Αρχική » Κατάληψεις στα ζαχαροπλαστεία “Χατζής”

Κατάληψεις στα ζαχαροπλαστεία “Χατζής”

από admin

Προσαγωγές εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη

Προσαγωγές πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή η αστυνομία στο κατειλλημένο από εργαζόμενους ζαχαροπλαστείο Χατζής στην Καλαμαριά, σύμφωνα με το alterthess.gr.  Οι εργαζόμενοι που από τα μέσα Δεκέμβρη βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν χθες σε κατάληψη του καταστήματος διεκδικώντας τα δεδουλευμένα πέντε μηνών, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα που τους οφείλει ο εργοδότης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα των εργαζομένων στο Χατζή η εταιρεία όλα τα προηγούμενα χρόνια έβγαλε εκατ. ευρώ αλλά «εδώ και 2 χρόνια εκμεταλλευόμενη την κρίση και την ανεργία δε μας πληρώνει κανονικά, σε σημείο να μας χρωστάει έως και 5 μισθούς, επιδόματα, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.» Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ακόμη ότι η εταιρεία έχοντας συσσωρεύσει χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Δημόσιο και Ι.Κ.Α. και  δρομολογεί την ίδρυση μιας νέας εταιρείας, έτσι ώστε μεταβιβάζοντας όλα τα περιουσιακά στοιχεία της παλαιάς στην νέα, να κάνει στάση πληρωμών στην παλιά, πτωχεύοντας την και έτσι να αποφύγει την αποπληρωμή όλων των χρεών.

Όπως αναφέρουν ακόμη εργαζόμενοι που συμμετέχουν στην κατάληψη ο εργοδότης όλο το προηγούμενο διάστημα εκμεταλλευόταν τη κρίση για να μη τηρεί την εργατική νομοθεσία. Δηλαδή απασχολούσε προσωπικό χωρίς πρόσληψη ή με 12 ένσημα το μήνα που δουλεύουν όμως 6ημερο. Επίσης ανάγκαζε το προσωπικό να υπογράφει μαζί με την πρόσληψη και το έντυπο της οικειοθελούς αποχώρησης με ανοιχτή ημερομηνία, έτσι ώστε να μην είναι αναγκασμένος να καταβάλλει αποζημιώσεις σε περίπτωση που θελήσει να απολύσει.

Οι άθλιες συνθήκες εργασίας στα Ζαχαροπλαστεία «Χατζής» γίνονται αντιληπτές και στους πολίτες των Αθηνών καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις συμπολιτών μας που έχουν ακούσει τις αγωνίες των εργαζομένων, αλλά και τα παράπονά τους από τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας. Ενδεικτικά, αξίζει να σημειώσουμε, πως λόγω των συνθηκών εργασίας αρκετοί υπάλληλοι των ζαχαροπλαστείων «Χατζής» παραιτήθηκαν το τελευταίο διάστημα, παρά τα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης και τα τεράστια ποσοστά ανεργίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα των εργαζομένων στα ζαχαροπλαστεία Χατζή μπορείτε να βρείτε στο ιστολόγιό τους στη διεύθυνση http://chatzisrevolt.blogspot.com/

Από μεριάς μας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο δίκαιο του αγώνα τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ