Αρχική » Άθενς Ζόμπι Γουόκ

Άθενς Ζόμπι Γουόκ

από Άρδην - Ρήξη

Από το ελληνικό ζόμπι γουόκ

«Ποτέ δεν υπήρξε μια εποχή που οι άνθρωποι ήταν τόσο δύσθυμοι και μελαγχολικοί. Άλλωστε, αυτό εξηγεί από μία άποψη την τρομερή και μέχρις αηδίας οργάνωση της ευθυμίας. Καμιά εποχή δεν είχε οργανώσει τόσο πολύ την ευθυμία όσο η δική μας. Σε καμιά εποχή δεν έπαιζε πρωί πρωί στα σπίτια το ραδιόφωνο εύθυμες μουσικές, για να ξυπνήσουν οι άνθρωποι μελαγχολικοί και σχεδόν έτοιμοι να αυτοκτονήσουν.»
Γιάννης Τσαρούχης, Μάτην ωνείδισαν την ψυχήν μου

Του Νικόλα Δημητριάδη από την Ρήξη φ. 131 που είχε αφιέρωμα η τέχνη την εποχή της παρακμής

Η παγκοσμιοποιημένη νεολαία του Βάις και της Άθενς Βόις μοιάζει όλο και περισσότερο με κάποιες παλιές ταινίες που περιγράφουν τις κραιπάλες και τα όργια των πλουσίων, την περίοδο της παρακμής και διάλυσης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ή με ταινίες σαν το «Μεγάλο φαγοπότι» και την «Κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας».
Όσο βαθαίνει η κρίση και η παρακμή, τόσο πιο αφόρητη γίνεται η μελαγχολία και η βαρεμάρα των νέων αυτών. Όσοι δεν έχουν εγκαταλείψει τη χώρα (δεν είναι και πολλοί), πρέπει να καταναλώνουν διαρκώς νέες συγκινήσεις, νέα «βιώματα», νέα «ιβέντς» και «χάπενινγκ».
Ένα τέτοιο χάπενινγκ είναι και το «Άθενς Ζόμπι Γουόκ», που μπήκε αισίως στον τρίτο χρόνο του. Τι είναι αυτό; Μια οργανωμένη παρέλαση μασκαράδων, ντυμένων «ζόμπι» (νεκροζώντανων), που περιφέρουν τη βαρεμάρα τους στους δρόμους του κέντρου της πόλης. Όπως δήλωσαν οι διοργανωτές του: «Μας αρέσει η περίοδος της αποκριάς, του γλεντιού και των μεταμφιέσεων, αλλά είχαμε βαρεθεί εδώ και τόσα χρόνια τα ίδια τραγούδια, τα ίδια πάρτι, οι ίδιες στολές. Θέλαμε να διασκεδάσουμε με κάτι διαφορετικό». Το αμερικάνικο αυτό έθιμο έχει κατακτήσει τον κόσμο, καθώς διοργανώνεται σε όλο και περισσότερες πόλεις. Τα παιδιά του Βάις και της Άθενς Βόις βρίσκονται παντού, σε όλο τον κόσμο, όπου θριαμβεύει ο αμερικανικός τηλεοπτικός πολιτισμός. Και βαριούνται εξίσου.
Και όσοι αναρωτιούνται γιατί, πέραν των ζόμπι του Φεβρουαρίου, κυκλοφορούν νεκροζώντανοι και το φθινόπωρο, θα πρέπει να ενημερωθούν ότι από καιρό έχει εισαχθεί στα καθ’ ημάς και η γιορτή του Χαλοουίν η οποία (όπως άλλωστε και στις ΗΠΑ, τώρα πια) δεν έχει απολύτως κανένα νόημα και προορίζεται αποκλειστικά για την τόνωση της κατανάλωσης. Δεν προκαλεί, λοιπόν, έκπληξη, που η μοναδική συνεισφορά του Χαλοουίν στην εγχώρια «κουλτούρα» είναι η καταναλωτική (και, παρεμπιπτόντως, εργοδοτική) χυδαιότητα του «Μπλακ Φράιντεϊ»… Μέχρι στιγμής, το Άθενς ζόμπι γουόκ δεν φαίνεται να έχει ανάλογη δημοφιλία, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη για να δούμε τις ευεργετικές προεκτάσεις του. Μια ιδέα για τους διοργανωτές του ιβέντ, για να προσελκύσουν τους απρόθυμους ντόπιους στην παρέλασή τους, θα ήταν να καλέσουν του χρόνου και τον κ. Ράμφο, να δώσει μια σχετική διάλεξη για την καθυστέρηση του ρωμέικου να εκσυγχρονιστεί…
Σε άλλες ειδήσεις, και ενώ ο τελικός της Γιουροβίζιον πλησιάζει, οι Ευρωπαίοι κοινωνιολόγοι εκφράζουν την έκπληξή τους για τη διογκούμενη απροθυμία των καθυστερημένων λαών της υφηλίου να ενστερνιστούν τα πολιτιστικά αγαθά της προοδευμένης Δύσης…

 

“Αυτό το περιεχόμενο έχει καταργηθεί λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων”

“This content has been removed due to copyright infringement.”

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ 12 Μαρτίου 2017 - 16:42

Μα τι λέτε τώρα δεν σας έχει καταπλήξει η πρώτη φορά αριστερά με τα επιτεύγματα της; Όχι μόνο περίπατο των ζόμπι κάνει αλλά και διαστημική υπηρεσία:
http://www.nooz.gr/greece/pleionis-eimaste-protoporoi-sti-diastimiki-ereuna
Πρωτοπόροι και σε αύτον τον τομέα! Διαβάστε μάλιστα και τις πρώτες παραγράφους για να καταλάβετε που οφείλεται ακριβώς αυτή η επιτυχία μας:
“Μια ελληνική Διαστημική Υπηρεσία είναι απολύτως αναγκαία και έπρεπε προ ετών να είχε προχωρήσει η δημιουργία της.
Όμως πρέπει να προηγηθεί ευρεία διαβούλευση μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων και την προώθησή της να αναλάβει μια συντονιστική επιτροπή διαστήματος υπό τον πρωθυπουργό.”
Δεν το έχουνε καταλάβει ούτε οι κουτόφραγκοι ούτε οι Αμερικάνοι, ούτε οι Ρώσσοι, οι Κινέζοι οι Ιάπωνες κλπ.! Μια επιτροπούλα χρειάζεται υπό τον παμμέγιστο Π/Θ μας και μία ακόμη ΔΗΜΟΣΙΑ υπηρεσία χωρίς αντικείμενο αλλά με παχυλές αμοιβές για τα δικά μας παιδιά σαν εκείνη για τον άγωγο του ΦΑ (που ακόμα δεν προβλέπεται να ξεκινήσει) ή το ΕΜΣΤ για το οποίο ακόμα δεν υπάρχουν έργα τέχνης να βάλουμε μέσα…. Aν αυτοί μείνουν δύο-τρία χρόνια ακόμα στην εξουσία έχουμε να ακούσουμε και να δούμε m@l@q1e$ μεγαλύτερες κι από της χούντας!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ