Αρχική » Να απαντήσουμε στην πολιτισμική Τουρκοποίηση

Να απαντήσουμε στην πολιτισμική Τουρκοποίηση

από Γιώργος Καραμπελιάς

του Γιώργου Καραμπελιά 

Η προβολή του «Σουλεϊμάν» από τον ΑΝΤ-1 ξεχείλισε το ποτήρι. Τουλάχιστον, σε ό,τι με αφορά, ανακάλυψα έντρομος, από τις επτά η ώρα το απόγευμα μέχρι τις έντεκα το βράδυ, στα ιδιωτικά κανάλια μεγάλης ακροαματικότητας και κατ’ εξοχήν στο Μέγκα και τον Αντένα (αλλά βέβαια δεν μπορούσε να λείψει και ο Άλφα), το τουρκικό κράτος να έχει ήδη καταλάβει τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της Ελληνικής Δημοκρατίας, χωρίς ακόμα να χρειαστεί να καταλάβει το έδαφος της Ελλάδας.

Ο νεο-οθωμανισμός εισβάλλει  στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες

Κάθε μέρα, ασταμάτητα και συστηματικά, η Τουρκία αιχμαλωτίζει το φαντασιακό, τη διασκέδαση και την αποβλάκωση των Ελλήνων που, αλαλιασμένοι από τα χαράτσια της Μέρκελ, είναι έτοιμοι να παραδοθούν, τουλάχιστον ιδεολογικά, στον Νταβούτογλου και τον Ερντογάν. Και μιλάω για το τουρκικό κράτος, διότι, από την πρόχειρη τηλεθέαση αυτών των εκπομπών, επί δύο ημέρες –κακώς δεν είχα ασχοληθεί ενωρίτερα–, διαπίστωσα πως είναι ειδικά φτιαγμένες ως προπαγανδιστικό όπλο για την επανοθωμανοποίηση των βαλκανικών λαών και των Ελλήνων. Οι Τούρκοι, που παρουσιάζονται σ’ αυτά, ζουν σε μυθικές επαύλεις και διαμερίσματα, οι γυναίκες τους δεν φοράνε φερετζέ ή μαντήλα, οι σειρές απαγορεύεται να μεταγλωττιστούν και μεταδίδονται με ελληνικούς υποτίτλους, ώστε να εθιζόμαστε στην τουρκική γλώσσα, ενώ, όσον αφορά τον Σουλεϊμάν, οι γυναίκες στο χαρέμι κυκλοφορούν σαν πόρνες σε δυτικό πορνείο ή ελληνικό σήριαλ, για να μην ξεφύγουν οι Έλληνες από τα πολιτιστικά τους πρότυπα των τελευταίων δεκαετιών.

Με την προβολή του Σουλεϊμάν κάνουν ένα επί πλέον βήμα. Το πρώτο ήταν ο εθισμός και η αποδοχή, μέσα από δήθεν ανούσιες ιστορίες, όπου οι «καθυστερημένοι» –όπως με πληροφόρησαν φίλοι που γνωρίζουν τα τουρκικά– είναι «Κούρδοι» και οι προοδευμένοι πάντοτε «Τούρκοι». Αφού η αφασική ελληνική κοινωνία, τα πειθήνια όργανα των αφεντικών τους, οι δημοσιογράφοι, το ΕΣΡ και τα κόμματα δεν έβγαλαν τσιμουδιά και πέρασε με επιτυχία το πρώτο κύμα, ήρθε η σειρά για το δεύτερο.

Τώρα πλέον, αφού είχε φροντίσει πρώτα ο ΣΚΑΪ να αποδομήσει, μαζί με όλη την παρέα των Βερέμηδων, την ελληνική ιστορία και το ’21, έρχεται η ώρα να αντικατασταθεί η ελληνική ιστορία από την τούρκικη. Καθημερινά, την ώρα της υψηλότερης τηλεθέασης, η τουρκική ιστορία, εξωραϊσμένη, περνάει στον ελληνικό λαό, έτσι ώστε να εθιστεί σε αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν, την υπαγωγή της Ελλάδας και της Κύπρου απευθείας στο νεο-οθωμανικό οικοδόμημα.

Εξάλλου, τόσοι και τόσοι έχουν φροντίσει γι’ αυτό. Οι κράχτες της «ελληνοτουρκικής φιλίας», παρά την κατοχή της Κύπρου, παρά το casus belli, παρά τις ανοικτές παραβιάσεις στο Αιγαίο, έχουν κάνει τη δουλειά τους – το Αιγαίο, εξάλλου, κατ’ αυτούς, «ανήκει στα ψάρια του», δηλαδή στα τουρκικά πολεμικά πλοία, και τις τουρκικές θαλαμηγούς εσχάτως.  Διανοούμενοι που μέχρι χθες ψωμιζόντουσαν στις Βρυξέλλες και τις ποικίλες ΜΚΟ, ανακαλύπτουν πως η «πρωτεύουσά» τους είναι η Κωνσταντινούπολη και ξημεροβραδιάζονται εκεί σε σεμινάρια, πανεπιστήμια και καλοπληρωμένα συνέδρια. Η ελλαδική εκκλησία έχει κομματιαστεί στα πέντε και επιδιώκεται η πλήρης υπαγωγή της σε ένα πατριαρχείο που, αντί να διεκδικεί την απελευθέρωσή του από το τουρκικό κράτος, υπονομεύει συστηματικά τα τελευταία υπολείμματα αυτονομίας της ελλαδικής εκκλησίας – και ο «εθνικιστής» Χριστόδουλος δεν είναι πλέον εδώ.

Ακόμα και διανοούμενοι, που κάποτε πρωτοστατούσαν στις κινητοποιήσεις για το βιβλίο της Ιστορίας και ενάντια στο σχέδιο Ανάν, ανακαλύπτουν τη γοητεία του νεο-οθωμανισμού και μας καλούν σε υπαγωγή σ’ αυτόν. Και όλα αυτά, σε ένα φόντο οικονομικής κρίσης, ξέφρενου οικονομισμού κομμάτων, μέσων ενημέρωσης και διανοουμένων, που, επικεντρώνοντας αποκλειστικά στην οικονομική διάσταση της κρίσης, συσκοτίζουν τη γεωπολιτική και την πολιτισμική της διάσταση, εν τέλει το ίδιο το πρόβλημα της ελευθερίας και της επιβίωσής μας ως έθνος.

Υπερέβησαν τα εσκαμμένα

Μέσα σ’ όλα αυτά, λοιπόν, γιατί όχι και ο Σουλεϊμάν, που μπορεί να πολιόρκησε και να σφαγίασε τους Κερκυραίους με τον Μπαρμπαρόσα, μπορεί να υποχρέωσε όλους τους χριστιανούς γαιοκτήμονες να εξισλαμιστούν, μπορεί να εξεστράτευσε ο ίδιος ενάντια στη Ρόδο, αλλά, είχε χριστιανές σκλάβες στο χαρέμι του, και ερωτεύτηκε μία απ’ αυτές!

Τι άλλο θα επιθυμούσαν οι εκπρόσωποι μιας ελίτ και μιας μεταπρατικής τάξης που πάντα έψαχνε ένα αφεντικό να υπηρετεί και να την πληρώνει. Αφού τα έφερε η ιστορία να μην αρκούν πλέον οι δυτικοί και ο τουρκικός νεο-οθωμανισμός να ξεπροβάλλει και πάλι στο ιστορικό προσκήνιο, τι να κάνουν οι άνθρωποι; Έχουν «οικογένεια», κανακάρηδες στο Χάρβαρντ,  εξοχικά στη Μύκονο και στο Πήλιο, σκάφη, λογαριασμούς στην Ελβετία, και όλα αυτά απαιτούν και μερικές «υποχωρήσεις». Εν τέλει, υπάρχει διέξοδος από την κρίση! Πως τα κατάφερε η «σκλάβα Αλεξάνδρα» να γίνει κυρία φορώντας… γαλλικές τουαλέτες στο χαρέμι του Σουλεϊμάν; Δεν θα προσλάβει και ο κ. Ερντογάν μερικούς καναλάρχες και μεγαλοδημοσιογράφους για θυρωρούς παρατρεχάμενους και γιουσουφάκια; Όσο για τον ελληνικό λαό, την ελληνική ιστορία, τις μνήμες του, τόσα χρόνια κάνουν ό,τι μπορούν για να τα ξεθεμελιώσουν. Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να βάλουν ανοικτά τον Τούρκο κατακτητή στο μυαλό του και στο «φαντασιακό» του.

Επειδή όμως υπάρχουν και μερικοί «τρελοί», και είμαστε πολλοί, για να μην πω η πλειοψηφία, που δεν ενδιαφερόμαστε για το αν θα βγούμε στα κανάλια τους, αν θα γράψουμε στις φυλλάδες τους, που δεν μας κρατάνε από πουθενά γιατί δεν υποταχτήκαμε ποτέ στη θλιβερή μικροεξουσία και τους εκβιασμούς τους, δεν πρόκειται να σιωπήσουμε, ούτε θα τους αφήσουμε να συνεχίζουν ατιμωρητί το καταστροφικό τους έργο. Το λάθος μας, και το αναγνωρίζουμε, είναι ότι, μέσα στην παραζάλη της αποκλειστικής ενασχόλησης με το μνημόνιο και με τον πράκτορα Γιωργάκη, αφήσαμε αυτή τη συστηματική πλύση εγκεφάλου του νεο-οθωμανισμού να εγκατασταθεί στη χώρα και, σήμερα, θα πρέπει να καταβάλουμε πολλαπλάσιες προσπάθειες για να την αναχαιτίσουμε. Όμως, ας είναι βέβαιοι ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε.

Να αντιδράσουμε εδώ και τώρα

Πριν απ’ όλα, καλούμε όλους τους δημοσιογράφους που σέβονται τον εαυτό τους (εάν υπάρχουν ακόμα τέτοιοι) και δουλεύουν σ’ αυτά τα μέσα ενημέρωσης, να πάρουν θέση, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και να διαμαρτυρηθούν. Τι λέει άραγε η λαλίστατη ΕΣΥΕΑ του κ. Τρίμη;

Δεύτερον, απαιτούμε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να παρέμβει για ανοικτή παραβίαση των συνταγματικών αρχών που διέπουν τη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης σε μία χώρα που εξακολουθεί να λέγεται Ελλάδα.

Τρίτον, καλούμε τα κόμματα να πάψουν να τηρούν σιγή ιχθύος, και να πάρουν θέση. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκε –και σωστά– στο παρελθόν να δώσει συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι ΜΕΓΚΑ και σήμερα σιωπά, απέναντι στην πολιτισμική γενοκτονία του ελληνικού λαού. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Πάνος Καμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σιωπούν. Φοβούνται μήπως τους καναλάρχες, και θέλουν να μας πείσουν ότι θα αντιταχθούν στους δανειστές και στις τουρκικές παραβιάσεις;

Τέταρτον, καλούμε τους διανοουμένους, που εύκολα βάζουν την υπογραφή τους σε οποιοδήποτε κείμενο αφορά –και σωστά– λαούς που βρίσκονται στα πέρατα του κόσμου, να διαμαρτυρηθούν επιτέλους γι’ αυτό που συμβαίνει στη χώρα τους. Καλούμε την Ακαδημία, τις ενώσεις ηθοποιών. Καλούμε τις ομογενειακές οργανώσεις να κινητοποιηθούν άμεσα.

Τέλος, ξέροντας πως μόνο ο πατριωτισμός των Ελλήνων μπορεί να υποχρεώσει τους ανενδοίαστους καναλάρχες και ιδιοκτήτες να ανακρούσουν πρύμναν, τους καλούμε να οργανώσουμε μαζί το μποϊκοτάζ αυτών των μέσων ενημέρωσης και των εταιρειών που διαφημίζονται σ’ αυτές τις εκπομπές,  να κινητοποιηθούμε με όλα τα μέσα για την απόσυρσή τους.

Η μάχη αυτή είναι συνέχεια, αλλά κατά πολύ ευρύτερη, εκείνης που δώσαμε για την απόσυρση του βιβλίου της Ιστορίας της Έκτης Δημοτικού και πρέπει να την διεξάγουμε με όλα τα πρόσφορα μέσα, στέλνοντας μαζικές διαμαρτυρίες σε κόμματα, δημοσιογράφους και κανάλια να πάρουν θέση, υπογράφοντας σε κείμενα διαμαρτυρίας με χιλιάδες υπογραφές που πρέπει να σταλούν σε όλους αυτούς, πραγματοποιώντας, αν χρειαστεί, ακόμα και συγκεντρώσεις έξω από τα κανάλια που τη γενοκτονία της μνήμης του ελληνισμού την μεταβάλουν πλέον σε εμφύτευση μιας νέας πλαστής αφήγησης που εκθειάζει τους σφαγείς, τους βιαστές και τους καταπιεστές μας.

Και σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι ημέρα μνήμης για την εξόντωση του ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, στα Σεπτεμβριανά του 1955, και έχουν περάσει μόλις ενενήντα χρόνια από τη γενοκτονία της Σμύρνης και του μικρασιατικού Ελληνισμού. Και αν ο Αντένα και το Μέγκα αποφάσισαν να τα εορτάσουν με τον τρόπο τους, αποκρύπτοντάς τα και εν τέλει εκθειάζοντάς τα, μπορούμε και εμείς με τον δικό μας.

                                           Γιώργος Καραμπελιάς

6 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΧΕΤΙΚΑ

14 ΣΧΟΛΙΑ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΟΥΦΗΣ 7 Σεπτεμβρίου 2012 - 15:08

Να αποσυρθουν ολα τα τουρκικα σηριαλ απο τα προδοτικα καναλια της διαπλοκης.. Αμεσος αποκλεισμος των καναλιων δια της φυσικης παρουσιας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ανωνυμος 7 Σεπτεμβρίου 2012 - 15:12

Και να ‘θελα να συμμετεχω, σαν ανθρωπος που δεν ξερω αγγλικα αποκλείομαι……Νομιζω πως ειναι καθαρη περιπτωση ελληνικης ανικανοτητας ολος ο σχεδιασμος σας, ή ιδέα σας!!!!
Να την χαίρεστε……..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
flatsolid 7 Σεπτεμβρίου 2012 - 22:48

“…οι σειρές απαγορεύεται να μεταγλωττιστούν…”. Noμίζω ότι εδώ βρίσκεται η ουσία του πράγματος. Προφανώς όλα τα τουρκικά σήριαλ αποτελούν μέρος της λεγόμενης “soft power” πολιτικής προς τις χώρες εκείνες στις οποίες η Τουρκία επιθυμεί να επεκτείνει τη σφαίρα (νεο-οθωμανικής) επιρροής της: εάν μεταγλωττιστούν τα έργα, τότε χάνεται ένα ικανό μέρος από την δύναμή πειθούς τους, αν θέλετε και μέρος από τη σαγήνη τους.
Αν λοιπόν η πληροφορία περί απαγόρευσης μεταγλώττισης είναι ορθή, υποπτεύομαι ότι το ίδιο θα συμβαίνει και για όλες τις χώρες-στόχους στις οποίες απευθύνονται τα τούρκικα τηλεοπτικά προϊόντα: δηλαδή Κεντρική Ασία, Βουλγαρία, Βοσνία, Ελλάδα κλπ.
Τέλος σχετικά με την αισθητική και τα κοινωνικά πρότυπα πλούτου που προβάλονται, νομίζω πως τα συγκεκριμένα βλακο-σήριαλ είναι απόλυτα συντονισμένα με τα αντίστοιχα βλακο-λατινοαμερικάνικα και βλακο-ελληνικά. Νομίζω όμως ότι η τηλεοπτική αισθητική δεν είναι ακριβώς αυτό που διακυβεύεται εδώ.

Y/ Γ για την αφίσα: ο Ταγίπ Α΄ ως alter ego του Σουλεϋμάν Α΄. Καλό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Επισκέπτης 11 Σεπτεμβρίου 2012 - 17:53

Το “Χίλιες και μια Νύκτες” μεταγλωττισμένο ήταν. Και το άλλο, του οποίου το όνομα δεν θυμάμαι, αλλά παιζόταν συγχρόνως, πρώτα στο ΜΑΚ TV και μετά στον ΑΝΤ1, μεταγλωττισμένο κι αυτό. Πού είναι η απαγόρευση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Andreas Theodorides 8 Σεπτεμβρίου 2012 - 18:21

Ντροπή στα κανάλια που προβάλλουν τουρκικά σήριαλ και βεβηλώνουν την μνήμη τόσων ανθρώπων που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους για να ζούμε εμείς ελέυθεροι. Λαός που δεν έχει ιστορική μνήμη είναι λαός πεθαμένος!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
γιωργος 10 Σεπτεμβρίου 2012 - 12:28

ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ! αυτο ειναι το μονο που θα τους συνεφερει : Τα ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΛΩΝ οσων ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ εβαλαν την ΤΖΙΦΡΑ ΤΟΥΣ προκειμενου να μεταδωθουν τα οθωμανικα ΜΙΑΣΜΑΤΑ απο τα ιδιωτικα καναλια ! Μαζι με τηλεφωνα και διευθυνσεις ! και πικετοφοριες εξω απο τα σπιτια τους με ΑΥΓΑ και ΣΑΠΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΑΜΕΣΑ !!!!!!!!!!!!!!!!! Να σου πω εγω αν το ξανακανεις μετα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
MARTHA 13 Σεπτεμβρίου 2012 - 15:04

DEN MPORO THA SKASO PIA. KAI TA VAZETE STO FB NA TA VLEPOUN OI TOURKOI KAI NA XAIRONTE. PARTETO APOFASH EIMASTE MONO GIA LOGIA, ORAIA, MEGALA LOGIA ALLA PRAKSEIS MHDEN, AFTO EINAI TO DNA MAS EYXARISTO

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
AporwPwsAntexw 13 Σεπτεμβρίου 2012 - 22:24

Μη σε προβληματιζει το ΦΒ εξαλου οι Τουρκοι ειναι αρκετα απασχολημενοι τωρα να διαβαζουνε τα σχολια των ΚΟΥΡΔΩΝ που εχουν στησει ΚΡΑΤΟΣ στα νοτια συνορα τους και ο στρατος δεν μπορει να κανει ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ οσο για μας DNA ΞΕ-DNA μας εχουν ολους φακελωμενους απτη στιγμη που διαβασαμε αυτο το κειμενο οχι εδω μεσα αλλα απο 20 link πριν οποτε μη σκας κατσε απολαυσε το θεαμα it only gets BETTER!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ 14 Σεπτεμβρίου 2012 - 22:33

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ. ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΟΔΟΥ ΤΗΣ “ΦΙΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ” ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΕΣΦΑΖΑΝ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΝΤΟ.
ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΙΚΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΕΠΟΦΘΑΛΜΙΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ. ΑΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛ/ΣΗ Ο ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ρόδιος 16 Σεπτεμβρίου 2012 - 19:00

Μία πρωτότυπη και… αποστομοτική απάντηση στον ΓΚ με τη χρήση οικονομετρικής γραμμικής παλινδρόμησης από το Βήμα (Das Schritt-Oi Germanoi einai Filoi mas):

http://www.tovima.gr/opinions/useropinions/article/?aid=473847&h1=true#commentForm

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
AporwPwsAntexw 17 Σεπτεμβρίου 2012 - 09:48

Τελικα απο τα γραπτα του εν λογω “κυριου” , αποδεικνυεται πως προκειται για αλλης φύσεως …ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ! Ομως , τα γραπτα ΜΕΝΟΥΝ οπως ολοι γνωριζουμε.. Και κάποια στιγμη , θα πρεπει να ολοι μας να λογοδοτησουμε εντελει ενωπιον της πατριδας και της Ιστοριας.. Και για οσα ειπωθηκαν αλλα και για οσα εγραφησαν

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ηρακλής 21 Σεπτεμβρίου 2012 - 04:37

Ο “Σουλειμάν” εμπεριέχει κι ένα ιστορικό και μαζί επίκαιρο μήνυμα προς την ελληνική ελίτ. Όπως συνέβει και στην εποχή του με τους έλληνες γαιοκτήμονες: Όποιος έρθει μαζί μας δεν θα χάσει.
Όσο οι βορειοευρωπαικές ελιτ εμφανώς εκνευρισμένες από τα τεράστια προβλήματα που η διαφθορά της ελληνικής ελίτ δημιούργησε στους κόλπους της ΕΕ συνεχίζουν να αμφιταλαντεύονται ως προς την εγκατάληψη ή όχι της Ελλάδας. Όσο η μεγάλη κουτάλα από την Ευρώπη που έτρεφε την ελληνική μεγαλοαστική τάξη & τους παρατρεχάμενούς της απομακρύνεται από την οπτική τους. Τόσο το μήνυμα αυτό γίνεται όλο & πιό ενδιαφέρον.
Ο διαχρονικός ρόλος της ελληνικής ιθύνουσας τάξης ήταν η μεσίτευση της χώρας στον εκάστοτε πλειοδότη. Αγγλία, ΗΠΑ, ΕΕ. Στην παρούσα ιστορική συγκυρία, και με δεδομένο το σκεπτικισμό των παραδοσιακών διεθνών παικτών στην περιοχή να επωμισθούν το άπατο κόστος της χρεοκοπημένης επιχείρησης που λέγεται Ελλάδα αγοράζοντας ή διατηρώντας τις θέσεις τους, η ελληνική ελίτ αποδεικνύει προκλητικά ότι είναι ικανή για οτιδήποτε χωρίς ηθικά ή εθνικά ταμπού. Αυτό είναι το νόημα όσων βλέπουμε κάθε βράδυ αραχτοί κι απορημένοι από τους καναπέδες μας Γιώργο Καραμπελιά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Stefano 23 Σεπτεμβρίου 2012 - 00:23

Greeks do not have the balls to burn down TV stations that air Turkish propaganda against Greek values and history.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιαννης 22 Νοεμβρίου 2012 - 22:02

Αν ολο αυτο το σκεπτικο του Καραμπελια το εφαρμοσει κανεις στα Αμερικανικα σηριαλ και την ποιοτητα τους καθως και στο ποσοστο που κατεχουν στα προγραμματα των καναλιων τι συμπερασμα θα βγαλει;Κι αν το πολλαπλασιασει επι τοσα χρονια ιδιωτικης τηλεορασης;
Επιπλεον εδω εχουμε ιδιωτικη τηλεοραση και οχι δημοσια(παιζει και λογοκρισια δηλαδη).
Αν εχεις πιασει τοσο πατο ως κρατος(και οχι ως εθνος παρακαλω) ωστε να νομιζεις οτι κινδυνευεις απο σηριαλ δεν σε σωζει πια τιποτα.Εχεις παθει ψυχωση και αντιδρας ως νευροσπαστο οπως θα ελεγε και ο κυρ Τακης.Βεβαια οταν η Εθνικη αγοραζε την Φαινανσμπανκ νικουσαμε.Αλλα ετσι ειναι στην ζωη..δεν μπορει να νικας παντα!!!Και ζωνη της δραχμης τελικα δεν καναμε στα βαλκανια.Ας δοκιμασει κανας αλλος.Αυτο με το Εθνος παντως να μην το τσαμπουναμε συνεχεια και καλα οτι κινδυνευει.Μεγαλουργησαν οι Ελληνες ως Οθωμανοι υπηκοοι..τα ξερετε καλυτερα απο μενα.
Οσο για τα σηριαλ,τα βραζιλιανικα,τα Αμερικανικα πχ Νταλλας(ποιος σκοτωσε τον Τζεη Αρ;) αυτα κατεστρεψαν πολυ περισσοτερο τον πολιτη της χωρας μιας και δεν ειχε και αντιπαλο δεος.Τελειωνω με την παρακληση να μην το παρακανουμε με τον κινδυνο γιατι τοτε μπορει να φτασουμε σε εξωφρενικες καταστασεις με φρασεις τυπου Γκελ Γκελ καιξη γιαβας γιαβας,μες στης πολης το χαμαμ ενα χαρεμι κολυμπα,
οπα νινα νινα ναη νιναναη γιαβρουμ νιναναη ναη κλπ.Ασε που μπορει να βρει κανεις και κρυμμενα μηνυματαπ.χΤι Σουλειμαν ασου για μενα!!Χαιρετω και καλη τυχη με τον Σουλειμαν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ