Αρχική » Οι Αθώοι… του Στάθη

Οι Αθώοι… του Στάθη

από admin

του Στάθη από το enikos.gr

Στο μεγάλο φαγοπότι που έστησε σε αυτήν τη χώρα ο Γιωργάκης, ο σεφ που παρασκεύαζε τον μόσχον τον σιτευτόν ήταν ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος

τώρα είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος. Αρα, ο Γιωργάκης είναι αθώος.

Οταν το μεγάλο φαγοπότι που είχε στήσει σε αυτήν τη χώρα ο κ. Σημίτης, προσφέροντας το σώμα και το αίμα της στη Διαπλοκή, έφθασε σε κινδυνώδη για τον «αρχιερέα της διαπλοκής» καμπή, ο κ. Σημίτης

έδωσε το «δαχτυλίδι» στον generis δικαιούχο Γιωργάκη και ο ίδιος την κοπάνησε για το Κορακοχώρι. Αρα, ο κ. Σημίτης είναι αθώος.

Οταν ο «πορφυρογέννητος» Γιωργάκης παρέλαβε το κράτος, το αντιμετώπισε ως φέουδο ή ως χωράφι που το βρήκε απ’ τον πατέρα του. Το ίδιο, ως πατρογονικό κληροδότημα, αντιμετώπισε ο Γιώργης και το κόμμα του, το οποίον αναδόμησε (με τη βιβλική έννοια) φέρνοντας ανθρώπους απ’ το πουθενά

για να κάνουν παιχνίδι με τις ευχές της Ελλάδας – Ραγκούσην τε και Μπιρμπίλη, Ματσούκαόλα τα λεφτά, κυρ Παπακωνσταντίνου κι άλλους –«υπήρχαν τα λεφτά»– τι φταίει

ο Γιωργάκης αν όλοι εμείς «τα φάγαμε»;

Συνεπώς, τι άλλο να έκανε στη συνέχεια ο αθώος, άπραγος κι ολίγον γκάου αυτός άνθρωπος απ’ το να χώσει τη χώρα στο μνημόνιο και να φέρει τους Γερμανούς να μας μάθουν πατριδογνωσία;

Αλλά, αν είναι αθώος ο κ. Σημίτης (αθώος και ο κ. Καραμανλής που κουράσθηκε νωρίς), αν είναι αθώος ο Γιωργάκης, γιατί να είναι ένοχος ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Λοβέρδος;

Ο,τι τους έλεγε ο Γιωργάκης δεν έκαναν;

Τα χαράτσια μέσω ΔΕΗ, τον ΦΠΑ στις μπουγάτσες και τόσες άλλες ουρανομήκεις μαλακίες από μόνος του τις έκανε ο κ. Βενιζέλος; Οχι βεβαίως! Αρα, αν είναι αθώος ο Γιωργάκης, είναι αθώος και ο Μπενύτο.

(Σημείωσις: Της θεόθεν κι εν ανθρώποις αθωότητος πιθανόν να διαφύγει ο κ. Λοβέρδος, όστις απέδωσε το άγος του μνημονίου στον Γιωργάκη και τη Μέρκελ, ενώ ο ίδιος διαφωνούσε!!! Σωστός! Δεν ήταν άλλωστε

υπουργός στις κυβερνήσεις Γιωργάκη, απλώς «τα πρόβατα έβοσκε εδώ παρακάτω», ενώ ταυτοχρόνως απέφυγε να παραιτηθεί τότε, για να μη χαλάσει το φενγκ σούι όσων λέει τώρα). Σημείωσις 2: ο Γελοίος.

Τούτων ούτως εχόντων και συνελόντι ειπείν, για να μη μακρηγορούμε πρωτοχρονιάτικα, τόσα χρόνια μάς κυβέρνησε ένας εσμός αθώων, φονιάδες που δεν ξέρουν τίποτα για τον φόνο,

οι ίδιοι που συνεχίζουν να μας κυβερνούν με ορισμένες κατά καιρούς παράπλευρες απώλειες, ακριβώς για να συνεχίσουν να μας κυβερνούν.

Τώρα «πετάνε στα σκυλιά» τον κ. Παπακωνσταντίνου, αύριο έναν άλλον, ώστε

οι αθώοι-που-ήταν-αλλού-όταν-γίνονταν-οι φόνοι να τους συνεχίσουν απρόσκοπτα, καθ’ ότι απ’ τον φόνο προκύπτει ο παράς. Ο παράς για τους Δυνατούς και τα ψίχουλα για τους ίδιους – διότι ούτε καν η διαφθορά τους έχει ένα κάποιο μεγαλείο παρά τιποτένια σούρνεται γύρω απ’ τη Σιδερένια Φτέρνα των Δυνατών.

Τιποτένια αλλά και ηλίθια! διότι με δοκησισοφίες και κουτοπονηριές, με σκευωρίες και προπαγάνδες, μας πάνε απ’ το κακό στο χειρότερο νομίζοντας ότι ουκ έστιν Δίκης οφθαλμός.

Ομως, χρονιάρα μέρα, ώς εδώ! – έστι καιρός για να δούμε αν θα βγάλουν το 2013 χωρίς να τους ζητηθεί ο λογαριασμός για τα έργα τους πολλά χρόνια τώρα.

Φίλες και φίλοι, συνταξιδιώτες σ’ αυτήν τη στήλη, που πλησιάζει κι αυτή να χρονιάσει, έχετε ολόθερμες τις ευχές του υπογράφοντος και εξ ίσου θερμή την ελπίδα ότι το 2013 θα γυρίσει η φορά των πραγμάτων προς όφελος του λαού, του έθνους και της πατρίδας.

Συν Αθηνά και χείρα κίνει…

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Δημήτρης 3 Ιανουαρίου 2013 - 23:43

Μπράβο στον Στάθη.

Τα κόμματα στην Ελλάδα έχουν εδώ και δεκαετίες αναλάβει το πολιτικό σύστημα χωρίς να ελέγχονται από κανέναν. Η ‘πολιτική κοινωνία’ είναι ένα ιδεολόγημα. Το ίδιο το σύνταγμα αποκλείει το σώμα των πολιτών από το να συμμετέχει στη διαχείριση των υποθέσεών του. Οι πολιτικοί είναι μια κάστα που κυβερνάει αυταρχικά, με μια επίφαση δημοκρατικότητας. Εμείς οι ίδιοι το επιτρέψαμε αυτό όταν αποδεχτήκαμε την πολιτική σαν επάγγελμα άρα ως κάτι που ασκείται μονάχα από ορισμένους και για ατομικό συμφέρον. Το πολίτευμα είναι ολιγαρχικό καθώς οι εξουσίες ασκούνται από μια ελίτ χωρίς δημόσια λογοδοσία. Η εκλογή των βουλευτών είναι εκλογή μόνο κατά όνομα αφού τους παραχωρεί λευκή επιταγή και πλήρη ατιμωρησία. Το ότι μονάχα ο Παπακωνσταντίνου κινδυνεύει να τιμωρηθεί ανάμεσα σε τόσους εγκληματίες αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Η κατάσταση βολεύει όλα τα κόμματα, που συγκρούονται μεταξύ τους αποκλειστικά για το πόση πίτα θα φάει το καθένα. Το ότι η κοινωνία οφείλει πάντα να φτιάχνει την πίτα και να τους την παραχωρεί είναι απαράβατη σταθερά. Για αυτό κανένα τους δε διανοείται να μιλήσει για την ανάγκη θέσπισης αντιπροσωπευτικού πολιτεύματος. Άλλωστε το δόγμα κάποιων από αυτά καθιστά αδύνατη μια τέτοια προσέγγιση των πραγμάτων.

Βέβαια η κοινωνία στην Ελλάδα έχει τώρα συρρικνωθεί και μισοδιαλυθεί εξαιτίας του εκδυτικισμού και του καταναλωτισμού, που αλλοίωσαν την πολιτισμική βάση της και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αποτελείται πια από άτομα, όχι από μέλη κοινωνίας. Δική τους επιλογή φυσικά, αν το θελήσουν μπορούν να ζήσουν διαφορετικά. Αυτό το πιστεύω γιατί δεν αντιλαμβάνομαι τον άνθρωπο σα ζώο. Ξέρω ότι για τους ντετερμινιστές και τους υλιστές το παρόν κείμενο είναι ακατανόητο και λανθασμένο. Δεν απευθύνομαι σε αυτούς.

Αν θέλετε να γνωρίσετε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες επισημάνσεις για το ελληνικό πολίτευμα, που επιτρέπει σε άτομα σαν τον Παπακωνσταντίνου να ασκούν τεράστια εξουσία ουσιαστικά ανέλεγκτοι, διαβάστε το τελευταίο βιβλίο του Κοντογιώργη. Είναι αρκετά δύσκολο στην κατανόηση αλλά αξίζει τον κόπο γιατί όσα λέει δε θα τα βρείτε αλλού και έχουν μέγιστη πρακτική αξία -αν αποφασίσουμε να τα αξιοποιήσουμε-. Κριτική του υπάρχει εδώ:
http://argonautis.eu/kommatokratia_kai_dynastiko_kratos.htm

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δημήτρης 3 Ιανουαρίου 2013 - 23:45

‘Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αποτελείται πια από άτομα’

διευκρίνιση: το άτομο, αντίθετα με το πρόσωπο, είναι εξορισμού απόλυτα εγωϊστικό

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ