Αρχική » Οι τουρκικές καραμέλες “Halls”

Οι τουρκικές καραμέλες “Halls”

από Άρδην - Ρήξη

Από την σελίδα Δεν αγοράζουμε Τουρκικά Προϊόντα

“Halls” είναι η εμπορική ονομασία μιας δημοφιλούς καραμέλας. Οι καραμέλες Halls για το βήχα (χαρακτηρισμένες από τον κατασκευαστή ως κατευναστικό/αντιβηχικό) πωλούνται από την Cadbury-Adams Division της Cadbury και ανήκουν, από το 2015, στην Mondelēz International. Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Σικάγο των ΗΠΑ ενώ τα προϊόντα της καταναλώνονται σε πάνω από 150 χώρες παγκοσμίως.

Πρωτοκατασκευάστηκαν την δεκαετία του 1930 στην Stanley του Whitefield, Lancashire στο Ηνωμένο Βασίλειο από την εταιρεία Halls Brothers (ιδρυθείσα το 1893). Το 1964 η Halls Brothers αποκτήθηκε από την Warner-Lambert με την παραγωγή στο Whitefield να σταματά στα τέλη του 1980. Όταν η Pfizer απέκτησε την Warner-Lambert το 2000, η μάρκα “Halls” πέρασε στο σύνολο του χαρτοφυλακίου της Adams (η οποία περιελάμβανε μεταξύ άλλων τις τσίχλες Trident, Dentyne, Chiclets και Freshen Up). Δύο χρόνια αργότερα (2002), η Adams εξαγοράστηκε από την Cadbury, η οποία μεταγενέστερα αγοράστηκε από την Kraft Foods και η οποία αργότερα αναδιαρθρώθηκε και μετονομάστηκε σε Mondelēz International. Είναι η Mondelēz International που κατέχει το εμπορικό σήμα της Halls σε όλο τον κόσμο από το 2015.

Η Mondelēz έχει παρουσία δεκαετιών στην Ελλάδα και ετικέτες με ιστορία άνω των 100 χρόνων. Προωθεί προϊόντα όπως σοκολάτες Lacta, Υγείας Παυλίδη, Παυλίδη Γεμιστές, κουβερτούρα Παυλίδη, Kiss, γκοφρέτα 3BIT, Merenda, τυρί κρέμα Philadelphia, μπισκότα OREO και Εργαστήρι Παυλίδη, ροφήματα σοκολάτας Cadbury, τσίκλες Trident, Dentyne και καραμέλες Halls. Παράλληλα, διατηρεί μία ιστορική ελληνική μονάδα παραγωγής, το εργοστάσιο του Παυλίδη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Cadbury διέθετε εργοστάσιο ζαχαρωδών στην Κόρινθο το οποίο, μετά την εξαγορά της από την Kraft Foods, έκλεισε το 2014. Το εργοστάσιο αυτό απασχολούσε 280 άτομα και παρήγαγε τις τσίχλες Trident και τις καραμέλες Halls.

Ακολούθως η παραγωγή της καραμέλας Halls, μαζί και με άλλα προϊόντα της εταιρείας, μεταφέρθηκε στην Τουρκία,  όπως βλέπουμε και στην συσκευασία του προϊόντος.

Δεν αγοράζουμε τουρκικά προϊόντα. Δεν χρηματοδοτούμε τον τουρκικό εθνικισμό. Δεν στηρίζουμε την τουρκική οικονομία. Δεν ενισχύουμε τον τουρκικό στρατό και την νεο-οθωμανική επεκτατική πολιτική του Ερντογάν.

Προτιμάμε τα ελληνικά προϊόντα!

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Κωνσταντινος Γιωτοπουλος 17 Μαΐου 2021 - 00:33

Επίσης τα φουντούκια στις σοκολάτες της και τα λοιπά προϊόντα της προέρχονται από την Τουρκία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ