Αρχική » Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στη Φλώρινα; Γιατί είναι ένα κακό προμήνυμα

Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στη Φλώρινα; Γιατί είναι ένα κακό προμήνυμα

από Νίκος Ντάσιος

Η αναγνώριση μιας ακόμα εθνικής μειονότητας, επιτείνει την αστάθεια στα Βόρεια σύνορα μας εκτός αυτής των Ανατολικών.

του Νίκου Ντάσιου

Εξαιρετικά δυσμενής εξέλιξη η έγκριση «Κέντρου Μακεδονικής γλώσσας» στην πόλη της Φλώρινας, η οποία αποτελεί προπομπό αυτοπροσδιορισμού εθνικής μειονότητας στην περιοχή.

«Αυτή η πράξη αντιπροσωπεύει μια de facto αναγνώριση ενός μακεδονόφωνου πληθυσμού στην Ελλάδα» αναφέρει σε ανάρτησή της στο FB η συγκεκριμένη ΜΚΟ και προσθέτει μεταξύ άλλων: «Το σημερινό επίτευγμα δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή μιας εκστρατείας για την ολική εγκαθίδρυση της Μακεδόνικης γλώσσας στο κοινωνικό γίγνεσθαι της Ελλάδας. .»

Το γεγονός είναι απότοκο της Συμφωνίας των Πρεσπών με καίρια πολιτική ευθύνη της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Παρ ότι η συμφωνία προσδιορίζει τη Μακεδονική γλώσσα ως νοτιο-σλαβική, διαχωρίζοντας την από την εκείνη της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας, η αναγνώριση Μακεδονικής εθνότητας επαναφέρει δυνητικούς αλυτρωτισμούς των αρχών του 20ου αιώνα, από πληθυσμιακές ομάδες που κατοικούν στην περιοχή της Μακεδονίας, με την αποδοχή του δικαιώματος αυτού από την Ελληνική πολιτεία!

Σε περιόδους γεωπολιτικής αστάθειας από αναθεωρητικές δυνάμεις, η αναγνώριση μιας ακόμα εθνικής μειονότητας, μετά τις πολύχρονες προσπάθειες της Τουρκίας να καταστήσει τουρκική μειονότητα τους μουσουλμάνους της Θράκης, επιτείνει την αστάθεια στα Βόρεια σύνορα μας εκτός αυτής των Ανατολικών.

Στην πρόσφατη ιστορία άλλωστε αλλαγές συνόρων επήλθαν από την προάσπιση των δικαιωμάτων καταπιεσμένων μειονοτήτων από τους αναθεωρητές όπως στην περίπτωση των μουσουλμάνων της Κύπρου, των Κοσοβάρων ή και των Ρωσόφωνων της Ανατολικής Ουκρανίας με την πρόσφατη εισβολή της Ρωσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Α.Δ.Δ. 1 Δεκεμβρίου 2022 - 14:22

Η εξέλιξη αυτή συνιστά την δεύτερη μεγαλύτερη προδοσία μετά την συμφωνία των Πρεσπών (της οποίας βεβαίως αποτελεί απότοκο)
Το σχέδιο γνωστό, φανερό και προδιαγεγραμμένο:
α) Διδασκαλία ψευτομακεδονικής γλώσσας στην Μακεδονία
β) Αναγνώριση της γλώσσας αυτής ως επίσημη και ισότιμη με την ελληνική σε συγκεκριμένες περιοχές της ελληνικής επικράτειας
γ) Αναγνώριση εθνικής “μακεδονικής” μειονότητας μέσω των πρακτόρων του “Ουράνιου Τόξου”
δ) Διεκδίκηση περιουσιακών στοιχείων εντός Ελλάδος από τους απογόνους των ΣΝΟΦιτών που δραπέτευσαν με τον ΔΣΕ στην Γιουγκοσλαβία
ε) Καθεστώς μερικής αυτονόμησης θυλάκων της ελληνικής επικράτειας (κάτι μας θυμίζει από Κύπρο αυτό)

Στο μεταξύ ο Πάπας του ανθελληνισμού κ. Τάσος Ιός έλαβε μερίδιο από μία τεράστια πίτα ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ από το ERC για να συνεχίζει την “μακεδονική” προπαγάνδα του.

Στην κυβέρνηση όλα καλά; Εντάξει; Εσύ κ. Μητσοτάκη τι λες να κάνεις για το θέμα; Ο αποστάτης ο πατέρας σου, μάς ζήτησε να κάνουμε μόκο (σε δέκα χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει), αλλά εσύ, ω μεγάλε αρχηγέ, δεν ξεχνάς: συνεχίζει ακάθεκτος την πολιτική Κοτζιά – Τσίπρα – Παυλόπουλου, γιατί το κράτος έχει συνέχεια και να μην γίνουμε ρεζίλι εις τας Ευρώπας.

Εσείς παίδες στην ΕΥΠ όλα καλά; Πώς πάνε οι χαζό-υποκλοπές; Σκληρή δουλειά ε; Πού καιρός να ξεδοντιάσετε αυτά τα προδοτικά γκρουπούσκουλα που αλωνίζουν στην Μακεδονία τόσον καιρό;

Άγγελε Συρίγο θα παρέμβεις για το θέμα ή σε κρατούν δεμένο στο κόμμα; Υφυπουργός Παιδείας δεν είσαι; Έχεις δικαίωμα να παρέμβεις σε δήθεν εκπαιδευτικά ιδρύματα. Αν έχει τα νάκαρα, κλείσε το Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας (και έχεις τα νομικά όπλα για να το κάνεις). Αν δεν μπορείς, παραιτήσου και σώσε την υστεροφημία σου.

Εσύ κ. Μέρτζο που μας το ‘παιζες πατριώτης, αλλά υποστήριζες τις Πρέσπες, τι έχεις να πεις τώρα; Μόκο και εσύ;

Εσύ κ. Χολέβα θα συνεχίσεις να στηρίζεις την κυβέρνηση μετά από αυτό; Θα τρίζουν τα κόκκαλα του παπα-Γιώργη του Μεταλληνού.

Εσύ Ιερώνυμε εντάξει; Όλα καλά; Τον ξούρισες τον παπά με την ΜΚΟ; Προφανώς έχεις πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθείς… Τι είσαι για να παρέμβεις σε εθνικό ζήτημα, κανένας παλιοφασίστας Καντιώτης ή κανένας παλιοεθνικιστής Χριστόδουλος;

Ελλάδα καληνύχτα! Δεν υπάρχει σωτηρία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Α.Δ.Δ. 3 Δεκεμβρίου 2022 - 19:52

Γιάννη και λοιποί φίλοι του ΑΡΔΗΝ, κάτι γίνεται και τα σχόλια δεν καταχωρούνται…
Αν μπορείτε, ρίξτε μία ματιά, μήπως έχει προκύψει κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

Ευχαριστώ πολύ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ