Αρχική » Μπαράζ ξεπουλήματος περιουσιών στα κατεχόμενα – Ποιοι αγοράζουν

Μπαράζ ξεπουλήματος περιουσιών στα κατεχόμενα – Ποιοι αγοράζουν

από Αναδημοσιεύσεις

Η «κατοχική κυβέρνηση» εστιάζει σε μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την πώληση μεγάλων εκτάσεων γης των κατεχομένων σε ξένους πολίτες.

Από την Σημερινή

Η«κυβέρνηση» εστιάζει σε μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την πώληση μεγάλων εκτάσεων γης των κατεχομένων σε ξένους πολίτες.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε σημερινό της δημοσίευμα η «Χαλκίν Σεσί» γράφει ότι δικαίωμα αγοράς ακίνητης περιουσίας σε 6.958 ξένους δόθηκε τα τελευταία δυόμιση χρόνια στα κατεχόμενα, προσθέτοντας ότι η πλειοψηφία των ξένων που πήραν αυτή την άδεια είναι Ρώσοι και Ιρανοί.

«Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες από τον τομέα των ακινήτων, αγοράζονται εκ μέρους ντόπιων εταιρειών με ‘μυστικούς ξένους συνεταίρους’ πάρα πολύ περισσότερες ακίνητες περιουσίες από όσες αντικατοπτρίζονται στα επίσημα αρχεία», αναφέρει το δημοσίευμα προσθέτοντας ότι το θέμα ήρθε χθες στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων στην «βουλή» του κατοχικού καθεστώτος, η οποία συνήλθε εκτάκτως.

Μιλώντας στην «βουλή», ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ δήλωσε ότι υπάρχει «μεγάλη συσσώρευση» στις περιοχές Τρικώμου και Long Beach, όμως όχι μόνο εκεί, αφού ξένοι αγοράζουν περιουσίες «σε μεγάλο μέρος του νησιού».

Σημειώνοντας ότι συνέστησαν μια επιτροπή για λήψη μέτρων, ο κ. Ουστέλ είπε ότι υπάρχει «στρεβλή δόμηση» και ότι αυξήθηκε η ζήτηση από ξένες χώρες για αγορά γης στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου.

Ο κ. Ουστέλ ανέφερε ότι έφεραν μια ομάδα ειδικών που έκανε σχετική μελέτη στην Τουρκία, θα εξετάσουν το θέμα του πόσος πρέπει να είναι ο πληθυσμός στις «επαρχίες» και το πολεοδομικό σχέδιο και θα προστατεύσουν την «χώρα».

Σύμφωνα με τον κ. Ουστέλ, μετά την πανδημία υπήρξε ένα ρεύμα ξένων προς τα κατεχόμενα, όμως η «κυβέρνησή» του δεν έμεινε θεατής στην εξέλιξη αυτή. Ετοίμασε έναν «νόμο» και περιμένει την άποψη της «εισαγγελίας», σημείωσε.

Ο κ. Ουστέλ απαντούσε στις επικρίσεις του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Τουφάν Έρχουρμαν, ο οποίος απευθυνόμενος στο «σώμα» είπε ότι αυξήθηκε τρομακτικά, κατά την έκφρασή του, ο αριθμός των ξένων στην «χώρα» και η ταχύτητα απόκτησης περιουσίας εκ μέρους τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ