Αρχική » Yποψηφιότητες για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου

Yποψηφιότητες για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου

από Άρδην - Ρήξη

Το Άρδην για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής έχει ως θέση να μην στηρίξει κανένα συγκεκριμένο κόμμα, αλλά να ορίσει τι δεν πρέπει να ψηφιστεί και για ποιους λόγους (βλέπε κείμενο: Μπροστά στις κάλπες). Άξιες υποψηφιότητες υπάρχουν σε αρκετά αντιμνημονιακά ψηφοδέλτια και σίγουρα ανάμεσα σε αυτές είναι των φίλων μας: της Αριστέας Σαρίδου που είναι υποψήφια με τους ΑΝΕΛ στη Ροδόπη και του Δαμιανού Βασιλειάδη με τους ΑΝΕΛ στη Β΄Αθηνών. Παραθέτουμε δύο κείμενά τους:

Ούτε Σκύλλα ούτε Χάρυβδη

Της Αριστέας Σαρίδου

Παραμονές των κρισιμότερων εκλογών της Μεταπολίτευσης, ο ελληνικός λαός είναι σε αδιέξοδο. Από τη μια οι γνωστές φιλιππινέζες της διαπλοκής, που εξαπάτησαν την κοινωνία και διέλυσαν το κράτος των Ελλήνων. Από την άλλη ένας ασυνάρτητος χώρος με διάχυτο εθνομηδενισμό και χωρίς καμία εμπειρία διοίκησης. Πρακτικά ο ελληνικός λαός καλείται να διαλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη, με τάση ήδη υπέρ της δεύτερης, αφού η πρώτη τον δάγκωσε την τελευταία πενταετία πολύ άσχημα. Είναι όμως αυτή λύση;
Για όσους ανήκουμε στη μικρή μερίδα των Ελλήνων που σκέφτονται και έχουμε γνώμονα το κοινό καλό δεν βλέπω καμμία άλλη επιλογή, πέρα από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες». Χάρη στις πρωτοβουλίες του Πάνου Καμμένου έχει δημιουργηθεί ένας πολιτικός χώρος ελεύθερος από εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα Αριστεράς – Δεξιάς, με σημαία τη δημοκρατία, την εντιμότητα και την φιλοπατρία. Καθώς πρόσωπα γνωστά από άλλες πολιτικές προελεύσεις μπήκαν στα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ ήδη από τις περσινές ευρωεκλογές, το αρχικό – καθαρά νεοδημοκρατικό – χρώμα έχει εξαφανιστεί. Οι διεργασίες προχωράνε και δεν πρέπει να πετάξουμε την ευκαιρία που μας προσφέρεται, τόσο για την αυριανή παρουσία στη Βουλή, όσο και για τη μεθαυριανή πολιτική μας συγκρότηση.
Τα θρακικά ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ δείχνουν ότι τα παραπάνω δεν είναι λόγια του αέρα. Στην Ξάνθη είναι (πάλι) υποψήφιος ο Ιρφάν Μεμεταλή, από τον Σύλλογο Πομάκων Ξάνθης, εκπροσωπώντας την πιο τολμηρή, φιλελληνική στάση των Ελλήνων μουσουλμάνων. Στον Έβρο κατεβαίνει ο Βάκης Τσομπανίδης, ιδρυτής του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), που είναι μια ξεχωριστή πολιτική πρωτοβουλία πανελληνίου ενδιαφέροντος, η οποία ξεκίνησε από την Ορεστιάδα. Και στη Ροδόπη η υπογράφουσα μπήκε στο ψηφοδέλτιο των ΑΝ.ΕΛ., προερχόμενη από την αδέσποτη Παράταξη Πολιτών «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» που έχει ταράξει τα αυτοδιοικητικά νερά στην Κομοτηνή. Στη Θράκη λοιπόν οι ΑΝ.ΕΛ. ήδη λειτουργούν ως πόλος έλξης για αυτόνομες, υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Αν αυτό γενικευτεί, ο ελληνικός λαός θα μπορέσει να λειτουργήσει πολιτικά έξω από τα όρια της κομματοκρατίας και να διαθέτει έναν ρυθμιστή για τις εξελίξεις στο άμεσο (και επικίνδυνο) μέλλον.
Ούτε Σκύλλα ούτε Χάρυβδη. Γραμμή για την Ιθάκη.

Αριστέα Σαρίδου
υπ. Βουλεύτρια ΑΝ. ΕΛ. Ροδόπης

Εκλογές 2015. Υποψηφιότητα στην Β΄ Αθηνών

Του Δαμιανού Βασιλειάδη

Αγαπητέ συμπατριώτη,

υποβάλλω υποψηφιότητα στην  Β΄ Αθηνών ως εκπρόσωπος των Πατριωτικών Δυνάμεων του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ, συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες:

Σε αντίθεση με Έλληνες πολίτες που ακολουθούν προσωπική ή κομματική στρατηγική και τους διακρίνει ιδιοτέλεια, επιλέγω και στηρίζω μια ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, η οποία  δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερή, ούτε εθνικιστική, ούτε διεθνιστική, αλλά καθαρά πατριωτική, γιατί συνδυάζει τα θέματα της Εθνικής Ανεξαρτησίας με τα κοινωνικά, δηλαδή τα εθνικά με τα οικονομικά.

Συνεργάζομαι με τα πατριωτικά κινήματα, στα οποία συγκαταλέγονται και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Η επιλογή σου θα καθορίσει τις εξελίξεις στην Ελλάδα, θετικές ή αρνητικές.

Αν θέλεις άξιους αντιπροσώπους (με ήθος και ανιδιοτέλεια) στην Βουλή, μάθε ότι ένας απ’ αυτούς είναι και o Δαμιανός Χ. Βασιλειάδης.

Κρίνε και πράξε!

Δαμιανός Βασιλειάδης

υπ. βουλευτής στη Β΄ Αθηνών με τους ΑΝΕΛ

damonpontos.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Kanaris 22 Ιανουαρίου 2015 - 11:56

Προσωπικά δεν ψηφίζω Σύριζα. Όμως στον βαθμό που αληθεύει η παρακάτω είδηση (http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CF%84-%CE%BD%CE%B1-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B8%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-%CF%84%CF%89%CE%BD) τότε θα πρότεινα σε όσους προσανατολίζονται προς Σύριζα να σκεφτούν σοβαρά να ψηφίσουν Γιάννη Χατζηαντωνίου στην Β’ Αθήνας.

Τουλάχιστον να υπάρξει και κάποιο ανάχωμα εθνικής αξιοπρέπειας απέναντι στους Χριστόπουλους/Τρεμόπουλους και CIA.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δημήτρης 23 Ιανουαρίου 2015 - 12:12

Είναι αλήθεια, το αναφέρει και η Χριστιανική Δημοκρατία σε αυτό το άρθρο
http://www.xristianiki.gr/anexartetes-enotetes/nea-apophaseis/tasogloy_kathodos.html
Εκέι εκτός από τον Μανώλη Τασόγλου στην Θεσσαλονίκη, αναφέρει και τους

-ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΛΛ ΣΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ
-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΛΛ ΣΤΗΝ Α’ ΑΘΗΝΩΝ
-ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ