Αρχική » Από το αστυνομικό ρεπορτάζ της Χρυσής Αυγής

Από το αστυνομικό ρεπορτάζ της Χρυσής Αυγής

από Άρδην - Ρήξη

Από το Άρδην τ. 90, Ιούνιος-Αύγουστος 2012

Νίκος Μιχαλολιάκος
Ανεπάγγελτος, ζει από τα κέρδη της οργάνωσής του και την περιουσία της γυναίκας του. Το 1976 συλλαμβάνεται για επίθεση κατά δημοσιογράφων που κάλυπταν την κηδεία του βασανιστή της χούντας, Ευάγγελου Μάλλιου. Το 1978 φυλακίστηκε για κατοχή όπλων και εκρηκτικών, κατόπιν βομβιστικών επιθέσεων σε κινηματογράφους. Ο αρχηγός της… «αντισυστημικής» Χ.Α. είναι αδελφός του γνωστού ποινικολόγου Τάκη Μιχαλόλια, συνήγορου υπεράσπισης του Κοσκωτά, του ηγούμενου Εφραίμ και του εκδότη-εκβιαστή Τάκη Μιχαλόπουλου και πρώην νομικού συμβούλου του Σωκράτη Κόκκαλη και του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ηλίας Κασιδιάρης
Αγαπημένο «πουλέν» και μακρινός συγγενής του Νίκου Μιχαλολιάκου, γεννήθηκε το 1980 και είναι γεωπόνος. Διακρίθηκε στις επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών, στις 2 Φεβρουαρίου 2008, με την κάλυψη των Μ.Α.Τ. Είναι λάτρης του τανγκό, ενώ εξέδωσε και το λογοτεχνικό βιβλίο Τομέας Χ. Κατηγορείται για ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, μετά από δολοφονική επίθεση εναντίον φοιτητών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, το 2007. Αποφεύγει την εκδίκαση της υπόθεσής του, κάνοντας χρήση της βουλευτικής ασυλίας.

Θέμις Σκορδέλη
Υποψήφια βουλευτής της Χ.Α., τραπεζική υπάλληλος και τηλεμαϊντανός, είναι γνωστή ως η «υστερική ξανθιά του Αγίου Παντελεήμονα». Κατηγορείται για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας (μαχαίρωμα), υπόθεση που έχει αναβληθεί πέντε φορές, καθώς δηλώνει «συμπτώματα μελαγχολίας με τάσεις αυτοκαταστροφής».

Ηλίας Παναγιώταρος
Διατηρεί κατάστημα με στρατιωτικά είδη και είναι προμηθευτής των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας. Είναι επίσης αρχηγός της ομάδας χούλιγκαν «Γαλάζια Στρατιά». Τον Σεπτέμβριο του 2004, μετά από τα γνωστά μαχαιρώματα εναντίον Αλβανών, λόγω ήττας της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, είχε δηλώσει: Είμαστε εθνικιστές και το μίσος είναι υγιές συναίσθημα του ανθρώπου όταν στρέφεται ενάντια σε υπάνθρωπους… Γνωστός για τον «ακτιβισμό» του και τους προπηλακισμούς, έχει παραδεχθεί ότι είχε συνεργαστεί και με τον γνωστό πράκτορα Βαβύλη.

Χρήστος Παππάς
Ο 50χρονος καταστηματάρχης από τα Ιωάννινα πήρε την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Είναι γνωστός στη Χ.Α. για την πλούσια αρθρογραφία του, όπου εξυμνεί διάφορες μεγάλες προσωπικότητες του ναζιστικού καθεστώτος. Την τιμητική τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας έλαβε ο πατέρας του, συνεργάτης του δικτάτορα Παπαδόπουλου, με ενεργό συμμετοχή στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

Αντώνης Ανδρουτσόπουλος
Πρώην «νούμερο δύο» της οργάνωσης, γνωστός με το ψευδώνυμο Περίανδρος, καταδικάστηκε, το 2006, για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά των φοιτητών Δημήτρη Κουσουρή και Ηλία Φωτιάδη και του τότε αδιόριστου εκπαιδευτικού Γιάννη Καραμπατσόλη, σε 21 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή, που μειώθηκε το 2009 σε 12 χρόνια. Αργότερα, ο Περίανδρος αποχώρησε από την Χ.Α., θεωρώντας ότι προδόθηκε από αυτήν.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ