Αρχική » Κυκλοφορεί η Ρήξη Φεβρουαρίου 2022 (φ. 175)

Κυκλοφορεί η Ρήξη Φεβρουαρίου 2022 (φ. 175)

από Άρδην - Ρήξη

Ρήξη Φεβρουαρίου 2022 | Φύλλο 175

ΤΟ 1922 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ 2022
 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΡΩΣΟΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΔΙΕΝΕΞΗ

Εν μέσω όξυνσης των τουρκικών προκλήσεων και της επιθετικής ρητορικής, ο Γιώργος Καραμπελιάς γράφει στο κύριο άρθρο της εφημερίδας:

Το «1922» «δουλεύει» στη σημερινή πραγματικότητα, συνεχίζεται στην Κύπρο και το Αιγαίο, απειλεί τη Θράκη και τα νησιά, καθορίζει τους προσανατολισμούς της εσωτερικής και εξωτερικής μας πολιτικής, σφραγίζει καθοριστικά το μέλλον μας. Ή μήπως δεν αποτελεί εθνοκάθαρση και πολιτιστική γενοκτονία ο εξανδραποδισμός των 200.000 Ελλήνων της Βόρειας Κύπρου; [ ] Και το αίτημα που μας θέτει η ιστορία δεν είναι η λήθη, δεν είναι η εγκατάλειψη των «χαμένων πατρίδων», όπως ισχυρίζονται οι ανιστόρητοι, αλλά η αναβίωσή τους σε μια εσωτερικότητα.

Στο φύλλο που κυκλοφορεί γράφουν:

  • Ο Νίκος Ντάσιος για τα βαθύτερα αίτια για το κύμα της ακρίβειας.
  • Ο Γιώργος Ρακκάς για τους τριγμούς στη σχέση της Νέας Δημοκρατίας με τις μεσαίες και κατώτερες τάξεις.
  • Ο Γιάννης Ξένος για τις επιλεκτικές ευαισθησίες του ΚΚΕ και τις στενές του σχέσεις με το ΚΚ Ρωσίας.
  • Η Επιτροπή Αγώνα Λέσβου για τα αίτια που οδήγησαν στα γεγονότα της Βάστριας.
  • Η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα γιατην πολιτική Μηταράκη, τις υπερδομές και τις μεταναστευτικές συμφωνίες με το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές. 
  • Ο Γεώργιος Παπασίμος για την τουρκική παγίδα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. 
  • Ο Δημήτρης Μπούσμπουρας, για την απόπειρα εισαγωγής των θεωριών αποδόμησης του φύλου στα σχολεία.
  • Ο Δημήτρης Σακελλαρίδης, για την δολοφονία του 22χρονου Άλκη Καμπανού και τον οπαδικό εμφύλιο που διχάζει τον ΠΑΟΚ.
  •  Ο Νικόλας Δημητριάδης, για την κόντρα Παναγιωτόπουλου-Άδωνη γύρω από τα ναυπηγεία και τις κορβέτες που χρειάζεται το ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

Αφιέρωμα

  • Ο Σωτήρης Δημόπουλος, παρουσιάζει τι πιστεύει η ρώσικη και η ουκρανική κοινή γνώμη για την ουκρανική διένεξη.
  • Ο Μπρούνο Τερτάις, αναλύει γιατί η Ουκρανία έχει τόση σημασία για τη Ρωσία από την σκοπιά της δημογραφίας.
  • Ο Aditya Vashisht, γράφει για την ουκρανική αντιπαράθεση από την ευρύτερη σκοπιά της αντιπαράθεσης Ευρασίας και Δύσης.

Διεθνή:

Ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, παρουσιάζει τις εξελίξεις στη Λιβύη και τον κίνδυνο διχοτόμησής της.

Ο Νίκος Κόμπλας, αναρωτιέται αν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου είναι απλώς μεταμοντέρνοι ή μήπως κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα προς τον μετάνθρωπο.

Ιδέες – Θεωρία – Ιστορία – Πολιτισμός

Ο Βασίλης Ασημακόπουλος εκθέτει έναν συνολικό αντίλογο στο ντοκιμαντέρ «Καταστροφές και Θρίαμβοι» του Στάθη Καλύβα.

Ο Σπύρος Α. Γεωργίου, για την προσφυγιά του ’22 και τον αγώνα της μνήμης.

Η Ερμιόνη Γκρέϊντζερ, παρουσιάζει την περίπτωση της «δολοφονίας χαρακτήρα» που αντιμετωπίζει από την πολιτική ορθότητα η συγγραφέας του Χάρι Πότερ Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ.

Ο Σπύρος Κουτρούλης γράφει το τρίτο μέρος της παρουσίασης των Κρυμμένων Ημερολογίων του Ίωνα Δραγούμη.

Ο Μανώλης Εγγλέζος – Δεληγιαννάκης, παρουσιάζει την έκθεση στον Δήμο Μαλεβιζίου της συλλογής του Ευτύχη Τζιρτζιλάκη για τα όπλα των Κρητικών του ’21

Ο Κώστας Μαυρίδης, γράφει για το κίνημα WOKE στις ΗΠΑ και το πώς αποτελεί απειλή για την δημοκρατία.

Ο Κώστας Σαμάντης, στην θεατροκριτική του, παρουσιάζει το Έγκλημα και Τιμωρία σε σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου.

O Κωνσταντίνος Μπλάθρας στο cine Ρήξη παρουσιάσει την ταινία του Τσέχου δημιουργού Μίκλος Γιάντσο, Φυσικό Φώς, αλλά και το ντοκιμαντέρ του Ισλανδού κινηματογραφιστή Γιόχαν Γιόχανσον, Τελευταίοι και πρώτοι άνθρωποι.

Τέλος, ο Δημήτρης Γιαννάτος αντιπαραβάλει την διαφήμιση της Παντέν με εκείνην των μπισκότων Παπαδοπούλου και αναλύει την διάσταση μεταξύ συλλογικής ιδιοπροσωπίας και ατομικισμού.

15 χρόνια Ρήξη

Τον περασμένο Δεκέμβριο συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από το πρώτο φύλλο της Ρήξης στην νέα της μορφή ως εφημερίδα. Σκοπός τότε ήταν το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του χώρου του Άρδην να εκφραστεί με πιο άμεσο τρόπο. Σε αυτά τα χρόνια η εφημερίδα έχει δώσει βήμα σε εκατοντάδες μέλη και φίλους του Άρδην να εκφραστούν, ενώ η Ρήξη έχει φέρει τις ιδέες του δημοκρατικού πατριωτικού χώρου σε δεκάδες χιλιάδες φίλους που βρίσκονται εντός ή πέριξ του χώρου.
Η Ρήξη δεν βγαίνει από επαγγελματίες δημοσιογράφους, ενώ όσοι εργάζονται για την έκδοση της το κάνουν αφιλοκερδώς. Την τελευταία διετία κάνουμε μια προσπάθεια από τη μια να αναβαθμιστεί η ύλη της εφημερίδας με περισσότερα θέματα, να γράφουν περισσότεροι συντάκτες (με επικέντρωση στις νεότερες ηλικίες για να υπάρξει η απαραίτητη ηλικιακή ανανέωση του χώρου) και παράλληλα να αυξηθούν οι διαδικτυακοί και έντυποι συνδρομητές μας. Η προσπάθεια αποδίδει οι διαδικτυακές συνδρομές έχουν ξεπεράσει τις 200 και μαζί με τις 100 έντυπες συνδρομές συμβάλλουν σημαντικά στην κάλυψη των εκτυπωτικών εξόδων μας.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι βιώνουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον έντυπο Τύπο παγκοσμίως και επιπλέον τις ελληνικές ιδιομορφίες (ύπαρξη ενός μόνου πρακτορείου εφημερίδων κ.ά.) καλούμε μέλη, φίλους και αναγνώστες να στηρίξουν το εγχείρημα αγοράζοντας μια ηλεκτρονική ή έντυπη συνδρομή για τους ίδιους ή φίλους τους. Για να μπορέσει εφημερίδα μας να συντηρηθεί ή και να αναπτυχθεί περισσότερο. Σχεδιάζουμε ήδη την αύξηση της κυκλοφορίας για να την βρίσκετε ευκολότερα στα περίπτερα, ειδικές προσφορές κ.λπ. Αλλά για να γίνουν αυτά χρειάζεται και η δική σας βοήθεια.

Η διαδικασία για να κάνετε μια συνδρομή είναι απλή:

  • Με συνδρομή υποστήριξης 15 €/χρόνο (1,25€ ανά φύλλο) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, που θα τους αποστέλλεται στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο πριν αυτή πάει στο τυπογραφείο. Με 30 €/χρόνο (12 φύλλα) μπορούμε να σας αποστέλλουμε την έντυπη έκδοση της εφημερίδας.
  • Μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας ε​​ίτε ​α​ποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα με τα στοιχεία σας στην διεύθυνση perardin@gmail.com, είτε αφήνοντας προσωπικό μήνυμα στην σελίδα του Άρδην στο Facebook (https://www.facebook.com/ardin.gr) ή καλώντας στο 2103826319 (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9.00 έως 19.00)

Το τίμημα της συνδρομής μπορεί να καταβληθεί σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς:

– ΕΘνική Τράπεζα  116/768054-65 (IBAN: 12 0110 1160 0000 1167 6805 465)

– Γιούρομπανκ  0026 – 0205 – 73 – 0102015908 (IBAN: GR 300 260 20 50000 730 1020 15908)

– Τράπεζα Πειραιώς  5010 – 025102 – 791 (IBAN: GR17 0172 0100 0050 1002 5102 791)

– Άλφα Μπανκ  844 – 002101 – 018823 (IBAN GR89 0140 8440 8440 0210 1018 823)

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ