Αρχική » Δήλωση Βαγγέλη Πισσία, συντονιστή αποστολής Estelle

Δήλωση Βαγγέλη Πισσία, συντονιστή αποστολής Estelle

από admin

Δήλωση Βαγγέλη Πισσία, συντονιστή αποστολής Estelle

Ιστιοφόρο Estelle, 18 Οκτωβρίου 2012

Τούτη τη φορά το “Ένα Καράβι για τη Γάζα” αισθάνεται ότι μπόρεσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να φέρει σε πέρας αυτά που είχε αναλάβει για την επιτυχία της αποστολής του Estelle που αυτή τη στιγμή κατευθύνεται στην θάλασσα της Παλαιστίνης. Προορισμός το μικρό λιμάνι της Γάζας. Σκοπός το σπάσιμο του 40χρονου αποκλεισμού που είναι αντίθετος με κάθε έννοια ανθρωπισμού και σεβασμού προς το διεθνές δίκαιο.

Τούτη τη χρονιά η ελληνική αποστολή δεν αντιμετώπισε την εχθρότητα της Ελληνικής Πολιτείας, όπως συνέβη την προηγούμενη χρονιά, όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου εμπόδισε και υπονόμευσε την αποστολή μας, εκθέτοντας την Ελλάδα και τον λαό της στα μάτια της παγκόσμιας κοινωνίας των πολιτών και ιδιαίτερα του αραβικού κόσμου.

Θεωρούμε το εγχείρημα αυτό ως ελάχιστο φόρο τιμής που αποτίει ο ελληνικός λαός στον αντιστεκόμενο λαό της Παλαιστίνης και σε κάθε αντιστεκόμενο λαό που εναντιώνεται στην κατοχή της χώρας του και υπερασπίζεται την εθνική του ανεξαρτησία. Αξίες αιώνιες που επέτρεψαν στη χώρα μας να ζήσει και τις οποίες αν συνεχίσουμε με ψυχή, σκέψη και σχέδιο να υπηρετούμε, είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλουμε ο καθένας, στο μέτρο των δυνάμεών του, σε μια ανεξάρτητη, ελεύθερη και δημιουργική προοπτική της δικής μας χώρας.

Θεωρούμε υποχρέωσή αλλά και χαρά μας να ευχαριστήσουμε όλους όσοι στήριξαν την αποστολή και ιδιαίτερα δύο τόπους της Ελλάδας: τα Σφακιά και την Άνδρο που, όπως και πέρσι το Καστελλόριζο, υποστήριξαν τη ναυτοσύνη αυτής της χώρας και την παράδοση αλληλεγγύης του λαού της προς κάθε δοκιμαζόμενο λαό.

Επιστρέφοντας με το καλό θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τους ανθρώπους που βοήθησαν καθοριστικά στην πραγμάτωση αυτής της αποστολής και να τους ευχαριστήσουμε.

Βαγγέλης Πισσίας

 Περισσότερες πληροφορίες για το εγχείρημα του Estelle θα βρείτε στη σελίδα της πρωτοβουλίας Ένα Καράβι για τη Γάζα

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ