Αρχική » Ο Καμμένος σκάβει το λάκκο του

Ο Καμμένος σκάβει το λάκκο του

από admin

Με τις αστοχίες του νομιμοποιεί την Χρυσή Αυγή

του Γ. Ξ. από τη Ρήξη τ. 90 που κυκλοφορεί
Μία από τις χειρότερες εξελίξεις των τελευταίων ημερών, που στο πολιτικό επίκεντρο βρίσκεται η λίστα Λαγκάρντ, είναι η από κοινού πρόταση Ανεξάρτητων Ελλήνων και Χρυσής Αυγής να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες των πρώην πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου για τη μη αξιοποίηση της λίστας. Ο Πάνος Καμμένος διέπραξε ένα λάθος για το οποίο και ο ίδιος και το κόμμα του θα μετανιώσουν σύντομα, αλλά το κυριότερο είναι ότι με αυτό τον τρόπο «νομιμοποίησε» τη Χρυσή Αυγή στο πολιτικό σκηνικό.
Από την προηγούμενη εβδομάδα ο Καμμένος διερευνούσε το κατά πόσον, στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και ο Γιώργος Παπανδρέου, εκτός από τους Γ. Παπακωνσταντίνου και Β. Βενιζέλο που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε ανταπόκριση, γιατί στην Κουμουνδούρου είχαν καταλήξει ότι ο Παπανδρέου δεν μπορεί να χτυπηθεί για την υπόθεση της λίστας και ότι πολιτικά τους ενδιαφέρει περισσότερο να απογυμνώσουν τον Βενιζέλο. Στη συνέχεια στράφηκε προς το ΚΚΕ γιατί, για να μπει σε ψηφοφορία μια πρόταση για προανακριτική, πρέπει να στηρίζεται τουλάχιστον από 30 βουλευτές και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαθέτουν μόνο 18. Το ΚΚΕ με τα αρτηριοσκληρωτικά αντανακλαστικά του δεν ανταποκρίθηκε και η Χρυσή Αυγή έριξε δίχτυα, λέγοντας ότι διαθέτει τους βουλευτές της για να υπογράψουν την πρόταση των ΑΝ.ΕΛ. Ο Καμμένος, ενώ το προηγούμενο διάστημα έκανε προσπάθεια να μείνει μακριά από τη Χρυσή Αυγή, πρόσθεσε και το όνομα του Παπαδήμου στην προανακριτική, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να υπαναχωρήσει η Χρυσή Αυγή, αλλά φυσικά ο Μιχαλολιάκος δεν είχε κανένα πρόβλημα από την προσθήκη Παπαδήμου, προκειμένου το κόμμα του να βγει από την καραντίνα που του είχε επιβάλει το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Κατόπιν εορτής, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι θα ψηφίσει την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετριάζοντας κάπως τις εντυπώσεις, αλλά και πάλι η ζημιά που έγινε είναι σημαντική.
Οι ΑΝ.ΕΛ., ενώ ήδη είχαν αρκετά προβλήματα, όπως την έλλειψη σαφούς πολιτικού στίγματος, τις ανύπαρκτες εσωκομματικές δομές, το μισό σχεδόν στελεχιακό τους δυναμικό να έχει αποχωρήσει πριν από λίγες μόλις εβδομάδες και τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι διαρκώς μειώνεται η εκλογική του επιρροή, με διαρροές προς ΝΔ και Χρυσή Αυγή, προσθέτουν ένα ακόμα, ίσως το σοβαρότερο. Ουσιαστικά, με το να δεχτούν να συμπράξουν με τη Χρυσή Αυγή, ενισχύουν τους βασικούς πολιτικούς τους αντίπαλους, τη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή, ενώ αποκόπτονται οριστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μιχαλολιάκος πανηγυρίζει, καθώς εντάχθηκε στο κοινοβουλευτικό παιχνίδι και μελλοντικά θα αντλήσει και άλλες ψήφους από τους ΑΝ.ΕΛ. Κερδισμένος είναι και ο Σαμαράς, γιατί το κόμμα που προέκυψε από τα σπλάχνα της ΝΔ σιγοσβήνει. Στο επόμενο διάστημα που θα κινηθεί για να φτιάξει τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, πολλοί από αυτούς θα βρουν τρόπο να επιστρέψουν, όπως θα επιστρέψουν και πολλοί ψηφοφόροι, ενώ καθαρίζει και ο χώρος μεταξύ αυτού του νέου σχήματος που προετοιμάζει, και της ακροδεξιάς. Επιπλέον, ο Σαμαράς ευνοείται, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνεται από έναν πιθανό μελλοντικό κυβερνητικό εταίρο.
Μέρος των παραπάνω προβληματισμών αναπτύχθηκε και στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ από βουλευτές του κόμματος. Αλλά ο Καμμένος επέμενε ότι μπροστά στο να βρεθεί ο Παπανδρέου σε εξεταστική επιτροπή, δεν υπολογίζει κανένα πολιτικό κόστος. Πράγμα που είναι λάθος, γιατί ο Παπανδρέου θα πρέπει να παραπεμφθεί σε εξεταστική επειδή έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο και όχι για παρωνυχίδες, όπως η λίστα Λαγκάρντ. Και γιατί, αργά ή γρήγορα, είναι βέβαιο ότι ο Παπανδρέου θα κληθεί να λογοδοτήσει για την τρίχρονη καταστροφική διακυβέρνηση της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

10 ΣΧΟΛΙΑ

George 18 Ιανουαρίου 2013 - 16:39

Οι Δεξιοι δε σπανε γιατι ειναι ΄ ψωμι -ελια και Κωτσο βασιλεια. Και γιατι ξερουν τι θελουν και ο στοχος τους ειναι κοινος. Γρηγορα θα ενωθουν παλι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δημήτρης 19 Ιανουαρίου 2013 - 11:32

Καλό αστείο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
admin 19 Ιανουαρίου 2013 - 11:54

τι εννοείς;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
George 19 Ιανουαρίου 2013 - 17:10

Δεν ειναι αστειο αγαπητε μου Δημητριε .Το συμφερον παντα ενωνεται η ιδεολογια διασπαται. Αριστερα και Δεξια παιζουν μπαλα σε διαφορετικα γηπεδα. Στο γηπεδο της Δεξιας δυστυχως το κομμα των ανεξαρτητων Ελληνων απετυχε να φτιαξει της ισχυρες – δημοκρατικες και Ελληνοκεντρικες δομες μεσα στο ιδιο το κομμα ωστε να δειξει ( εστω σε μικρογραφια ) οτι θα μπορουσε να κανει κατι ωραιο σαν κυβερνων κομμα που θα ανταποκρινοταν στην τεραστια Ελληνικη μας παραδοση. Απεναντιας φανηκε μια ”τσαπατσουλιστικη” οργανωτικη δομη αρχηγοκεντρικου τυπου ( μια απο τα ιδια δηλαδη) . Ετσι εχασε τους ψηφους απο τη Δεξια αλλα και πολλους αριστερους. Αρα πεφτουμε επιπεδο και παμε σε εναν ανταγωνισμο ΝΔ – χρυση αυγη για το ποιος θα παρει τους Δεξιους ψηφους . Οπου η μπαλα ειναι στη ΝΔ η οποια θα αναγκαστει να παιξει πιο καλα και πιο δυνατα μετακινουμενη ταυτοχρονα και δεξιοτερα ωστε να πεισει και να παρει τους ψηφοφορους της χρυσης αυγης . Αν δε τα καταφερει μπορει να δουμε και πρωτο κομμα τη χρυση αυγη . Την οποια δεν μπορει να κατηγορησει κανεις οτι δεν εχει τις σωστες κομματικες δομες … καθως οπως λενε και οι ιδιοι δεν ειναι κομμα αλλα σωμα…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πρόμαχος Αθηνά 19 Ιανουαρίου 2013 - 05:23

«Μέρος των παραπάνω προβληματισμών αναπτύχθηκε και στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ από βουλευτές του κόμματος.»

Από ποιους βουλευτές αν επιτρέπετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αντι-Λωτοφάγος 19 Ιανουαρίου 2013 - 15:57

Διορθώστε με αν δεν τα κατάλαβα σωστά:
Οι Αν.Ελ. έκαναν μία πρόταση την οποία στήριξε η Χ.Α. και στη συνέχεια το ΚΚΕ…
Η βαρύτητα της στήριξης από ΧΑ είναι ισχυρότερη ή ισοδύναμη από τη στήριξη του ΚΚΕ? Νομίζω ισοδύναμη.

Το ότι η ΧΑ στήριξε την πρόταση των Αν.Ελ. δεν νομίζω ότι βαραίνει τους ΑνΕλ… καθώς δεν ευθύνονται για το ποιος μπορεί να στηρίξει μία πρόταση τους …

πχ αν η ΧΑ στηρίξει μια πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν νομίζω ότι θα βαραίνει το ΣΥΡΙΖΑ… καθώς δεν μπορείς να απαγορεύσεις “στον άλλο” να σε στηρίξει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
skathari 23 Ιανουαρίου 2013 - 08:57

Ωραία, αλλά όταν το ένα κόμμα στηρίζει το άλλο σημαίνει ότι κάπου έχουν κοινές συνισταμένες. Και το ένα και το άλλο δουλέυουν για ιδίον όφελος αλλά σίγουρα κάπου συναντιόνται ιδεολογικά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πρόμαχος Αθηνά 25 Ιανουαρίου 2013 - 00:48

Χωρίς να θέλω να φανώ ως απολογητής του Καμμένου καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσεις μέσα σου την διαφορά μεταξύ του «στηρίζω ένα κόμμα» και του «στηρίζω την πρόταση ενός κόμματος».

Υ.Γ. Πού ακριβώς «συναντιούνται» ιδεολογικά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αντι-Λωτοφάγος 25 Ιανουαρίου 2013 - 13:44

Φίλε Σκαθάρι,

Νομίζω ότι η απάντηση του Πρόμαχος Αθηνά αναφέρεται λακωνικά στην ουσία της αντιπαράθεσης μας.

Και για να τονίσω αυτή την ουσία:
Αν ταυτίζουμε το «στηρίζω ένα κόμμα» και το «στηρίζω την πρόταση ενός κόμματος» τότε με αυτή τη λογική ΚΑΙ το ΚΚΕ συναντιέται ιδεολογικά με ΑνΕλ και ΧΑ μιας και αυτό στήριξε τη πρόταση των ΑνΕλ…
Το οποίο είναι άτοπο…

Ενώ στο παρελθόν έχει τύχει πολλές φορές αντίθετα κόμματα ιδεολογικά να στηρίζουν την ίδια πρόταση…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
PETROS 27 Ιανουαρίου 2013 - 15:59

Τα Παιδιά παίζουν τον αστυφύλακα , το όργανο και το μπουζούκι , να περνάει η ώρα , αφού δουλειά δεν έχουν . Εν τω μεταξύ η κοινωνία διαλύεται και η ζωή των ανθρώπων καταστρέφεται .
Από το να κάνουμε ανούσια και πολιτικά ρηχή κριτική , καλύτερα να ενισχύσουμε πολιτικά και ηθικά τις πολιτικές δυνάμεις , τις κινήσεις και τα πρόσωπα που κινούνται για ένα Δημοκρατικό Πατριωτικό Μέτωπο χωρίς προκαταλήψεις και αποκλεισμούς , και με προϋποθέσεις για να μπορέσει να οδηγήσει την χώρα μας σε μιά προοδευτική-δημιουργική ανασύνθεση , κι’ όποιος χωράει και μπορεί ας είναι καλοδεχούμενος .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ