Αρχική » Ζελένσκι: Deepfake βίντεο δείχνει την σύζυγό του να αγοράζει Bugatti

Ζελένσκι: Deepfake βίντεο δείχνει την σύζυγό του να αγοράζει Bugatti

από Αναδημοσιεύσεις

Υπάλληλος της εταιρείας εμφανίζεται να αποκαλύπτει την αγορά

Από την athensvoice.gr

Ζελένσκι: Deepfake βίντεο δείχνει την σύζυγό του να αγοράζει Bugatti – Υπάλληλος της εταιρείας εμφανίζεται να αποκαλύπτει την αγορά

Τον γύρο του κόσμου έκανε ένα deepfake βίντεο που δείχνει πως η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι αγόρασε ένα πολυτελές αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ζευγαριού στο Παρίσι τον περασμένο μήνα. Μάλιστα, πιθανότατα «είναι μέρος ενός δικτύου παραπληροφόρησης που συνδέεται με τη Ρωσία», σύμφωνα με την ανάλυση του CNN.

Στο βίντεο που δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη εμφανίζεται ένας υπάλληλος της αντιπροσωπείας της Bugatti στο Παρίσι, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Ολένα Ζελένσκα, σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι αγόρασε το νέο της μοντέλο, την Bugatti Tourbillon, έναντι 4,5 εκατομμυρίων ευρώ στις 7 Ιουνίου.

Ωστόσο, το κλιπ έχει πολλά σημάδια επεξεργασίας, από τις περικοπές στο βίντεο, μέχρι την περίεργη προφορά και τις κινήσεις των χειλιών και του στόματος του υπαλλήλου, σύμφωνα με τον Clément Briens, ερευνητή στην εταιρεία κυβερνοασφάλειας Recorded Future. Παρόλα αυτά, συγκέντρωσε περίπου 18 εκατομμύρια προβολές μέσα σε 24 ώρες στο X, όπου αναδημοσιεύτηκε από φιλορώσους influencers.

Η τοποθέτηση της Bugatti για την δήθεν πώληση του αυτοκινήτου στην σύζυγο του Ζελένσκι

Η Bugatti ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τρίτη ότι η αντιπροσωπεία της στο Παρίσι, που λειτουργεί από την Autofficina Parigi, μια εταιρεία του Car Lovers Group, έπεσε θύμα πολλών απατών και «κατήγγειλε σθεναρά αυτή την εκστρατεία παραπληροφόρησης».

«Ένας υποτιθέμενος πωλητής που ισχυρίζεται ότι ανήκει στον όμιλο Car Lovers Group, δημοσίευσε ένα βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα στο οποίο ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία της Bugatti στο Παρίσι πούλησε ένα όχημα στο προεδρικό ζεύγος της Ουκρανίας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο όμιλος «αρνείται σθεναρά τόσο την ύπαρξη της συναλλαγής όσο και, κατά συνέπεια, την ύπαρξη του τιμολογίου».

«Τα υποχρεωτικά νομικά στοιχεία δεν εμφανίζονται στο τιμολόγιο, η τιμή του οχήματος είναι επίσης λανθασμένη ενώ οι περιγραφές τους είναι ανακριβείς και ασυνεπείς, τα γραφικά είναι ξεπερασμένα και ο όμιλος Car Lovers Group δεν θα επέτρεπε ποτέ την έκδοση ενός τέτοιου εγγράφου», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ