Αρχική » Το δημοψήφισμα της απάτης

Το δημοψήφισμα της απάτης

από Άρδην - Ρήξη

Ένας χρόνος από το δημοψήφισμα της απάτης

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το δημοψήφισμα της απάτης, που σε τελικό σκοπό δεν είχε άλλη λειτουργία από το να πάει ο Τσίπρας τον Σεπτέμβριο με φουσκωμένα τα πανιά του και αντί να τιμωρηθεί από τον ελληνικό λαό, να βγει πανηγυρικά δεύτερη φορά.

Η επέτειος σημαδεύεται από τις αποκαλύψεις Γκαλμπρέιθ για το ποιο ήταν το σχέδιο Β΄ της κυβέρνησης, αλλά και τις πολύ στενές σχέσεις με τους Αμερικανούς. Ο καθηγητής Γκάλμπρέιθ, σύμβουλος του Βαρουφάκη, αλλά και σε ειδικό ρόλο ενδιάμεσου με την αμερικανική κυβέρνηση, όπως ο ίδιος αποκάλυψε στο βιβλίο του, είχε σχεδιάσει plan B που μεταξύ άλλων περιλάμβανε την εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, εθνικοποίηση και των τραπεζών και κλείσιμo μέχρι να εκτυπωθεί το νόμισμα, η Νέα Δραχμή. Μισθοί και συντάξεις θα καλύπτονταν με την άμεση έκδοση υποσχετικών. Τη δημόσια τάξη, την ασφάλεια και τις προμήθειες θα έλεγχαν οι υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών. Κρατείστε το αυτό, θυμάστε πέρυσι που λέγαμε ότι προετοιμαζόταν ο Πάνος Καμμένος να κατεβάσει τον στρατό για να φυλάει τις τράπεζες* και πολλοί μας απαντούσαν ότι αυτά δεν γίνονται. Επιπλέον θα υπήρχε έλεγχος και εξοικονόμηση στις προμήθειες καυσίμων και οι δημόσιοι υπάλληλοι που στελεχώνουν σημαντικούς δημόσιους οργανισμούς (σχολεία, νοσοκομεία, αστυνομία), θα έπρεπε να επιστρατευθούν.

Το άλλο σκέλος των αποκαλύψεων Γκάλμπρεϊθ που περνούν στα ψιλά της δημοσιότητας είναι ο ρόλος του ως βασικός δίαυλος της ελληνικής κυβέρνησης με Αμερικανούς αξιωματούχους. «Υπάρχει η αίσθηση εδώ ότι οι ΗΠΑ είναι οι πολυτιμότεροι σύμμαχοι της Ελλάδας λόγω σύγκλισης συμφερόντων και ότι το ΔΝΤ είναι ενδεχομένως ο δεύτερος πολυτιμότερος σύμμαχος εν μέρει λόγω της επιρροής που ασκούν σ’ αυτό η κυβέρνηση των ΗΠΑ και το Κογκρέσο», έγραφε σε e-mail του προς την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Σάρα Ράσκιν στις 8 Φεβρουαρίου του 2015. Στο ίδιο μήνυμα, ο συγγραφέας εμφανιζόταν δυσαρεστημένος από την αποστολή του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα, ενώ διαμαρτυρόταν για τη συνεργασία του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, επικρίνοντάς τον ως «εχθρικό και τελείως εκτός γραμμής σε σχέση με τη δήλωση του προέδρου Ομπάμα». Οι χουντικοί στις απολογίες τους για τα όσα έπραξαν τον Ιούλιο του 1974, κλαψούριζαν ότι τους πήραν στο λαιμό τους κάτι δευτεράτζες Αμερικανοί πράκτορες που τους φούσκωναν τα μυαλά.  

Ο καθηγητής Γκαλμπρέιθ στο ζήτημα του Brexit φυσικά δεν είχε την ίδια θέση, ευθυγραμμιζόμενος πίσω από την κυβέρνηση του, των ΗΠΑ, τάχθηκε αναφανδόν κατά του Brexit!

Αναδημοσιεύουμε σήμερα το βίντεο από την εκδήλωση που είχε κάνει πέρυσι το Άρδην, λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα, και μερικά από τα κείμενα που είχαμε δημοσιεύσει τότε που προειδοποιούσαμε για το πως θα χειριστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος η κυβέρνηση.

*Τότε μάλιστα ο Τάσος Κωστόπουλος έσπευσε από τις στήλες της Εφημερίδας των Συντακτών να υπερασπιστεί τον Πάνο Καμμένο.

Εκδήλωση Άρδην: “Ένα διχαστικό δημοψήφισμα” 


Διαβάστε:

Το «ΌΧΙ», το αμερικάνικο «Κόμμα της Δραχμής» και ο… Νταβούτογλου (Μέρος Πρώτο)

Το «ΟΧΙ», το αμερικάνικο «Κόμμα της Δραχμής» και ο… Νταβούτογλου (Μέρος δεύτερο)

Καταστρέφουν τη χώρα για να κρατήσουν την εξουσία (ή τα νέα Ιουλιανά)

Ελλάδα: Μια Βαλκανική Τραγωδία

Το πολιτικό βάθος της αποχής

Το πρωταρχικό μέλημα είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση

Αλ. Τσίπρας: Με το κόμμα ενάντια στη χώρα, μέχρι το τέλος

Όχι στο όνομά μας! Να διαφυλάξουμε την ενότητα του λαού!

Η τελευταία πράξη του δράματος

Δημοψήφισμα 5ης Ιουλίου: Το Άκυρο είναι η καλύτερη επιλογή

Οι υπνοβάτες και ο βαρώνος Μινχάουζεν – πολιτικό λάθος και σωστό δημοψήφισμα

Tα ψέμματα της κυβέρνησης

 Και ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε την επομένη του δημοψηφίσματος:

Το όχι, το ναι, η αποχή, το άκυρο και η Αντίσταση

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ