Αρχική » Κάπταγκον, ναρκωτικό του ISIS

Κάπταγκον, ναρκωτικό του ISIS

από Άρδην - Ρήξη

captagon

Το Ισλαμικό Κράτος και το μυστικό του όπλο

Του Κώστα Γεώρμα από τη Ρήξη φ. 118
Φαίνεται ότι η ουαχαμπιστική ερμηνεία του Ισλάμ δεν είναι αρκετή για να παρακινήσει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να φέρουν εις πέρας τις βιαιοπραγίες που διαπράττουν. Έτσι, πέρα από τους βιασμούς γυναικών που επιδίδονται, ιδίως όταν επιστρέφουν νικητές από μια μάχη, η ηγεσία τούς παρέχει και …ναρκωτικά. Οι Κούρδοι, για παράδειγμα, στο Κομπάνι, αναφέρουν ότι πολλές φορές ανακαλύπτουν ποσότητες χαπιών σε όσους συλλαμβάνουν. Προφανώς, η εκπλήρωση της θεϊκής τους αποστολής χρειάζεται και λίγη βοήθεια από τη σύγχρονη φαρμακοβιομηχανία.
Το κάπταγκον είναι ένα φαρμακευτικό προϊόν που απαγορεύτηκε στις δυτικές χώρες το 1986 ως ιδιαίτερα εθιστικό. Πρόκειται για μια διεγερτική ουσία που προκαλεί ένα είδος ευφορίας. Οι τυπικές του συνέπειες είναι να γίνεται κάποιος ομιλητικός, να ξαγρυπνάς, να είσαι όλο ενέργεια. Όσον αφορά τους «μαχητές», είναι τα χαπάκια που τους κάνουν να φτιάχνονται, να μην υποχωρούν και να προχωρούν στις ακρότητες που προβάλλονται με βίντεο από το Ισλαμικό Κράτος (1).
Στις περιοχές της Συρίας, που το Ισλαμικό Κράτος –και η λοιπή συριακή αντιπολίτευση (ουαχαμπιστικής προέλευσης)– κατέχει, η παραγωγή του συγκεκριμένου ναρκωτικού έχει εκτοξευτεί, αφού η πρώτιστη μέριμνα των ηγετών του, μετά την πώληση πετρελαίου, ήταν η δημιουργία εργαστηρίων για την παραγωγή χαπιών κάπταγκον. Σύμφωνα με εκθέσεις, το Ισλαμικό Κράτος έχει μεγάλα έσοδα, γιατί μετέτρεψε τα φαρμακευτικά εργαστήρια που κατέλαβε στο Χαλέπι σε μονάδες παραγωγής κάπταγκον (2). Μάλιστα, ο λυσσαλέος βομβαρδισμός των Κούρδων από τους Τούρκους στη συνοριακή περιοχή δυτικά του Ευφράτη συνδέεται και με το γεγονός του ανθίζοντος εμπορίου ναρκωτικών, που οι Τούρκοι κάνουν μαζί με το ισλαμικό Κράτος.
Οι ποσότητες του συγκεκριμένου ναρκωτικού που διακινούνται στη Μέση Ανατολή είναι τεράστιες. Πρόσφατα, ένας Σαουδάραβας πρίγκιπας (3) συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Βηρυτού γιατί στο ιδιωτικό του τζετ, με προορισμό το Ριάντ, είχε φορτώσει δύο τόνους από αυτό το ναρκωτικό. Το 2006, στη Σαουδική Αραβία κατασχέθηκαν 12 τόνοι από το συγκεκριμένο ναρκωτικό (4). Υπολογίζεται ότι το 40% των νέων στη Σαουδική Αραβία, που είναι τοξικομανείς, χρησιμοποιούν κάπταγκον, ενώ ο συνολικός τζίρος από την πώληση ναρκωτικών στη Σαουδική Αραβία ανέρχεται ετησίως σε 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια (5). Ιδιαιτέρως ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι, σε όσες χώρες ακολουθούν την αυστηρή εκδοχή (6) του Ισλάμ και απαγορεύουν το αλκοόλ ή/και προωθούν τον διαχωρισμό των γυναικών από τους άνδρες, η χρήση του ναρκωτικού γίνεται ακόμα και σε …γάμους, όπου σερβίρεται διαλυμένο στο τσάι! Στη Σαουδική Αραβία το χρησιμοποιούν μάλιστα και οι μαθητές των σχολείων για να κρατιούνται ξύπνιοι στις εξετάσεις!
Είναι σίγουρο ότι η κατάπνιξη της ιδεολογίας του αραβικού εθνικισμού και η προσπάθεια υποκατάστασής του από θεολογικές ακρότητες, που στηρίζονται τόσο από τους Σαουδάραβες, όσο και από τους συμμάχους τους Αμερικάνους, φτιάχνει μια «Νέα Μέση Ανατολή», «φτιαγμένη», όμως.

Σημειώσεις
1. Stephen Kalin, Insight – War turns Syria into major amphetamines producer, consumer, Reuters, 13 Ιανουαρίου 2014.
2. Dawn Perlmutter, ISIS Meth Heads: Tweeking in the Name of Islam. Τhe Islamic’ State Army of Drug Fiends, frontpagemag.com, 9 Μαρτίου 2015.
3. Rebbeca Perring, Saudi Prince arrested in drugs bust after two tones of drugs found on jet, The Express, 27 Οκτωβρίου 2015.
4. The Global Initiative Against Transnational Organized Crime, Amphetamines, Anarchy, and Assad, http://www.globalinitiative.net/.
5. Cecily Hilleary, Captagon:’ Breaking Bad’ in Saudi Arabia, Voice of America, 6 Νοεμβρίου 2015.
6. Χωρίς να θέλουμε να μπούμε σε …θεολογικού τύπου αντιπαραθέσεις, επισημαίνουμε ότι το Κοράνι δεν απαγορεύει πουθενά το αλκοόλ, ενώ κάνει αναφορά για προσοχή στους εθισμούς.

Ακούστε τη συνέντευξη του Κώστα Γεώρμα στην εκπομπή του Αθήνα 9,84, Και γύρω γύρω Πόλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Μπάμπης 20 Νοεμβρίου 2015 - 11:56

Ωραία η ζωή των τζιχαντιστών, σεξ, ντράγκς, μόνο το ροκ εν ρολ λείπει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Χρίστος 21 Νοεμβρίου 2015 - 15:51

“Κάπταγκον” οι τζιχαντιστές στη Συρία, “Πρόταγκον” οι MenoumeEvropi στην Ελλάδα.

Όλοι οι ταλιμπάνοι θέλουν την παραμύθα τους …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ