Αρχική » Μεγάλο πλήγμα των Κούρδων στους τζιχαντιστές στο Κομπάνι

Μεγάλο πλήγμα των Κούρδων στους τζιχαντιστές στο Κομπάνι

από Άρδην - Ρήξη

Bx6ukrRCEAA0nLf

Από την ιστοσελίδα koolnews.gr

Καίριο χτύπημα στις δυνάμεις των τζιχαντιστών στο Κομπάνι κατάφεραν οι Κούρδοι της περιοχής. Λίγες ώρες μετά τις τέσσερις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού, οι Κούρδοι μαχητές σε μια ειδική επιχείρηση την οποία πραγματοποίησαν κατέλαβαν έξι κτίρια που χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές σκοτώνοντας παράλληλα 13 από αυτούς.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα οι Κούρδοι «κατέσχεσαν μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων φορητών όπλων, τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών, πυρομαχικά για εκτοξευτές ρουκετών και χιλιάδες πυρομαχικά για τα βαρέα πολυβόλα». Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών άρχισε στα τέλη Σεπτεμβρίου επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία.

Περίπου 1.200 άνθρωποι, ως επί το πλείστον μαχητές του ISIS, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των εχθροπραξιών σε αυτή την πόλη που έγινε το σύμβολο της αντίστασης κατά της των τζιχαντιστών.

Πλήγμα στις δυνάμεις των τζιχαντιστών και στο Ιράκ

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ κατάφεραν σήμερα να εισέλθουν στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της χώρας, για πρώτη φορά μετά από τις πολύμηνες μάχες με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι το είχαν καταλάβει, όπως δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας και σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Η πλήρης ανάκτηση του ελέγχου του διυλιστηρίου του Μπάιτζι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τις κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες εδώ και μήνες έχουν αναλάβει το έργο αποκατάστασης της σταθερότητας στη χώρα.

«Η πρώτη ιρακινή δύναμη, η αντιτρομοκρατική ομάδα με την ονομασία Τάγμα της Μοσούλης, κατάφερε να εισέλθει στο διυλιστήριο Μπάιτζι για πρώτη φορά μέσα στους τελευταίους 5 μήνες», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο αστυνομικός διευθυντής Σάλεχ Τζάμπερ, επικεφαλής της ομάδας στην οποία έχει ανατεθεί η φρούρηση του διυλιστηρίου.

Η κρατική τηλεόραση της χώρας αυτής μετέδωσε εικόνες από την είσοδο των ιρακινών δυνάμεων στο διυλιστήριο. «Σε αυτή την περιοχή, τρομοκράτες είχαν τοποθετηθεί στα δεξιά και τα αριστερά. Αν το θέλει ο Θεός, το Μπάιτζι θα αποτελέσει το κλειδί για την απελευθέρωση κάθε σπιθαμής του Ιράκ», δήλωσε ο διοικητής των τοπικών επιχειρήσεων ασφαλείας, Αμπντέλ Ουάχαμπ αλ Σαάντι.

Οι αεροπορικές επιδρομές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εμπόδισαν την περαιτέρω προέλαση της ισλαμιστικής οργάνωσης στο εσωτερικό του Ιράκ. Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την πόλη Μπάιτζι τον Ιούνιο και οι μαχητές του κατάφεραν να περικυκλώσουν το διυλιστήριο από το οποίο έκλεβαν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάινταρ αλ-Αμπάντι καθαίρεσε αυτή την εβδομάδα 26 ανώτερους αξιωματικούς του στρατού, οι οποίοι κατηγορούνται για διαφθορά, κάνοντας μια φανερή προσπάθεια να δείξει ότι αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το ζήτημα της βελτίωσης της λειτουργίας των ενόπλων δυνάμεων και της αποτελεσματικότητάς τους, για την αντιμετώπιση της απειλής που αποτελεί η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ