Αρχική » Το Colpo grosso του Σαμαρά

Το Colpo grosso του Σαμαρά

από admin

του Γιώργου Καραμπελιά

Ο Σαμαράς με το κλείσιμο της ΕΡΤ επέλεξε τη στρατηγική του, όλα ή τίποτα. Μπροστά στα καθολικά αδιέξοδα που οδήγησε η ενδοτική πολιτική του –αδυναμία διεκπεραίωσης της συμφωνίας της ΔΕΠΑ, κυβερνητικό μπάχαλο, γεωπολιτικές αντιθέσεις, και συγκρούσεις συμφερόντων, συρρίκνωση των κυβερνητικών εταίρων και εκτίναξη της Χρυσής Αυγής– επέλεξε τη στρατηγική της έντασης και της κρίσης. Αυτή η πολιτική της πυγμής που φέρνει στον κόσμο μνήμες της δικτατορίας, έχει πολλούς αποδέκτες.

Πρώτον τον ίδιο το λαό, να σιγήσει να πάψει να διαμαρτύρεται και να δεχτεί μοιρολατρικά τους εκβιασμούς της Τρόικας και της κυβέρνησης. Και δαρμένος και σιωπηλός.

Δεύτερον, απευθύνεται στους Αμερικανογερμανούς, οι οποίοι συγκρούονται πάνω από το πτώμα της χώρας, και τους καλεί να επιλέξουν ανάμεσα σ’ αυτόν και το «χάος» δηλαδή το Συριζα. Καθόλου τυχαία, αυτή η ενέργεια πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα της αποτυχίας με την Γκαζπρομ, η οποία αποτέλεσε συνέπεια πιέσεων των Αμερικανών και των Γερμανών ενάντια στη ρωσική παρουσία στον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα. Και τους καλεί είτε να τον στηρίξουν είτε  να αναλάβουν το «χάος», την ίδια στιγμή που αυτό εξαπλώνεται στη γειτονική Τουρκία.

Τρίτον, στρέφεται ενάντια στους κυβερνητικούς του εταίρους και τους καλεί είτε να υπακούσουν τυφλά, είτε να οδηγηθούν σε μια στρατηγική ήττα ακόμα και εξαφάνιση σε περίπτωση νέων εκλογών.

Ο Σαμαράς, μπροστά στα αδιέξοδα που έχουν συσσωρευτεί, κάνει μια κίνηση που είτε θα οδηγήσει στην έστω βραχυπρόθεσμη εδραίωσή του, είτε στην καταβαράθρωσή του. Παίζει τα ρέστα του. Σε αυτό το πλαίσιο, μπορούμε να ερμηνεύσουμε και το πρόσφατο μπάχαλο με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο αφού πρώτα το δέχτηκε και συμφώνησε, στη συνέχεια το απέρριψε, προκαλώντας ανοιχτά τους κυβερνητικούς του εταίρους. Παράλληλα, αναπτύσσει μια έντονη ρητορική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον θεωρεί «εύκολο αντίπαλο», έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα διπολικό μοντέλο που θα του επιτρέπει να ενισχυθεί και να διαιωνίσει την κυριαρχία του, ως η μόνη «ρεαλιστική» εναλλακτική λύση.

Η ΕΡΤ και η στρατηγική του εκφασισμού

Η επιλογή της σύγκρουσης γύρω από την ΕΡΤ, και όχι έναν οποιοδήποτε άλλον οργανισμό δεν είναι τυχαία. Γνωρίζει πολύ καλά, ότι το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας δεν θα προκαλέσει μόνον αντιδράσεις και συσπειρώσεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά θα πάρει και διεθνή έκταση (είναι ήδη πρωτοσέλιδο σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες και πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ). Επομένως, δεν έκανε μόνο μία κίνηση απλώς για να λύσει το πρόβλημα των δύο χιλιάδων απολύσεων, που του λείπανε, αλλά και για να προκαλέσει τη μεγαλύτερη δυνατή αναταρραχή και σύγκρουση. Έχει δηλαδή ανοιχτό χαρακτήρα πρόκλησης-προβοκάτσιας. Επιζητά τη σύγκρουση και όχι τον κατευνασμό. 

Η ΕΡΤ στα μάτια των συντηρητικών –ακόμα και λαϊκών– στρωμάτων αποτελεί το σύμβολο της μεταπολίτευσης, και της συγκυριαρχίας της εκσυγχρονιστικής αριστεράς, με το ΠΑΣΟΚ και την εκσυγχρονιστική Δεξιά, το σύμβολο της μεταπολιτευτικής πολιτικής ορθότητας. Και ταυτόχρονα, ένα χώρο απόλυτης αδιαφάνειας, διορισμών από το παράθυρο, και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. Έτσι, το χτύπημα στην ΕΡΤ και γενικότερα στα ΜΜΕ ικανοποιεί τα πιο βαθύτερα συντηρητικά αισθήματα που στρέφονται σε συνθήκες κρίσης ενάντια στους «επώνυμους» ενάντια στο «γυαλί», ενάντια σε όσους κατέχουν δημόσιο λόγο. Εξάλλου ένας από τους λόγους που εκτοξεύτηκε η Χ.Α. είναι η μη αναγνωρισιμότητα των βασικών στελεχών της, η αδυναμία να χειριστούν τον λόγο, η ψευδοπληβειατικότητά τους.

 Έτσι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου, ξεχνάει πως στην ΕΡΤ εδώ και πολλά χρόνια δεν διορίζουν μόνο οι Πασόκοι, αλλά και οι γαλάζιες κυβερνήσεις, αφειδώς τους κολλητούς και τις παλλακίδες τους. Πως την ίδια πολυπολιτισμική σούπα σερβίρουν αριστεροί, δεξιοί και πασόκοι δημοσιογράφοι, έχοντας κάνει έναν καταμερισμό εργασίας μεταξύ τους, και το ίδιο συμβαίνει και στο πληθωρικό διοικητικό προσωπικό. Ξεχνούν πώς παρ’ όλα ταύτα παρέμενε ποιοτικά υψηλότερη από τα τουρκοκάναλα και τα διαφημισάδικα της ιδιωτικής τηλεόρασης. Ξεχνούν εν τέλει πως οι «κολλητοί» και οι «παλλακίδες» θα βρεθούν και πάλι και στον νέο δημόσιο οργανισμό που θα δημιουργηθεί ενώ εκείνοι που θα την πληρώσουν εν τέλει είναι όσοι δεν έχουν μέσα, επαφές και κολλητιλίκια.

Μέσα από τη δημόσια αποκαθήλωση της ΕΡΤ που πραγματοποιήθηκε με τον πιο βίαιο και φασιστικό τρόπο, την κατάληψη των κεραιών και το κλείσιμο του σήματος, πραγματοποιείται και ένα βήμα –πολύ μεγάλο στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής και της ελληνικής κοινωνίας. Διότι, είναι κλασσική συνταγή του εκφασισμού η στροφή των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την κρίση ενάντια σε κάποια εξιλαστήρια θύματα. Ας θυμηθούμε πως ανέβηκε για πρώτη φορά η Χ.Α. με το χαστούκι του Κασιδιάρη στην Κανέλλη.

Για τι μπορεί να κάνει εκβιασμούς;

Η κίνηση Σαμαρά είναι μια ζαριά, με την οποία ένας πολιτικός που κορόιδεψε τον ελληνικό λαό και μεταβλήθηκε στον πιο δουλοπρεπή υποτακτικό των δανειστών, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την προνομιακή θέση στο κέντρο της πολιτικής σκηνής. Διότι, απέναντι στον Σαμαρά βρίσκεται ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που θα χρειαστεί καιρό για να συνέλθει από το σοκ της εκτίναξής του σε αξιωματική αντιπολίτευση. Διότι απέναντί του, βρίσκεται ο Καμμένος ως εκπρόσωπος της λαϊκής Δεξιάς και οι νεαντερντάλιοι της Χ.Α. Κυρίως και πάνω απ’ όλα, διότι η ελληνική κοινωνία έχει χάσει το παραγωγικό και εργασιακό της ήθος, έχει χάσει τον πολιτισμικό της δυναμισμό, είναι γερασμένη και έχει μεταβληθεί σε μια σούπα θεατών του Σουλεϊμάν.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, μπορεί ένας πολιτικός χαμηλών προδιαγραφών και δυνατοτήτων όπως ο Σαμαράς να εμφανίζεται ως «κυρίαρχος του παιγνιδιού» και να εκβιάζει τον ελληνικό λαό, γιατί δεν μπορεί να εκβιάσει την Τρόικα και την Μέρκελ! Έτσι, ακόμα και την «αγανάκτησή» του για το προφανές πούλημα που του έκαναν στο ζήτημα του φυσικού αερίου, δεν την εκφράζει απευθυνόμενος στα αφεντικά του, αλλά τη στρέφει ενάντια στον λαό και στα πιο εύκολα για την περίπτωση θύματα.

Και όμως η Ν.Δ. και ο Σαμαράς κρατιούνται πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και μπορεί να εκβιάζει ακόμα και με εκλογές τις οποίες δεν θέλει προφανώς ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, αλλά στην πραγματικότητα ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ;

Διότι, μέσα στα πλαίσια που ορίζουν τα μεγάλα συμφέροντα και οι ξένοι επικυρίαρχοι, οι οποίοι απλώς υπαλλήλους χρειάζονται, είναι δυνατό να συνεχίσουν να κυβερνάνε και μέτριοι πολιτικοί και κόμματα χαμηλού επιπέδου πλιατσικολόγων. Αν αντίθετα επιδιώκεις να αλλάξεις τη ρότα του σκάφους, να βγάλεις το τρένο από τις ράγες του συστήματος, να οδηγήσεις τον λαό σε σύγκρουση μαζί του, πρέπει να επιδεικνύεις μια άλλη αξιοπιστία και προπαντός να διαθέτεις ένα άλλο επίπεδο. Έτσι λοιπόν, οι Έλληνες, δεν είναι διατεθειμένοι να πάρουν το ρίσκο της ανατροπής της «κόλασης που γνωρίζουν» για να εισέλθουν σ’ ένα άγνωστο πέλαγος. Γι’ αυτό, μπορεί να δείχνουν μεγαλύτερη συμπάθεια και να επικροτούν πολλές από τις βασικές παραδοχές του αντιμνημονιακού χώρου –οι κυβερνήσεις είναι πουλημένες, το πρόγραμμα δεν έχει καμία διέξοδο κ.λπ.– και ταυτόχρονα να φοβούνται την έλευση των αντιμνημονιακών κομμάτων στην εξουσία.

Εκεί λοιπόν στηρίζεται και ο εκβιασμός του Σαμαρά. Στο ότι εμφανίζεται ως μονόδρομος. Και έτσι θα συνεχίσει να συμβαίνει όσο το κύριο αντιπολιτευτικό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξακολουθεί να υποστηρίζει πως πρέπει να δοθούν χαρτιά σε όλους τους μετανάστες («για να φύγουν στο εξωτερικό!), θα εξακολουθεί να αρνείται τη σημασία της νεοοθωμανικής απειλής, θα συνεχίζει να μην παρουσιάζει κάποιο αξιόλογο οικονομικό πρόγραμμα, και προπαντός όσο θα συμπεριφέρεται σαν ένα συστημικό κόμμα, με αντισυστημικές απόψεις! Ένα κόμμα που δεν μπορεί να οργανώσει τον κόσμο στις γειτονιές και τα χωριά, γύρω από συγκεκριμένα και απτά αιτήματα, ενώ η εκφορά του αντισυστημικού λόγου περιορίζεται σε πάνελ, ομιλίες, ταξίδια στο εξωτερικό και συνέδρια.

Ο εκβιασμός του Σαμαρά θα συνεχίσει να λειτουργεί όσο μέσα από το λαϊκό σώμα δεν έχει αναπτυχθεί ένα αντίπαλο δέος. Ένα αντίπαλο δέος που να συνδυάζει τον πατριωτισμό, την κοινωνική δικαιοσύνη, την οικολογική ευαισθησία, τη δημοκρατία και την αξιοπιστία είτε μέσα από υπαρκτά σχήματα, είτε μέσα από νέες συνθέσεις, ή το πιθανότερο και τα δύο μαζί.

Και για να συγκροτηθεί κάποτε και αυτός ο περιβόητος πόλος δεν θα πρέπει να περιμένουμε, με σταυρωμένα χέρια, αλλά και στο συγκεκριμένο ζήτημα να απαντήσουμε στην πρόκληση, να οδηγήσουμε σε αποτυχία το colpo grosso  του Σαμαρά, να απαιτήσουμε να ξανανοίξει άμεσα κάτω από δημόσιο έλεγχο η ΕΡΤ, να μην αφήσουμε την έρπουσα φασιστικοποίηση να κερδίσει μια ακόμα παρτίδα και να απαντήσουμε σθεναρά στο όλα ή τίποτα, απαντώντας του τίποτε, όσο δεν στρέφεται επί τέλους ενάντια στη Μέρκελ, και τους τοκογλύφους, αλλά αντίθετα επιλέγει να στρέφεται ενάντια στο λαό, έστω και αν έχει και αυτός ευθύνες. Οι ευθύνες του δεν μπορεί να είναι το άλλοθι των κυβερνώντων και της φασιστικοποίησης της κοινωνίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

12 ΣΧΟΛΙΑ

Μιχάλης Τσολάκης 12 Ιουνίου 2013 - 17:40

Σωστή εκτίμηση αλλά ο Σαμαράς παίζει με την φωτιά ! Αποτελειώνοντας ΠΑΣΟΚ/ΔημΑρ (όποια και αν είναι η έκβαση της υπόθεσης !) και εφαρμόζοντας μια αδιέξοδη πολιτική κινδυνεύει να δει τον ανέτοιμο και ΄΄λίγο΄΄ ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ! Διότι υπάρχει κάποιος ούτως ή άλλως κερδισμένος από την επιλογή Σαμαρά, ο Αλέξης Τσίπρας !
Δεν μπορείς να κυβερνάς αιώνια μια κοινωνία με εκβιασμούς ! Ήδη αυτή η ιστορία θα συσπειρώσει πολλές ετερόκλητες δυνάμεις κατά της ΝΔ !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Kamvysis 13 Ιουνίου 2013 - 19:38

(Syggnomi gia ta greeklish). O kos Karabelias echei mallon dikio – to leo apo to exoteriko – kai o prothypourgos xerei oti o Syriza osi dynamiki kai na echei den borei na kyvernisei. O Syriza ekfrazei mia endiamesi katastasi, apeythynetai kyrios se exeyropaismenous kai proin eykatastatous astous kai mikroastous, kai den echei apolytos kamia lysi gia ta oikonomika. To mono pou tha ton esoze tha itan mia maziki kentroaristeri strofi stin Eyropi. Apo tin alli o syriza den borei na ginei kinima dioti den xekinise os tetoio. Einai asteio na peis oti o Syriza echei opoiadipote schesi me kinimata. Ara tha yfistatai olo kai perissoteri fthora. Gia na kaneis kinima exousias prepei na eisai etoimos na kaneis kai oles tis “vromodouleies” pou chreiazetai i kathe koinonia opos tin xeroume. Opoios elegchei aytes tis “vromodouleies” elegxei an ochi olokliro, pantos ena kairio mochlo tou systimatos.
Fantazomai oti an borouse na vgei kati san komma tou Erdogan stin Ellada o kosmos tha pigaine kata kei. Den borei omos. Ara menei i akrodexia. Kano lathos ?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
kamvysis 14 Ιουνίου 2013 - 13:46

Αν δεν κάνω λάθος το πρόβλημα εκεί κάτω στην Ελλάδα (διότι γράφω από το εξωτερικό) είναι ότι τελειώσανε τα λεφτά.

Ας υποθέσουμε ότι για να κάνεις κάτι δεν αρκεί η ευχή των άλλων, αλλά και μια πραγματικότητα η οποία τους διαπερνάει όλους, ανεξαρτήτως απόψεων. Αυτό εξηγεί γιατί ο κόσμος προ της κρίσης συμπαθούσε την Αρισρτερα και ψήφιζε Δεξιά (θεωρώ το ΠΑΣοΚ και τον Συνασπισμό ως σχιζοειδή ενδεχομένως συμφυρμό αριστεράς και δεξιάς, το μεν ΠΑΣοΚ με χυδαίο τρόπο, το δε συνασπισμό με αστικοχριστιανικό τρόπο).

Εάν λοιπόν ένα κίνημα ανατροπής δεν μπορεί να μοιράσει λεφτά, του μένει να καταργήσει τα λεφτά. Μέχρι να το κάνει ο κόσμος θα βρίσκεται σε μια παρανοϊκή κατάσταση να διεκδικεί λεφτά εκεί που δεν υπάρχουνε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 14 Ιουνίου 2013 - 17:41

Δεν διαφωνώ με την ανάλυση του Καραμπελιά που είναι ορθότατη, απλά υπογραμμίζω το γεγονός ότι όταν υπάρχουν κάποιοι βασικοί παίκτες σε ένα παιγνίδι και ο ένας κάνει την ανοησία (ή απλώς φθείρει την θέση του με συνεχείς αχρείαστες διενέξεις και εκβιασμούς !) τότε επωφελούνται οι υπόλοιποι ! Αυτό συνήθως γίνεται ανάλογα με την δυναμική και αυτήν την στιγμή δεν νομίζω ότι κάποιος έχει ιδιαίτερη δυναμική ή με το μέγεθος (που συχνά υποδηλώνει και δυνατότητες επηρεασμού !) . Καλώς ή κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που μοιάζει με πόλος απέναντι, με όλες του τις ανεπάρκειες και αδυναμίες ! Ταυτόχρονα η επιταχυνόμενη λόγω αντιρατσιστικού και διάλυσης ΕΡΤ, αποσύνθεση ΠΑΣΟΚ/Νεοδημοκρατικής Αριστεράς ευνοεί προνομιακά τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς απομακρύνει όλα τα εμπόδια στην εξάπλωσή του ως το Κέντρο ! Αν βέβαια δείξει επαρκή ευφυία να την επιδιώξει και αυτοπειθαρχία για να την πραγματοποιήσει ! Στρατηγικά είναι (ή μάλλον μπορεί να είναι!) ο μεγάλος κερδισμένος των πρόσφατων εξελίξεων ! Αργά ή γρήγορα θα γίνει φανερό ότι οι κοινωνίες δεν κυβερνώνται με συνεχείς εκβιασμούς και ήδη η …..εξαφάνιση της ΕΡΤ συσπειρώνει απέναντί της ευρύ μέτωπο ! Τώρα, το σε ποιους απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη ιστορία και πάντως όχι πρόβλημα διότι με αυτήν την λογική ο Σαμαράς ευνοεί το 5% των Ελλήνων
αλλά συγκεντρώνει πολλαπλάσια ποσοστά ! Ο βασικός ρόλος της ΄΄άλλης΄΄ δύναμης είναι να σταματήσει την αποικιοποίηση της χώρας και όχι να μοιράσει χρήματα ! Αυτό όλοι το συνειδητοποίησαν πλέον ότι δεν πρόκειται να γίνει ! Αυτό που μπορεί να γίνει είναι, να πληρωθεί μόνο εκείνο το μέρος του λογαριασμού που έχει νόημα (μεγάλο μέρος του χρέους είναι μη εξυπηρετήσιμο!) και ο λογαριασμός να κατανεμηθεί δίκαια στον πληθυσμό ! Αυτό θα επιτρέψει επίσης να διατηρηθούν οι βάσεις για την αναγέννηση !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Διονύσιος Διονυσίου(ο εν Ολύμπω) 12 Ιουνίου 2013 - 18:36

-Καί τί να κάνουμε,αξιότιμε καί καθόλα σεβαστέ, κύριε ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΆ;
Ο χρόνος περνάει ανυπόφορα κι εμείς
καιγόμαστε και λιώνουμε…
Η ολιγοπιστία περρισσεύει και οι ερεβώδεις λογισμοί
είναι ακαταδίωκτοι, έως ανίκητοι.
πολλοί Έλληνες είναι ακόμα “νεοέλληνες”.
Επιμένουν ακόμη στά “τετριμμένα”.
Ευχή, ευχή, ευχή …κατήντησε παπαγαλία.
Επαναγράφω λοιπόν. -ΤΊ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ;

Ευχαριστώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νικόλας 12 Ιουνίου 2013 - 20:23

Μήπως θα μπορούσατε να μεταφράσετε το κείμενο στα αγγλικά για τους συντρόφους μας που δε μιλούν ελληνικά; Η ανάλυση είναι εξαιρετική. Ευχαριστώ πολύ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 13 Ιουνίου 2013 - 01:24

Μπορεί να μου πει κάποιος γιατί δεν ξεκίνησε από το κανάλι τη βουλής;;;;
Εκεί με το συμπάθειο παιδιά θα με είχε απόλυτα μαζί του όποιος το έκανε….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΜ 13 Ιουνίου 2013 - 08:15

Φασισμός είναι το “αποφασίζομεν και διατάζομεν”, φασισμός είναι να κάνεις συντάγματα και νόμους κουρελόχαρτα για να περάσεις τις αποφάσεις σου. Φασισμός δεν είναι το κλείσιμο της ΕΡΤ, φασιστικές είναι οι μεθοδεύσεις των κυβερνώντων. Όποιος δεν το βλέπει αυτό είναι τυφλός. Όποιος μένει στο περιεχόμενο της απόφασης και όχι στον τρόπο που επιβλήθηκε, όποιος δεν καταλαβαίνει ότι πράγματα που αποφασίζονται εν κρυπτώ (ακόμα κι αν νομίζει ότι είναι σωστά) και επιβάλλονται δια της βίας (διότι βία δεν είναι μόνο να σε κοπανάει ο ματατζής με το γκλομπ του) είναι φασιστικά, με την ανοχή του βοηθάει να έρθει το τέλος της Δημοκρατίας και η εποχή των διορισμένων κυβερνητών. Η ουσία δεν είναι η ΕΡΤ, η ουσία είναι η μεθόδευση. Αν περάσει, ΚΑΝΕΝΟΣ η περιουσία, ο τρόπος ζωής και η ελευθερία δεν είναι πια εξασφαλισμένη. Αν πούμε “καλά της κάνανε της ΕΡΤ”, ας έχουμε τουλάχιστον τον αντρισμό αύριο που θα έρθει η σειρά μας να μην κλαίμε και να μην ζητάμε συμπαράσταση και κατανόηση. Δεν στέκουν δικαιολογίες του στυλ “είναι 10 μήνες άνεργος, καλά να πάθουν τα βύσματα”, όταν καταλύονται οι δημοκρατικοί θεσμοί. Διότι τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Τότε το μόνο που ζητάμε είναι ένας δικτάτορας που δεν θα δώσει ψωμί σε εμάς τους πεινασμένους, αλλά θα προσφέρει το αίμα των “βολεμένων” βορά στα πλήθη, για να χορτάσει εκδίκηση η συφιλιασμένη μας ψυχή…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Alexis 13 Ιουνίου 2013 - 11:00

βασικα αυτο που μ ενοχλει περισσοτερο ειναι η κλαδικη αντιληψη των δημοσιωγραφων στο θεμα της ΕΡΤ. δε θα αναλυσω πολυ γιατι και βαριεμαι να γραφω, αλλα φανταζομαι και εσυ βαριέσαι να διαβαζεις το μακρυ και το κοντο του καθενος.
Παντως χουντα δεν ηταν οταν ο Ανδρεας μοίραζε χρημα χωρις να το εχει, οταν συμφέροντα εριχναν τον Μητσοτακη απο την κυβέρνηση, το χρηματηστηριο και 1002 ακομα. Που εισασταν οι δημοσιογραφοι τοτε? γιατι δε λεγατε τίποτα στο βαθμος και στην ενταση που το κανετε τωρα που θιγονται τα συμφέροντα σας? γιατι δε γραφατε για τους μεταναστες που δουλευαν στα χωραφιακαι στα χωρια τους εχουν κλειδωμενους σε κοτετσια και δε τους αφηνουν να βγουν απο εκει, μη χαλασουν την αισθητικη του χωριου τους. Γιατι δεν αναφερθηκατε στα εργατικα ατυχηματα στους Ολυμπιακους αγωνες που σκοτωθηκαν δεκαδες μεταναστες αδήλωτοι εργάτες? Τι να πρωτοπω δε ξερω. Γιατι δε κραξατε τους συναδελφους σας (κακανουνακη και τραγκα ας πουμε) που αντι να εχουν στοχο και σκοπο να ενημερωουν το κοσμο, ήταν ταγμενοι υπερ κομματων και συμφερόντων απροκάλυπτα? Εχετε χασει ολοι την αξιοπιστία σας. μας κανατε αναρχικούς στα γεραματα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κωνσταντίνος 13 Ιουνίου 2013 - 17:17

Το πρώτο άρθρο σας που βρίσκω πολύ επιπόλαιο !!!
Οι πολιτικοί κρίνονται από αυτά που χτίζουν … όχι από αυτά που γκρεμίζουν.
Ο Σαμαράς θα καεί γιατί όπως εκτιμώ θα φτιάξει τελικά ένα τερατούτγημα και όχι γιατί αποτελείωσε έναν άρωστο που δεν θεραπεύεται (όπως όλοι σχεδόν οι πολιτικοί μας, δεν ξέρει να κτίζει …).
Υπ. Επειδή γνώρισα από κοντά ένα δημοσιογράφο κάποτε, έχω την αίσθηση ότι οι πιο πολλοί δεν ανήκουν πουθενά και είναι όπου φυσσάει … το χρήμα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ανδρέας Σταλίδης 18 Ιουλίου 2013 - 15:18

Γράφει ο κ. Καραμπελιάς “Καθόλου τυχαία, αυτή η ενέργεια πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα της αποτυχίας με την Γκαζπρομ”.

Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας να πω ότι δεν έγινε έτσι. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου είχε υπογραφτεί το Σάββατο το βράδυ. Η προθεσμία για τη ΔΕΠΑ έληγε τη Δευτέρα το απόγευμα. Ως την Δευτέρα το πρωί, όλοι το είχαν σίγουρο ότι η Gazprom, θα καταθέσει προσφορά την τελευταία στιγμή και μόνο τις τελευταίες ώρες υπήρχε ανησυχία. Την Τρίτη ανακοινώθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ. Όμως είχε προηγηθεί και η απόφαση και η υπογραφή της ΠΝΠ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
admin 18 Ιουλίου 2013 - 15:44

Κε Σταλίδη από τη συνάντηση που ειχε ο Σαμαράς με τον Μίλερ της Γκάζπρομ μέρες πριν, το Μαξίμου ειχε πάρει το μήνυμα ότι η εξαγορά δεν ήταν σε καλό δρόμο. Τα Μεσα και ο κόσμος το είχαν σίγουρο, το Μαξίμου γνώριζε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ