Αρχική » Μια σύγκριση που πρέπει να γίνει!

Μια σύγκριση που πρέπει να γίνει!

από admin

Αν στη θέση της υποτελούς Ελλάδας ήταν η κραταιά Γερμανία

του Βασίλη Στοϊλόπουλου

Για τον εξαπατημένο, κατασυκοφαντημένο και εξοργισμένο ελληνικό λαό το γεγονός ότι η χώρα καταρρέει βάση σχεδίου, ότι προετοιμάζεται ταχύτατα το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου με προδιαγραφές αποικιοκρατικού τύπου, ότι έχει καταλυθεί η εθνική της ανεξαρτησία και ότι δημοκρατία, η ασφάλεια και η ελευθερία είναι πλέον έννοιες κενού περιεχομένου, αποτελεί εδώ και πολύ καιρό κοινό τόπο που εξακριβώνεται καθημερινά σε πολλές πλατείες της χώρας.

Tώρα, την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας ομολογεί ξεδιάντροπα πλέον και ο πρόεδρος του Eurogroup Γιούνκερ, αλλά και το νεοφιλελεύθερο «μνημονιακό μέτωπο» της χώρας μας: από τον πρωθυπουργεύοντα «δόλιο βλάκα» και τον αμετροεπή υπαρχηγό του τσάρο της οικονομίας, μέχρι την εγχώρια παρασιτική βρωμοελίτ, τα καθεστωτικά ΜΜΕ της παραπληροφόρησης και τους κρατικούς διανοούμενους του εθνομηδενισμού. Γι αυτό και η σκληρή πολιτική της τιμωρίας, της αφαίμαξης και της ταπείνωσης του ελληνικού λαού από την Τρόικα και την κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου ασκείται πλέον στο πλαίσιο μιας νέας ξενοκρατίας και υποτέλειας. Και μάλιστα χωρίς να γνωρίζει κανείς αν όλες αυτές οι θυσίες θα έχουν απτό αποτέλεσμα ή αν η χώρα θα χρεοκοπήσει την στιγμή που θα αποφασίσουν οι ξένοι δυνάστες – δανειστές της..

Το περίεργο όμως δεν είναι ότι έχουν εξοργιστεί μόνο οι θιγόμενοι Έλληνες, που κατακλύζουν τις πλατείες αμφισβητώντας το σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας και τους κυβερνώντες που ασκούν εξουσία με «Πραιτοριανούς», αλλά και οι φορολογούμενοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που εν κατακλείδι καλούνται να «πληρώσουν» ασύλληπτα ποσά (πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ) για τη «σωτηρία» της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας κ.α.  και κατ’ επέκταση  ολόκληρης της ευρωζώνης.

Αυτό όμως που προσπερνάται εύκολα και που δεν έχουν συνειδητοποιήσει οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι πολίτες είναι οι πραγματικές διαστάσεις των επώδυνων μέτρων και οι καταστροφικές επιπτώσεις που έχουν στο ελληνικό λαό και στην ελληνική οικονομία. Σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν και οι Γερμανοί το βάρος αυτών των αντιλαϊκών μέτρων η έγκυρη, συντηρητική εφημερίδα FAZ έκανε έναν ενδιαφέρον παραλληλισμό (βλέπε διάγραμμα) σχετικά με το τι θα σήμαινε για τη Γερμανία αν «υποχρεώνονταν», με εκβιαστικό, ταχύτατο και ταπεινωτικό τρόπο, να πάρει μέτρα λιτότητας και αποκρατικοποιήσεων ανάλογης εμβέλειας που πήρε η επάρατη ελληνική κυβέρνηση κατ’ επιταγή της Τρόικας.

Κατ’ αρχάς αναφορικά με την μείωση του ελληνικού ελλείμματος κατά 12 δισεκατομμύρια ευρώ στο διάστημα 2009-2010, ουσιαστικά μόνο από τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Το ποσό αυτής της μείωσης, προσαρμοσμένο στα δεδομένα της γερμανικής οικονομίας, ισοδυναμεί με 121 δις €! Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της προσπάθειας φτωχοποίησης του ελληνικού λαού σημειώνεται ότι οι συνολικές δαπάνες της Γερμανίας  για την κοινωνική ασφάλιση και την ασφάλιση για την ανεργία θα φτάσει το 2011 στα 115 δις €. Η μείωση, δηλαδή, είναι σχεδόν ίση με τις δαπάνες για τη συντήρηση του κοινωνικού κράτους της Γερμανίας.

Αναφορικά δε με την σχεδιαζόμενη υφαρπαγή δημόσιας περιουσίας και πλούτου, σε χρόνο ρεκόρ, με τη μορφή «αποκρατικοποιήσεων» ύψους 50 δις.€ μέχρι το 2015, αυτό για τα γερμανικά δεδομένα θα αντιστοιχούσε σε αποκρατικοποιήσεις ύψους τα 506,5 δις €! Θα πλησίαζε δηλαδή τη χρηματιστηριακή αξία των δέκα σημαντικότερων εισηγμένων στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης γερμανικών επιχειρήσεων, που φτάνει στα 520 δις €!

Το τι θα σήμαιναν για τη Γερμανία ανάλογες με την Ελλάδα περικοπές μόνο στο δημόσιο τομέα μπορούμε να δούμε σε τρία παραδείγματα:

• Μέχρι το 2015 οι μείωση δημόσιων δαπανών στην Ελλάδα θα φτάσει στα 2,2 δις €, ποσό που αναλογεί για τη Γερμανία στα 22 δις €. Σημειώνεται ότι στη Γερμανία οι δαπάνες προσωπικού του Δημοσίου για το 2011 ανέρχονται στα 27,8 δις €.

• Στην Ελλάδα η μείωση κοινωνικών δαπανών θα ανέλθει στο διάστημα 2011-12 στα 2 δις €. Ποσό που για τα γερμανικά δεδομένα αντιστοιχεί στα 19,9 δις €, δηλαδή ξεπερνά τον προϋπολογισμό τριών ετών του Γερμανικού Υπουργείου για οικογενειακές υποθέσεις, που φθάνει συνολικά στα 19,4 δις €.

• Μέχρι το 2015 θα πρέπει στην Ελλάδα να μειωθούν κατά 1,4 δις € οι στρατιωτικές δαπάνες. Για τους Γερμανούς αυτό το ποσό θα αναλογούσε στα 14,5 δις €, σχεδόν όσο οι δαπάνες του υπουργείου Υγείας που για το 2011 συνολικά φθάνει τα 15,8 δις €.

Ανάλογα παραδείγματα επικαλείται και το Spiegel-online, το οποίο, αφού παρομοιάζει τη ζοφερή κατάσταση της Ελλάδας με εκείνη της Ανατολικής Γερμανίας την εποχή της ενσωμάτωσης, συμπεραίνει ότι για τους Γερμανούς μόνο οι νέες περικοπές σε ελληνικό στυλ που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο θα ήταν «κόλαση», αφού θα ισοδυναμούσαν για τη Γερμανία με πακέτο περικοπών ύψους 78 δις €. Περικοπές που κατά το Spiegel θα «συνέθλιβαν την γερμανική οικονομία» και θα προξενούσαν ένα «αφάνταστο χάος». Ως προς το ενδεχόμενο αποκρατικοποιήσεων και ξηλώματος του δημόσιου τομέα με ελληνικούς ρυθμούς, σημειώνει ότι για τη Γερμανία θα σήμαινε «τεραστία υποαπασχόληση και διπλασιασμό της ανεργίας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα».

Προς το παρόν όμως ο γερμανικός λαός αδιαφορεί για τις παραπάνω διαπιστώσεις, διακατέχεται, στη πλειοψηφία του, από μια πρωτόγνωρη ανθελληνική υστερία και βλέπει με καχυποψία την αντίσταση των αγανακτισμένων Ελλήνων ενάντια στα απάνθρωπα μέτρα, στην κατοχική κυβέρνησή του και τους διεθνείς τοκογλύφους της Νέας Τάξης. Είναι βέβαιο επίσης πως θα προτιμούσε, αντί για την Ευρωζώνη, τον ευρωπαϊκό «οικονομικό Μεγαχώρο με ατσάλινο πυρήνα», όπως την οραματίστηκαν και προσπάθησαν να επιβάλλουν οι ναζί πρόγονοί τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που μόνο το 19% των Γερμανών εμπιστεύεται πλέον το ευρώ, ενώ μια πλειοψηφία πάνω από 60% θέλει την Ελλάδα και άλλες χώρες του Νότου εκτός ευρωζώνης και, ει δυνατόν, στα όρια της φτώχειας, με ότι αυτό συνεπάγεται σε γεωπολιτικό και γεωοικονομικό επίπεδο για ολόκληρη την Ευρώπη.

Ρήξη τ. 76

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ