Αρχική » Οι αχυράνθρωποι των λυκανθρώπων

Οι αχυράνθρωποι των λυκανθρώπων

από admin

του Στάθη
από το enikos.gr

Οι χθεσινοί FINANCIAL TIMES έγραψαν σε δραματικούς τόνους ότι η Ελλάδα είναι πλέον «η πρώτη Αποικία της Γερμανίας».

 

Φοβάμαι ότι η καλή εφημερίδα κάνει λάθος. Η Γερμανία διαθέτει ήδη «αποικίες» σε ευρωπαϊκό έδαφος. Οπως η Κροατία. Διαθέτει επίσης και προτεκτοράτα, όπως η Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Ή έχει υπό Καθεστώς Εντολής, μαζί με άλλους συμμάχους της, κι άλλες ζώνες. Οπως το Κοσσυφοπέδιο.

 

Βεβαίως, η Γερμανία εμφανίσθηκε (ή μάλλον επανεμφανίσθηκε) σε αυτές τις περιοχές (και εν πολλοίς πρώην χώρες) μέσω ενός πολέμου, μέσω του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας.

 

Μέσω ενός πολέμου επίσης (οικονομικού αυτήν τη φορά) η Γερμανία βάζει πόδι και στην Ελλάδα, αλλά επ’ αυτού θα επανέλθουμε παρακάτω.

 

Ωσπου να δημιουργηθεί η κρίση στη Γιουγκοσλαβία, πόλεμος σε Ευρωπαϊκό έδαφος, μάλιστα με ανάμειξη της Γερμανίας, φαινόταν αδιανόητος.

 

Κι όμως έγινε!

 

Ορισμένοι, σε εκείνη την κρίση διέκριναν την αρχή του γερμανικού ρεβανσισμού. Σε πολλούς άλλους ο εκ νέου «πειρασμός» της Γερμανίας για μια «γερμανική Ευρώπη» φαινόταν εξίσου αδιανόητος.

 

Ομως, πριν αλέκτορα φωνήσαι (διότι συχνά στην ιστορία μια δεκαετία μπορεί να έχει την πυκνότητα μιας στιγμής) η Γερμανία όχι μόνον ξαναβγήκε στο κυνήγι, όχι μόνον απέκτησε εκ νέου ζωτικό χώρο, όχι μόνον προχώρησε σε αθόρυβα Ανσλους, αλλά εγκαθίσταται και σε (πρώην) ανεξάρτητες χώρες, που ουδέποτε μάλιστα ανήκαν στη σφαίρα επιρροής οποιουδήποτε απ’ τα κατ’ εξακολούθησιν Ράιχ που η χώρα αυτή αποπειράθηκε.

 

Το ότι την Ελλάδα την έβαλε στο χέρι με «ειρηνικά» μέσα δεν αποκλείει τη χρήση πολεμικών μέσων στο μέλλον για άλλους.

 

Αλλωστε, όποιος τώρα πλέον δεν βλέπει ότι αυτό που άρχισε με τη Γιουγκοσλαβική κρίση συνεχίζεται με την Ελληνική, είναι απλώς τυφλός. Η Γιουγκοσλαβία παγιδεύτηκε με τα όπλα. Η Ελλάδα παγιδεύτηκε με τα επιτόκια.

 

 

Αυτήν τη στιγμή, η Ελλάδα δεν διαθέτει κυβέρνηση (ούτε καν τη δοτή και άνευ της Δεδηλωμένης αντισυνταγματική κυβέρνηση Παπαδήμου), αλλά ξένο Διευθυντήριο. Της Τρόικας. Κι όχι μόνον.

 

Αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα δεν διαθέτει Σύνταγμα, αλλά έναν Κλειστό Λογαριασμό. Δεν διαθέτει Εργατικό Δίκαιο, αλλά μια (χρυσή) Ορδή Επιτρόπων που θα εποπτεύουν ακόμα και πότε θα πάμε στην τουαλέτα.

 

Αλήθεια, πόσοι Γερμανοί θα ανέχονταν να μην υπάρχει Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη χώρα τους;

 

Πόσοι Αγγλοι θα ανέχονταν να τους υπαγορεύει ο οποιοσδήποτε Φούφουτος, πότε θα κάνουν εκλογές στη χώρα τους;

 

Πόσοι Βέλγοι ή Ισπανοί θα δέχονταν να τους διέπει το Αγγλικό Δίκαιο; Να είναι η χώρα τους Ανοχύρωτη, χωρίς Ασυλία;

 

Ποια άλλη χώρα θα δεχόταν να πληρώνει ο λαός της ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο ίδιος επί δέκα χρόνια, απλώς για να το κάνει μεγαλύτερο; (Μόλις χθες η «Γουώλ Στρητ Τζέρναλ» ξανάλεγε αυτό που χίλιες φορές έχουμε διαπιστώσει όλοι, ότι δηλαδή «το ελληνικό χρέος θα είναι στο 120% του ΑΕΠ το 2020», αν στο μεταξύ, λέμε εμείς, δεν

 

 

έχουν μπει οι μισοί Ελληνες στα ψυχιατρεία και δεν έχουν μεταναστεύσει οι υπόλοιποι στο επέκεινα.

 

Ακόμα κι ο Ράιχενμπαχ, ως φαίνεται, μας έχει λυπηθεί κι ως εκ τούτου πρόκειται μάλλον να αντικατασταθεί από άλλον, συγγνώμη, από άλλους Γκαουλάιτερ, πιο κοντά στο πνεύμα της «υποβοηθούμενης αυτοκτονίας» στο οποίον σπρώχνεται η χώρα.

 

 

Απομένει στους Ελληνες πολίτες να τελειώνουν με το ιθαγενές πολιτικό προσωπικό που δεν είναι παρά Αχυράνθρωποι των Λυκανθρώπων.

 

Οχι μόνον με τις εκλογές, αλλά με τους καθημερινούς αγώνες, τα κόμματα που υποδούλωσαν την Ελλάδα με «ειρηνικά» μέσα στους ξένους Τοκογλύφους και τους γραικύλους σπίρους τους, πρέπει να υποστούν τα επίχειρα της πολιτικής τους.

 

Το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ., ο ΛΑ.ΟΣ., η Δημοκρατική Συμμαχία κι όποιοι άλλοι ναιναίκοι υπερψήφισαν το Μνημόνιο 1 και το Μνημόνιο 2, ας μη νομίζουν

 

 

ότι υπάρχει λεκάνη σαν του Πόντιου Πιλάτου, τόσο μεγάλη, ώστε να ξεπλύνουν από τα χέρια τους το αίμα της ανεργίας, της φτώχειας, της διάλυσης και της απελπισίας που έχουν προκαλέσει.

 

 

Οχι μόνον δεν «έσωσαν» αυτές οι δυνάμεις τη χώρα, αλλά τριάντα χρόνια τη σκότωναν, ώσπου εξουθενωμένη να την παραδώσουν ράκος, ως άλλη Βοσνία ή Κόσσοβο, στα μεγάλα αφεντικά μιας «Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Εθνους».

 

Ομως, επειδή όλο αυτό είναι ένα άλμα προς τα πίσω, οι πιθανότητες να το ξεράσει η Ιστορία είναι περισσότερες από το να το φάει.

 

Εξαρτάται απ’ τους λαούς.


Και οι λαοί δείχνουν να ξυπνάνε…

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

anetos 21 Φεβρουαρίου 2012 - 16:11

καμια προταση εκτος απο δανεια εχετε ?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σκαντζόχοιρος 21 Φεβρουαρίου 2012 - 16:22

Anete σε βλέπω πολύ άνετο… Θέλεις να ψωνίσεις κάποια άλλη πρόταση και δεν τις βρίσκεις στις αντιμνημονιακές προθήκες μας; Μπορούμε να σου ράψουμε τώρα καμία, σε ό,τι χρωματάκι θελεις… Την πληρώνεις εφόσον σου κάνει, με δόσεις βέβαια…

Για να σοβαρευτούμε, τώρα, είναι ενδεικτικό του επιπέδου που δυστυχώς βρισκόμαστε ακόμα συλλογικά, ότι πολύς κόσμος βολτάρει ακόμα σε διάφορες διαδικτυακές πολιτικές μπουτίκ και προβάρει λύσεις επί χάρτου, οι οποίες όλες μοιάζουν σε κάτι: Είναι προς το παρόν ανέφικτες, και δεν συνεπάγονται άμεσο κόστος κινητοποίησης… Από τη δραχμή, ως την ‘επαναστατική κυβέρνηση’ των ονείρων μας…

Αν ψάχνεις anete κάτι σε τέτοιο, δυστυχώς δεν διαθέτουμε: ‘Χαλάει τη γεύση’… Υπήρχε ένας εναλλακτικός δρόμος για την παρούσα διαπραγμάτευση, στον οποίο έχουν λίγο ως πολύ αναφερθεί όλοι όσοι ασκούν αντιπολίτευση. Τους εκβιάζεις με στάση πληρωμών, δηλώνεις ότι δεν πρόκειται να συνηγορήσεις στον στραγγαλισμό της ίδιας σου της χώρας, αρνείσαι τον εκβιασμό των δόσεων. Κάνεις κάποιο Εσωτερικό ομολογιακό δάνειο, για να μπορείς να ικανοποιείς μόνος σου τις ανάγκες σου για κάποιο διάστημα, και διαμορφώνεις συμμαχίες με τον Ευρωπαϊκό νότο για να αποτραπεί η μεταβολή της Ευρώπης σε εθνικό και κοινωνικό σφαγείο, διεκδικώντας κάποια συλλογική έξοδο από την μέγγενη του Τέταρτου Γερμανικού Ράιχ.

Όλα αυτά δεν είναι τίποτε το θεαματικό, ούτε λύνει επί της ουσίας το πρόβλημα. Εϊναι μια προϋπόθεση για να μεταβάλουμε τη στάση μας, μια αφετηρία για μια ευαίσθητη στην κοινωνική δικαιοσύνη εναλλακτική εθνική στρατηγική, που αποτρέπει τα χειρότερα για την Ελλάδα, αλλά που δεν φέρνει με μαγικό τρόπο τα καλύτερα…

Για κάτι σε πιο θεαματικό, καλύτερα να απευθυνθείς αλλού, σε όσους ισχυρίζονται ότι κατέχουν το αντιμνημονιακό τζίνι που μας φέρνει στην πρώτερη της κρίσης κατάσταση με 3 ευχές…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ