Αρχική » Καταγγελία Φρ. Μπελέρη: Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας παραδέχτηκε ότι χρηματίστηκε (βίντεο)

Καταγγελία Φρ. Μπελέρη: Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας παραδέχτηκε ότι χρηματίστηκε (βίντεο)

από Άρδην - Ρήξη

Ο Φρέντι Μπελέρης από τις φυλακές όπου κρατείται προφυλακισμένος τόνισε ότι “είναι μια στημένη πολιτική υπόθεση”

Σε μια καταγγελία καταγγελία – φωτιά προχώρησε ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης.

Οπως είπε μιλώντας στο Open, ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος του παραδέχθηκε πως χρηματίστηκε από την αστυνομία της Αλβανίας.

Στη συνέχεια ο Φρέντι Μπελέρης από τις φυλακές όπου κρατείται προφυλακισμένος τόνισε ότι “η υπόθεση είναι μια στημένη πολιτική υπόθεση, καθοδηγούμενη από ένα χέρι, όπως φαίνεται”, λέει αρχικά.

Η παραδοχή και του μάρτυρα και του διευθυντή της αστυνομίας ότι ο μάρτυρας χρηματίσθηκε, σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα θα σήμαινε και τη λήξη της δικαστικής υποθέσεως. Το πιο συνταρακτικό που βγήκε από την ακροαματική διαδικασία στοιχείο είναι ότι η εισαγγελία δεν γνώριζε γι αυτήν την αμοιβή που είχε δώσει η αστυνομία”, ανέφερε.

Ο Φρέντι Μπελέρης σχολίασε και το αίτημα του βασικού μάρτυρα να εξεταστεί κεκλεισμένων των θυρών.

Ήταν άλλη μια παρανομία από την πλευρά της έδρας, κάτι που δεν προβλέπεται από την δικονομία. Του κάνανε αυτή τη χάρη. Επικαλέστηκε ψέματα ότι απειλείται η ζωή του. Του κανε την χάρη η εισαγγελία, ώστε να μην δεχθεί την πίεση από τον κόσμο να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών”.

Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρας, σχολίασε και την καθυστέρηση έκδοσης απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο στο αίτημα του για χορήγηση ειδικής άδεια για να ορκιστεί. “Η τάση αυτή δείχνει ότι κάθε άλλο μιλάμε παρα για ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Το ότι δεν μου δίνουν την άδεια και με κρατούν ως προφυλακισμένο έχει ως στόχο να μην αναλάβω τα καθήκοντα”.

Ο Φρέντι Μπελέρης στέλνει και το δικό του μήνυμα προς τον λαό της Χειμάρας που τον εξέλεξε Δήμαρχο. “Είναι άλλη μια μάχη που πρέπει να δώσουμε μαζί. Τους ζητώ να κάνουν Υπομονή πάντα το δίκαιο κερδίζει!“.

Την ίδια ώρα, το ζήτημα της προφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρας, Φρέντι Μπελέρη θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην έκθεση προόδου για την Αλβανία, υπογραμμίζοντας ότι η προφυλάκισή του “εγείρει σοβαρές ανησυχίες” και ότι έχει προκαλέσει διμερείς εντάσεις με την Ελλάδα.

Βόμβα από τον Μπερίσα

Yπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, έριξε βόμβα αποκαλύπτοντας τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τη σύλληψη του εκλεγμένου Δημάρχου της Χειμάρας Φρέντι Μπελέρη.

Ο Μπερίσα υποστήριξε πως η αστυνομία και το SPAK (αλβανικό ΣΔΟΕ) οργάνωσαν τη σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη, χρησιμοποιώντας μυστικά κονδύλια κατ΄εντολήν της κυβέρνησης. Ο ίδιος κατήγγειλε στο στούντιο τη σκευωρία που οδήγησε τον Μπελέρη στη φυλακή, χωρίς στοιχεία, δύο ημέρες πριν από τις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

“Ο Ράμα υποβιβάζει σε ακραίο βαθμό το εισαγγελικό όργανο. Θέλω να ενημερώσω τους Αλβανούς απόψε για κάποιες αλήθειες σχετικά με το πρόβλημα του Μπελέρη”, δήλωσε ο Μπερίσα και στη συνέχεια διάβασε το μήνυμα που πήρε με ανώνυμη καταγγελία.

“Κύριε Μπερίσα, θέλω να σας ενημερώσω ότι το άτομο που χρησιμοποιήθηκε από την Κρατική Αστυνομία για να πραγματοποιήσει την ενέργεια εναντίον του (Μπελέρη), (να στήσει την υπόθεση για τη) διαφθορά εναντίον του Φρέντη Μπελέρη, πληρώθηκε με 700 χιλιάδες λεκ (7.000 ευρώ).

Η πληρωμή έγινε από το Ειδικό Μυστικό Ταμείο της Κρατικής Αστυνομίας. Και το πρόσωπο αυτό ονομάζεται Αρσέν Ράμα”.

Πηγή: thetoc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ