Αρχική » “δημοκρατία” προς ΑΝΤ1 “από εμάς ξεχάστε διαφήμιση”

“δημοκρατία” προς ΑΝΤ1 “από εμάς ξεχάστε διαφήμιση”

από admin

Μέρα με τη μέρα κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για την προβολή του Σουλεϊμάν από τον ΑΝΤ1. Η εφημερίδα “δημοκρατία”  ανακοίνωσε προ ολίγου ότι σταματά κάθε διαφημιστικό πρόηγραμμα στον ΑΝΤ1 μέχρι να σταματήσει να προβάλλεται ο “Σουλεϊμάν”. Διάβάστε στη συνέχεια ολόκληρο το κείμενο της “δημοκρατίας”. Άρδην – Ρήξη

Διαφήμιση στον «Σουλεϊμάν» τέλος!

«Αντί να καταριέσαι το σκοτάδι, άναψε ένα κερί». Αυτή η σοφή φράση, που αποδίδεται στον Γκαίτε, αποτελεί μήνυμα δράσης και συμμετοχής έκαστου ανθρώπου στη διαμόρφωση του πεπρωμένου του. Η μεμψιμοιρία και η ανέξοδη κριτική δεν κοστίζουν τίποτα, γι’ αυτό είθισται να μην αποφέρουν τίποτα. Οι πράξεις μετρούν και αποδίδουν!

Η «δημοκρατία», πιστή στη διακήρυξη αρχών, που δημοσίευσε στο πρώτο φύλλο της, θεωρεί την υπεράσπιση της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας πρώτιστο καθήκον της ενημέρωσης. Αυτό το καθήκον η εφημερίδα μας το εκτελεί άνευ αντιλογίας και υπεκφυγών, όπως οφείλει. Γι’ αυτό έλαβε την απόφαση να διακόψει κάθε διαφημιστικό πρόγραμμα στον τηλεοπτικό σταθμό του AΝΤ1 ως την ημέρα που θα σταματήσει να προβάλλεται το σίριαλ «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής».

Η αιτιολόγηση της απόφασης της «δημοκρατίας» είναι η προφανής: αυτή η σειρά αποτελεί μια απόπειρα του τουρκικού κράτους να εξωραΐσει τη μαύρη περίοδο των 400 ετών, όπου η Ελλάς είχε οδηγηθεί, δεμένη πισθάγκωνα, στον οθωμανικό τάφο. Η παρουσίαση του στυγνού σφαγέα και γενοκτόνου Σουλεϊμάν ως «του απόλυτου ηγέτη» και «του χαρισματικού αυτοκράτορα» συνιστά προσβολή στα εκατομμύρια των νεκρών που άφησαν πίσω τους τα στίφη των Σελτζούκων.

Η προβολή μιας σειράς όπως ο «Σουλεϊμάν» αποτελεί άμεση συνέργεια στην προπαγανδιστική καμπάνια της γειτονικής χώρας, που κατέχει περίπου τη μισή Κύπρο, καταπιέζει λαούς και φυλές της Μ. Ασίας, έχει διαπράξει γενοκτονίες των Ελλήνων και διεκδικεί εδάφη και κυριαρχία από την πατρίδα μας.

Η «δημοκρατία» δεν μπορεί να μη σχολιάσει το ζήτημα και να μην αντιδράσει κατά τα ελληνικά θέσμια. Θα ήταν ασυγχώρητο να λαμβάνει χώρα μια τόσο μεγάλη πρόκληση εναντίον των συμφερόντων του έθνους. Kαι βέβαια θα ήταν ενδιαφέρον να εξετασθεί από τη νέα κυβέρνηση κατά πόσον τέτοιου είδους «προδοτικές» παραγωγές μπορούν να εκπέμπονται από τηλεοπτική συχνότητα, η οποία εν τέλει είναι εθνικό αγαθό.

Με την πράξη μας αυτή δεν καταριόμαστε το σκοτάδι. Το διαφημιστικό μας κονδύλι είναι ίσως μικρό για το μέγεθος ενός μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού όπως είναι ο AΝΤ1. Με την απόφασή μας όμως ανάβουμε ένα κεράκι στη μνήμη των αδικοχαμένων και καταπιεσμένων αδελφών μας, που υπέφεραν στα χέρια των δαιμόνων της Αγκυρας.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ

3 ΣΧΟΛΙΑ

admin 10 Σεπτεμβρίου 2012 - 10:56

πριν 5 λεπτά ο Ν. Χατζηνικολάου στο Real fm αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της “δημοκρατίας” και πρόσθεσε και ότι ούτε η Real θα διαφημίζεται στη σειρά του ΑΝΤ1.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιάννης 10 Σεπτεμβρίου 2012 - 12:06

Ποια είναι τα μέηλ των εταιρειών που διαφημίζονται στο τέλος της σειράς; Μια υπενθύμιση σε κάθε μία από αυτές ότι για όσο καιρό είναι χορηγοί της σειράς, δεν θα αγοράζουμε τα προϊόντα της κάθε εταιρείας, δεν θα τους άρεσε καθόλου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
RIZOSPASTIKH ANANEOSI 12 Σεπτεμβρίου 2012 - 16:05

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΡΙΖ.Α.
ΠΡΟΣ ΑΡΔΗΝ
12/9/2012
Αγαπητοί σύντροφοι,
συμφωνούμε μαζί σας, η καμπάνια που ξεκινήσατε ενάντια στην προβολή του «Σουλεϊμάν» από ελλαδικό τηλεοπτικό κανάλι είναι απόλυτα δικαιολογημένη.
Η εν λόγω σειρά έχει προπαγανδιστικό χαρακτήρα κι αποβλέπει εμφανέστατα στην διάδοση των μεγαλοϊδεατισμών του τουρκικού ιμπεριαλισμού. Η καμπάνια πρέπει να προσλάβει νομικό χαρακτήρα διότι οι απόψεις του σήριαλ προσκρούουν στη διεθνή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ακόμη και σε σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Εξόφθαλμα ο «Σουλεϊμάν» αντικατοπτρίζει την επιθυμία για βίαιο επεκτατισμό του φασιστικού κράτους της Τουρκίας.
Πιθανώς με την κατάλληλη νομική θεμελίωση η θέληση μας για διακοπή της μετάδοσης του τουρκικού σήριαλ, να μπορεί να επιτευχθεί με τη σχετική παρέμβαση των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών.
Κι επαναλαμβάνουμε: ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ NEVZAT KALAYCI!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ