Αρχική » Νικητής των εκλογών (κατά Ηλία Κανέλλη), το ΑΡΔΗΝ!!

Νικητής των εκλογών (κατά Ηλία Κανέλλη), το ΑΡΔΗΝ!!

από Άρδην - Ρήξη

ardhn_n

Iδιαίτερα ενοχλημένος ήταν ο δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ, Ηλίας Κανέλλης από το αποτέλεσμα των εκλογών. Όχι τόσο επειδή νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά γιατί τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (που ήδη του προκαλεί ανατριχίλα) ήταν προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης των συμφερόντων της χώρας (επιτυχώς ή όχι μένει να το δούμε), πράγμα που κατά τη γνώμη του αποτελεί κορυφαία εκδήλωση εθνικισμού και λαϊκισμού! Έτσι, θεωρεί ότι εκείνος που νίκησε ουσιαστικά στις εκλογές είναι το εθνικιστικό ΑΡΔΗΝ!

«Πολίτης» νs «Σχολιαστή»

Ενστάσεις του Ηλία Κανέλλη από τα Νέα (28-1-15)

Οι περισσότεροι αριστεροί της κυβέρνησης δεν προέρ­χονται από το ευρωπαϊκό ΚΚΕ εσωτερικού. Οι κουκουεδογενείς είναι προφανώς περισσότεροι. Στη σύνθεση υπάρχουν ακόμα μερικοί του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, λίγοι «κινηματικοί», οι εθνοκεντρικοί των ΑΝΕΛ και μερικοί καθηγητές, που έχουν το επιπλέον προσόν να οχυρώ­νουν πίσω από την επιστημονική ορο­λογία την πολιτική ταυτότητά τους. Μια πιο προσωπική ματιά στη σύνθεση της κυβέρνησης θα οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι, εκτός από τους κομματικούς μηχανισμούς ή τα συνδικάτα, ειδικά για την Αριστερά ρόλο έπαιξαν και τα περι­οδικά που εξέφρασαν τάσεις και ιδεολο­γικά ρεύματα – τα μίντια του φτωχού. Τα έντυπα αυτά στην ουσία συνετίθεντο από ομάδες ιδεολογικώς ομογενείς. Από τη δεκαετία του 1970, π.χ., ο «Πολίτης» του Αγγέλου Ελεφάντη, με λόγια γραφή και πολλούς συνεργάτες καθηγητές, υπεράσπισε την ευρωπαϊκή Ελλάδα, την πολυπλοκότητα των πραγμάτων, την αντίθεση στον λαϊκισμό και τα τελευταία χρόνια μια αντιπαγκοσμιοποιητική κριτική στους υπερεθνικούς οργανισμούς, όπως θα μπορούσε να είναι η ΕΕ. Ενα άλλο έντυπο ήταν ο «Σχολιαστής». Περισσότερο δημοσιογραφικό, στήριξε την κουλτούρα του αντιαυταρχισμού, τα κινήματα, τις μειονότητες, ενώ προϋπάντησε την έλευση του ριζοσπαστισμού, όπως εκδηλώθηκε ως παγκόσμια αντι-παγκοσμιοποιητική τάση τον 21ο αιώνα. Είναι παράξενο, αλλά μολονότι ο πο­λιτικός λόγος που ευνόησε ο «Σχολιαστής» είναι πιο κοντά στο λεξιλόγιο του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, τελικά ο «Πολίτης» βρέθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο καθηγητής Αριστείδης Μπαλτάς ήταν από τα μόνιμα στελέχη του, ενώ και τον Νίκο Ξυδάκη τον συμπαθούσε ο Ελεφάντης.

Θα πείτε, τι σημασία έχει η ευγενής άμιλλα των εντύπων που υπεράσπισαν την εξωστρεφή Ελλάδα, όταν στο τέλος νικάει το «Αρδην» – το περιοδικό που υπερασπίζεται την εθνοκεντρική και αντιευρωπαϊκή ανάγνωση της πραγματικότητας; Σοβαρά. Το ξανθό γένος, ο κοινοτισμός, ο μιλιταρισμός, η εθνοκεντρική εσωστρέφεια είναι εδώ – και δεν εκπροσωπούνται μόνο από τους ΑΝΕΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

6 ΣΧΟΛΙΑ

Παναγιώτης 2 Φεβρουαρίου 2015 - 01:03

Ξύδι!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
kyranis andreas 2 Φεβρουαρίου 2015 - 01:16

…τέτοια ζώα είναι…… Σε ηθικό επίπεδο πάντως, όπως το εισπράττει σήμερα η μέγιστη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, πράγματι κέρδισε προς το παρόν η πατριωτική και ενωτική πολιτική του άρδην. Το τι θα γίνει στη συνέχεια, εξαρτάται από τις πραγματικές δυνατότητες, την σοφία, υπομονή και επιμονή της επί αυτού καθεαυτού του πεδίου του πραγματικού . Αυτό είναι και το επερχόμενο μέτωπο στο οποίο πρέπει με όλες τις δυνάμεις μας να συνεισφέρουμε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μπάμπης 2 Φεβρουαρίου 2015 - 10:21

Μάλλον στον Κοτζιά αναφέρεται, εξ’ ου και η αναφορά στο “ξανθό γένος”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ντίνο 2 Φεβρουαρίου 2015 - 11:21

Πάλι με τα ίδια! Να ενημερωθεί λιγάκι για το χώρο, να διαβάσει λίγο τα πολυάριθμα δημοσιεύματα του Άρδην για τα διεθνή ζητήματα,

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΓΚυ 2 Φεβρουαρίου 2015 - 12:09

Ο Ηλίας μάλλον είναιθ αρκετά αμαθής, παρόλο που είναι αρθρογράφος μεγάλης εφημερίδας. Επισείει το Άρδην-Ρήξη ως φόβητρο που είχει εθνικιστικές θέσεις για να πει στους άλλους: πού καταντήσατε… Ξεχνάει το αμαθές αυτό πλάσμα το περιοδικιό ΑΝΤΙ και την προσφορά του στα εθνικά θέματα από τη μεταπολίτευση μέχρι του έκλεισε πριν μερικά χρόνια. Ξεχνάει ότι το ΚΚΕ εσ σε ένα απο τα πορώτα του επίσημα κείμενα στη μεταπολίτευση ήταν το “Οι στόχοι του έθνους”. Μπορεί να το διαβάσει ο αδαής: http://21aristera.wordpress.com/2011/01/22/%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BE/

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Οπισθοδρομικός 2 Φεβρουαρίου 2015 - 14:45

Συγχαρητήρια λοιπόν. Είναι ενδεικτικό ότι δε σας αποκαλεί εθνικιστές αλλά εθνοκεντρικούς, κι αυτό, λέει, είναι κακό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ