Αρχική » Θα γίνουμε δουλοπάροικοι, κκ Μητσοτάκη, Τσίπρα κ.λπ.;

Θα γίνουμε δουλοπάροικοι, κκ Μητσοτάκη, Τσίπρα κ.λπ.;

από Αλέξανδρος Ασωνίτης

του Αλέξανδρου Ασωνίτη*

Ζόφος δυσοίωνος βαρύς καλύπτει την ελληνική πραγματικότητα μετά τις δύο εκλογές και την αυτάρεσκη εθελοτυφλία που τρομάζει και προαναγγέλλει το μέλλον μας: Αν δεν αντισταθούμε μεθαύριο στην Τουρκία, θα καταντήσουμε δουλοπάροικοί της, με την  παθητική στάση, απέναντί της, του πολιτικού κόσμου και την συγκατάθεση του ένοχου λαού, που άλλα άλλοθι δεν δικαιούται.

Στην δουλοπαροικία εντάσσεται φυσικά κι η παράδοση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς απ’ τον κ Τσίπρα, η μείζων πράξη της πολιτικής του διαδρομής που τον κατατάσσει στην χορεία όλων όσοι έβλαψαν, με ενδεχόμενο δόλο ή με δόλο, τον ελληνισμό τον τελευταίο αιώνα: Βασιλοδεξιά το ’22, ΚΚΕ στον εμφύλιο, Καραμανλής-Αβέρωφ στο Κυπριακό, Μητσοτάκης, αποστάτες,  Γλύξμπουργκ  για την χούντα, χούντα για την τελική προδοσία στην Κύπρο. Το αν ο Τσίπρας μειοδότησε λόγω ιδεοληψίας και πίστης στις εντολές της Γ΄ Διεθνούς για την Μακεδονία, δεν ενδιαφέρει. Στις πράξεις δουλοπαροικίας, ας προστεθούν οι δηλώσεις Κοτζιά – Κατρούγκαλου για τα δήθεν όρια της Τουρκίας στην θάλασσα (δεν παραγράφονται βέβαια η ανατροπή του δημοψηφίσματος και όλα τ’ άλλα).

Ο Μητσοτάκης, απ’ την πλευρά του, χάνει, όπως όλα δείχνουν, την ευκαιρία να αναδειχθεί σε εθνικό ηγέτη. Συζητάει μεθαύριο με την Τουρκία χωρίς  κι αυτός, όπως όλοι οι προηγούμενοι, να θέσει κανέναν όρο: άρση του κάζους μπέλλι για τα 12 μίλια, αναγνώριση του Διεθνούς δικαίου για την θάλασσα, εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για την Κύπρο, αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής, διακοπή επιθετικών δηλώσεων. Δεν προβαίνει σε ανακήρυξη των 12 μιλίων, είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχει ανακηρύξει παγκοσμίως, δεν ανακηρύσσει όλη μας την ΑΟΖ, δεν οριοθετεί, ούτε πρόκειται, ΑΟΖ με την Κύπρο. Αντίθετα, συμφώνησε ΑΟΖ σε βάρος των δικαιωμάτων μας, με Ιταλία και Αίγυπτο. Αν οριοθετήσουμε συνολικώς την ΑΟΖ, αφοπλίζουμε και την Αλβανία, στην οποία δεν επιβάλλουμε, δυο μήνες τώρα, κανένα αντίμετρο για την παράνομη φυλάκιση του δημάρχου Φρέντυ  Μπελέρη και τις επιθέσεις κατά  της εθνικής μας μειονότητας. Όλος ο πολιτικός κόσμος συμφωνεί  να πάμε με την Τουρκία στην Χάγη, ενώ από το 1982 έχει συσταθεί το ειδικό δικαστήριο θαλάσσης του Αμβούργου. Η Τουρκία δεν έχει υπογράψει το Δ.Δ. της θάλασσας και είναι εκτός δικαιοδοσίας του Αμβούργου (αν ισχύει αυτό, όπως διάβασα). Γιατί, λοιπόν, δεν αναβάλλουμε κάθε συζήτηση απαιτώντας και καταγγέλλοντάς την για την άρνηση να δεχτεί το Δ.Δ.Θ; Μεγάλο όπλο, αχρησιμοποίητο. Ενώ  σε κάθε  δήλωσή της για αποστρατικοποίηση των νησιών,  θα πρέπει να αντιτάσσουμε το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ που επιβάλλει το δικαίωμα αυτοάμυνας και υπερισχύει κάθε συνθήκης.

    Δεν αντιδράσαμε πρόσφατα στην απαίτηση της Τουρκίας να αναφέρεται η Κύπρος στο ΝΑΤΟ με συντεταγμένες, εξευτελιστική ήττα όλης της Δύσης. Δεν ζητάμε η Κύπρος να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ενώ σχετικές συζητήσεις γίνονται από το 1964. Δεν αρνηθήκαμε την μετονομασία των Δαρδανελλίων σε τούρκικα στενά, κατά παράβαση της συνθήκης του Μοντρέ, δεν είπαμε όχι σε διπλή τους ονομασία. Στην Κύπρο ο  Άγγλος πρέσβυς μίλησε στα  κατεχόμενα για νόμιμη (!) τουρκική επέμβαση το 1974 και δεν απαιτήσαμε  να  κηρυχθεί ανεπιθύμητα πρόσωπο και να φύγει, αν και το δικαιούμαστε ως τριτεγγυήτρια δύναμη. Δεν θέτουμε στόχο, με την Κύπρο, να διώξουμε την Βρετανία  από το κυπριακό έδαφος, εκμεταλλευόμενοι την έξοδό της από την ΕΕ, ώστε να την εκβιάσουμε υπέρ των συμφερόντων μας και να την ταπεινώσουμε για  όσα έκανε σε βάρος του ελληνισμού. Με βαρειά καρδιά κάνουμε  καθυστερημένες ενέργειες για την εξόρυξη του φυσικού μας αερίου. Αδρανούμε, δηλ. το παραχωρούμε εμμέσως σε άλλους, δηλ. στην Τουρκία αλλά και την Αίγυπτο και την Λιβύη (που αμφότερες  έχουν κι  ελληνικό όνομα).

   Αν αυτά τα λίγα και ενδεικτικά, που δεν απασχολούν ούτε το πολιτικό προσωπικό ούτε τα ΜΜΕ, εκτός κάποιων ιστοσελίδων, συνδυασθούν με την πρωτοφανή κατάσταση στον πολιτικό χώρο, όπου πλέον δεν υπάρχει πάρα μόνο ένα κόμμα, η ΝΔ, με διαλυμένα και ανυπόληπτα ΠΑΣΟΚ και Σύριζα, με την άνοδο της ακροδεξιάς, με την κραυγαλέα έλλειψη πολιτικών με στοιχειώδες κύρος και προσωπικότητα, πρόβλημα αντίστοιχο  με το δημογραφικό, με όλους τους πολιτικούς να ασχολούνται με ανούσια  θέματα, με τον  πρωθυπουργό να ασκεί προσωπική εξωτερική πολιτική επιλέγοντας ανθρώπους χωρίς πυγμή και ενδοτικούς, π.χ. ο κ. Γεραπετρίτης τι θα διαπραγματευτεί με τους Τούρκους, όταν είχε δηλώσει ότι κόκκινη γραμμή μας είναι τα 6 μίλια και προχθές είπε στην Κύπρο ότι υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας (ενώ δεκαετίες τώρα φοβόμαστε Ελλάδα και Κύπρος να απορρίψουμε  την ρατσιστική Διζωνική Διακοινοτική Ομοσπονδία), με όλα αυτά  λοιπόν παρόντα, τι μέλλον περιμένει την Ελλάδα; Γιατί ο πολιτικός κόσμος αφήνει τον λαό στην καταναλωτική αποχαύνωσή του, γιατί κανένα απ’ αυτά τα θέματα δεν τέθηκε προεκλογικά και μόνον ακροθιγώς, και όχι από όλους, στις προγραμματικές, γιατί δεν καλούν σε εγρήγορση τον λαό και δεν του λένε την αλήθεια, ότι κινδυνεύουν και η ανεξαρτησία και η ακεραιότητα Ελλάδας και Κύπρου;

Σ’ αυτά, να προστεθεί και το ναυάγιο στην Πύλο. Αλλεπάλληλα αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα στον δυτικό Τύπο χωρίς καμία αντίδραση. Γιατί; Γιατί δεν απαντάνε στους ισχυρισμούς τους; Αν φταίνε κάποιοι να πληρώσουν, αν όχι, γιατί ανέχονται αυτήν την λοιδορία με το τόσο αρνητικό αντίκτυπο; Γιατί δεν θυμίζουν την τουρκική εισβολή στον Έβρο, το 2020,  την προβοκάτσια για στρατόπεδο συγκέντρωσης και δολοφονίες μεταναστών εισβολέων στον  Έβρο, γιατί δεν οδήγησαν στην δικαιοσύνη την διαβόητη Μπαϊντά, αποδεδειγμένα ένοχη για την προβοκάτσια  περί θανάτου της ανύπαρκτης Μαρίας, γιατί δεν θυμίζουν πόσους παράνομους μετανάστες έχει δεχτεί η Ελλάδα και πόσες χιλιάδες έχει σώσει στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο; Γιατί δεν μιλάμε, γιατί δεν απαιτούμε επανορθώσεις πρωτοσέλιδες  από το Σπήγκελ, τους Νιους Γιορκ Τάιμς κ.ά.; Δεν είμαστε ένοχοι, κι όσοι είναι να πληρώσουν. Δείτε, αντίθετα, με τι ευφυΐα προσεγγίζει και θέλγει ο Ερντογάν το διεθνές κοινό, μιλώντας προχτές για αποικιοκρατία και μαύρους σκλάβους και την λευκή φυλή που ευθύνεται για τα πάντα, απευθυνόμενος στο κίνημα woke που καταδυναστεύει την Δύση.  

   Επιπλέον, τον αφήνουν να διαστρεβλώνει την ελληνική -και παγκόσμια- ιστορία, χωρίς να του απαντάνε με την αλήθεια, ότι δηλ. οι Τούρκοι  καπηλεύονται και καρπούνται εδάφη όπου επί χιλιετίες ζούσαν και διέπρεπαν Έλληνες, ότι  είναι εισβολείς και εισβολείς θα μείνουν για πάντα. Τι θέλουν τελικά οι πολιτικοί μας, εδώ κι 100 χρόνια; Να δεχτούμε συνεκμετάλλευση στην Ανατολική Μεσόγειο και εσαεί  περιστολή των δικαιωμάτων μας, μέχρι να γίνουμε επίσημοι δορυφόροι της Τουρκίας; Είμαστε, οι σημερινοί Έλληνες, ελεύθεροι χάρις στον αγώνα άλλων Ελλήνων επί διακόσια χρόνια. Γεννηθήκαμε ελεύθεροι. Ας μην γίνουμε δουλοπάροικοι. Η ιστορία συνεχίζεται, ο κόσμος εξελίσσεται, όπως και να εξελίσσεται, τίποτε δε μένει στάσιμο, η ιστορία δεν τελειώνει, φέρνει ανατροπές, ποιος περίμενε ότι θα ελευθερωθεί η  Ελλάδα το 1820, λοιπόν ας μεταστρέψουμε επιτέλους το καταστροφικό «δεν παραχωρούμε τίποτε αλλά και δεν διεκδικούμε τίποτε (εμείς ο αρχαιότερος λαός της περιοχής μαζί με τους Ιλλυριούς), σε «Δεν παραχωρούμε τίποτε κι απαιτούμε ό,τι ορίζει  το διεθνές δίκαιο, σε στεριά και θάλασσα».

ΥΓ: Συγγραφικό: Αν θέλει να διαπιστώσει κανείς την δουλοπρέπεια προς τους Δυτικούς, πρέπει να δει με πόση δουλικότητα  αντιμετωπίζουμε  τους ξένους, εκδότες και δη τους λεγόμενους ελληνιστές (βλ. Μπήτον), για ένα ξεροκόμματο, για μια μετάφραση, για μια τοσοδούλικη ψευτο-αναγνώριση και δυο «καλά» κούφια λόγια. Αν  φερόμαστε  όμως δουλικά, χωρίς καμμία πίεση, σε έναν τομέα που  έπρεπε, αντίθετα,  να διατρανώνουμε την οντότητα και την αξία μας, σκεφθείτε πώς φέρονται οι πολιτικοί που έχουν και κάποια, υποτιθέμενα, άλλοθι.  Πολιτιστικό και το επόμενο: Η εταιρεία Ντίσνευ ανακοίνωσε ένα ντοκιμαντέρ επαινετικό για τον Μουσταφά Κεμάλ κι οι Αρμένιοι ξεσηκώθηκαν, στην Αμερική και παντού. Στην Ελλάδα τίποτε, δεν αναφέρθηκε καν στην ιδιότυπη λογοκρισία που επιβάλλει η πλειοψηφία των ΜΜΕ. Η Κιμ Καρντάσιαν πρωτοστάτησε προ ετών για την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κι οι άλλοι Κύπριοι καλλιτέχνες τι κάνουν για την κατεχόμενη ιδιαίτερη πατρίδα τους;  (περισσότερα σε επόμενο άρθρο).

 Ο Αλέξανδρος Ασωνίτης είναι συγγραφέας. Τελευταίο του βιβλίο, το μυθιστόρημα Καθαρμοί, απ’ τις εκδόσεις Πατάκη. Διευθύνει την σχολή σεμιναρίων Ανοιχτή Τέχνη, στο Σύνταγμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

6 ΣΧΟΛΙΑ

Α.Δ.Δ. 12 Ιουλίου 2023 - 01:23

Συγχαρητήρια κ. Ασωνίτη! Εξαιρετικό και αυτό σας το κείμενο.
Από καλλιτέχνες τύπου Αλκίνοου Ιωαννίδη δεν περιμένουμε πατριωτισμό. Ο εν λόγω κύριος (για την καλλιτεχνική αξία του οποίου πολύ αμφιβάλλω, αλλά έστω ότι αυτή είναι μία υποκειμενική εκτίμηση) έχει αποδείξει εδώ και χρόνια ότι έχει αφομοιώσει πλήρως τα δυτικόφερτα ιδεολογήματα του ιστορικού αναθεωρητισμού, χάριν μίας δήθεν διεθνούς αλληλεγγύης και άλλα ηχηρά παρόμοια:

https://archive.agonaskritis.gr/we-blame-youilithie/

Γνωστό βέβαια το κείμενο από την εποχή των μνημονίων, αλλά χαρακτηριστικό της πνευματικής διάβρωσης πολλών καλλιτεχνών που ηγεμόνευσαν στο ελληνικό τραγούδι και γενικότερα στην Τέχνη, ήδη από την “εκσυγχρονιστική” δεκαετία του ’90, αφήνοντας στο περιθώριο πλήθος άλλων δημιουργών.
Ιταλός ο Καποδίστριας! Τι άλλο θα μας διαβάσουμε…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αλέξανδρος Ασωνίτης 13 Ιουλίου 2023 - 19:35

Ευχαριστώ πολύ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΚΡΙΤΑΣ 13 Ιουλίου 2023 - 22:52

Συγχαρητήρια για το άρθρο σας κ.Ασωνίτη .

Θέλω να προσθέσω ότι ο ενδοτισμός , η αναζήτηση κηδεμόνα , η αναγόρευση των κατακτητών και δολοφόνων μας (διάβαζε Κεμάλ , Ετσεβίτ , Ερντογάν και άλλοι και προφανώς και οι ΔυτικόΦραγκοι ) σε ευεργέτες ή φίλους , η πλήρης αδιαφορία για τα εθνικά θέματα είτε ανοικτά (Ελλαδική και Κυπριακή Αριστερά ) είτε κεκαλυμμένα (Παλάτι , δεξιά , Μεταξάς , Παπαδόπουλοι και λοιποί , σοσιαλδημοκρατία κλπ ) ήταν φυσικό επόμενο εφόσον το Ελλαδικό κράτος εξαρχής αλλά και οι Μικρασιάτες , οι Ελληνοκύπριοι ,οι Πολίτες , οι Πόντιοι , οι Καππαδόκες έθαψαν το όραμα του Ρήγα για ανασύσταση της Ρωμανίας μας και είτε προχώρησαν σε κοντόφθαλμες επιλογές (Ελλάς Μικρά Ασία Ένωσις , Ελλάς Κύπρος Ένωσις ) είτε εισχώρησαν στον εθνομηδενισμό .

Τα αίτια της παρακμής του Ελληνισμού τα εξηγεί επιστημονικά και τεκμηριωμένα ο μεγαλύτερος καθηγητής Θεολογίας του 20ου αιώνα Ιωάννης Ρωμανίδης στο περίφημο βιβλίο του Ρωμιοσύνη Ρωμανία Ρούμελη .
Η παραχάραξη της ιστορίας μας – ιστορική ασυνέχεια – ο Ελληνισμός συνέχεια του 5ου αιώνα π.χ. και το θάψιμο του ΕλληνοΡωμαϊκού κόσμου και της ΡωμαΪκής Αυτοκρατορίας Μας 27π.χ – 1453 μ.χ. είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που έχουμε κάνει .
Απαιτείται άμεσα επιστροφή στο όραμα των Ρήγα Φεραίου , Ιωάννη Ρωμανίδη , Βασίλειου Β’ Βουλγαροκτόνου , Νικηφόρου Φωκά για ανασύσταση της Ρωμανίας μας , ανάσταση της Ορθοδοξίας και του Χριστιανισμού και απονομή θείας δίκης στους δολοφόνους και κατακτητές που μας δολοφονούν ,ποδοπατούν , εξευτελίζουν καθημερινά παντού και εμείς το έχουμε συνηθίσει (βλέπε Αγιά Σοφιά ο ναός της Ορθοδοξίας Μας , κατεχόμενη Κύπρος , Χειμάρρα Μπέλερης τα πρόσφατα και αναρίθμητα παραδείγματα )
Σχετικά και άκρως ενδιαφέροντα τα κάτωθι :

Ρωμαίος συγγραφέας Κοίλιος :Η Ρώμη Ελληνικόν είναι κτίσμα .
http://www.oodegr.com/neopaganismos/romi/ellin_katag.1.htm

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ :Ρώμη, ἑλληνική πόλη καί αὐτή.
https://www.romfea.gr/katigories/10-apopseis/940-kai-omos-i-romania-zei

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ : Η ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ 27 Π.Χ ΟΚΤΑΒΙΟΣ -1453 Μ.Χ. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
https://docplayer.gr/2403199-Romiosyni-romania-roymeli-toy-p-ioanni-rouanidi.html#google_vignette

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αλέξανδρος Ασωνίτης 14 Ιουλίου 2023 - 12:33

Αγαπητέ φίλε, ευχαριστώ για το σχόλιο, έχει πολλά θέματα, δεν συνάγεται απ’ τα γεγονότα ΄ότι ο ελληνισμός δεν απαρνήθηκε το όραμα του Ρήγα που μελετάμε ακόμη, αλλά δεν στάθηκε δυνατό να εφαρμόσει, έπρεπε κατ αρχάς να συναινέσουν κι οι άλλοι λαοί -μια παρατήρηση: δεν υπάρχουν Ελληνοκύπριοι, αλλά Κύπριοι, που είναι Έλληνες, όσο οι Πελοποννήσιοι, και Τουρκοκύπριοι που είναι απόγονοι εισβολέων, όσο λέμε Ελληνοκύπριοι-Τουρκοκύπριοι είναι σαν να δεχόμαστε ότι σε ένα ουδέτερο έδαφος, την Κύπρο, υπάρχουν δύο κοινότητες, οι Ελκ και οι Τκ, που είναι φυσικό να έχουν τα ίδια δικαιώματα, ό,τι διακηρύσσει, η τουρκική προπαγάνδα, δηλ, και κανείς δεν λέει να σταματήσει την καταστροφική αυτή εσφαλμένη ονομασία που υιοθετήσαμε από το Ζυρίχη, δυστυχώς, και να τα αποτελέσματα, ευχαριστώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αλέξανδρος Ασωνίτης 14 Ιουλίου 2023 - 15:53

ο ελληνισμός δεν απαρνήθηκε = ο ελληνισμός απαρνήθηκε

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Θεοφάνης Βορεινάκης 16 Ιουλίου 2023 - 23:46

Η απόρριψη της διζωνικής-διακοινοτικής ομοσπονδίας οδηγεί μοιραίως στην ύπαρξη δύο κρατών στην Κύπρο. Τότε….πόλεμος με την Τουρκία για την αποκατάσταση της νομιμότητας…..και ότι ήθελε προκύψει!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ