Αρχική » Άλλο πολιτική, άλλο κατινιές

Άλλο πολιτική, άλλο κατινιές

από admin

του Άριστου Μιχαηλίδη, από τον Φιλελεύθερο

Ο Νίκος Τορναρίτης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του μεγαλύτερου κόμματος της νήσου (της νήσου των φαφλατάδων, όπως αποδεικνύεται συνέχεια) μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι θέλει να δώσει συνέντευξη στον Φιλελεύθερο της Κυριακής για να σχολιάσει όλα αυτά που συζητούνται για τη δήλωσή του για την Κερύνεια, για την οικονομία, για όλα… Χθες με κατάγγειλε στο facebook. Έγραψε: «Οφείλω να πω δημόσια ότι στις 16 Οκτωβρίου επικοινώνησα τηλεφωνικώς με τον κ. Μιχαηλίδη και του είπα ότι είμαι έτοιμος να απαντήσω σε όλα τα ερωτήματα μέσα από συνέντευξη, που ήμουν έτοιμος να δώσω στην εφημερίδα που εργάζεται. Μου απάντησε ότι θα το εξετάσει και θα με ενημερώσει άμεσα… Ακόμα περιμένω… Απλά συνεχίζει τον δικό του μονόλογο από τον προνομιακό χώρο που κατέχει στην ιστορική εφημερίδα της Κύπρου».
Οφείλω, λοιπόν να πω κι εγώ δημόσια γιατί δεν του απάντησα: Όταν μου τηλεφώνησε δεν είπε τίποτε για όσα έγραψα εκείνη την ημέρα για την Ξένια Κωνσταντίνου, η οποία αφόριζε όσους αντέδρασαν στις δηλώσεις Τορναρίτη για την Κερύνεια. Όταν όμως μίλησα με την αρχισυντάκτρια του κυριακάτικου Φ, την Ανδρούλα Ταραμουντά, για να δούμε το αίτημά του για συνέντευξη, πληροφορήθηκα ότι τηλεφώνησε και στην ίδια και μάλιστα έλεγε κουβέντες παραπάνω (αυτό είναι το χαρακτηριστικό του, οι κουβέντες παραπάνω) για το άρθρο μου, ενώ σε μένα δεν είπε λέξη. Τη συνέντευξη την ήθελε για να απαντήσει σε μένα, αλλά δεν ήθελε προφανώς να μου το πει ευθέως. Μετά έμαθα ότι τηλεφώνησε και σε άλλους, τηλεφώνησε ακόμα και στη σύζυγο του εκδότη, την κ. Μύρνα Παττίχη. Για να με καταγγείλει; Για να παραπονεθεί; Για να χρησιμοποιήσει την προσωπική γνωριμία του και να με βάλει στη θέση μου; Δεν γνωρίζω, αλλά πάντως είναι γελοίο ένας πολιτικός που γράφει την άποψή του στον Φιλελεύθερο όποτε θέλει, και επίσης έχει συχνά επαφή με τους δημοσιογράφους, τους αρχισυντάκτες, τον διευθυντή Σύνταξης, να τηλεφωνά στην κ. Παττίχη, για να κάνει τα παράπονά του. Όταν έμαθα λοιπόν, αυτές τις κατινιές, αποφάσισα ότι δεν θα απαντήσω καν στο αίτημά του για συνέντευξη. Στο κάτω-κάτω, πόσοι θα ασχολούμαστε μαζί του;
Λέει ακόμα ότι δεν του απάντησα και απλά συνεχίζω τον δικό μου μονόλογο… Όμως, μόλις τέσσερις μέρες προηγουμένως, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, δημοσιεύσαμε το άρθρο του, που εξηγούσε τι είπε για την Κερύνεια, κάτω από τον υποκριτικό τίτλο: «Κερύνεια αγαπημένη μου». Όταν δηλαδή διαπίστωσε τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του, έγραψε άρθρο για να κατευνάσει τα πνεύματα και χρησιμοποίησε αυτό τον τίτλο, όπως κάνουν όλοι οι πολιτικάντηδες κι όχι οι μεγάλοι πολιτικοί ηγέτες, που υποστηρίζουν με θάρρος την άποψή τους κι ας έχουν πολιτικό κόστος. Λοιπόν, ο Φιλελεύθερος δημοσίευσε το άρθρο του, όπως δημοσιεύει πάντα όλες τις απόψεις, αλλά επειδή ο βουλευτής ήθελε και συνέντευξη και δεν του στρώσαμε χαλιά, μας καταγγέλλει για μονόλογο. Χαρά στο θράσος.
Υ.Γ. Απολογούμαι για το προσωπικό ύφος αυτού του κειμένου και για την κατάχρηση του χώρου, αλλά μερικοί πολιτικοί πρέπει να παίρνουν απάντηση, όταν παίρνουν αέρα τα μυαλά τους. Για να ξέρουμε και ποιοι είναι αυτοί, που θέλουν να καθοδηγούν τον λαό.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ