Αρχική » Τι συμβαίνει στη Θράκη;

Τι συμβαίνει στη Θράκη;

από Άρδην - Ρήξη

Του Χρήστου Καπούτση

Καταγράφουμε τρία «περίεργα» συμβάντα στην περιοχή της Θράκης, που έγιναν τις τελευταίες μέρες και θα πρέπει να αξιολογηθούν, από τις ελληνικές αρχές, πιο προσεχτικά. Το πρώτο, η ολοσχερής καταστροφή του ιστορικού τεμένους Βαγιαζήτ από πυρκαγιά  στο Διδυμότειχο, που αναμένεται η πολιτική αξιοποίησή του από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, καθώς δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας. Το δεύτερο, σε έλεγχο που έγινε από την Αστυνομία στο τέμενος του μειονοτικού οικισμού της Ηλιόπτερας Ξάνθης, στην πεδινή περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 όπλα και φυσίγγια. Ο ιμάμης δεν αποκάλυψε ποιος ήταν ο αποδέκτης των όπλων. Και το τρίτο, αίσθηση έχει προκαλέσει ο σχηματισμός του σήματος των «Γκρίζων Λύκων» από εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο στην Ξάνθη.

Πρόκειται για τον περιφερειακό σύμβουλο Ξάνθης Χουσεΐν Μεχμέτ Ουστά, εκλεγμένο με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πρόσφατα εξελέγη γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης!

Να προσθέσουμε και τα εξής, που χρόνια τώρα με την ανοχή της ελληνικής Διοίκησης, συντελούνται στη Θράκη, υπονομεύοντας την ενσωμάτωση της μουσουλμανικής μειονότητας στην ελληνική κοινωνία, εννοείται με πλήρη σεβασμό στον θρησκευτικό προσανατολισμό της.

  1. Το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως παρέχει ο ζάμπλουτος Τούρκος επιχειρηματίας Ομάρ Μπαμπά για κάθε παιδί που εγκαταλείπει το ελληνικό σχολείο για να φοιτήσει σε ιδιωτικό μουσουλμανικό ιεροσπουδαστήριο.
  2. Το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής δίνει 1000 ευρώ ετησίως για κάθε κεφάλι ανήλικου κοριτσιού που θα φορά την παραδοσιακή τούρκικη μαντίλα.
  3. Το παιδιά των πομάκων, που δεν έχουν σχέση με την τούρκικη κουλτούρα και γλώσσα, υποχρεώνονται, από την πρώτη δημοτικού, να μάθουν τρεις γλώσσες!! Γιατί θα πρέπει τα πομακόπουλα να μαθαίνουν τούρκικα;
  4. Στην Κομοτηνή έχει την έδρα της η τουρκική τράπεζα Ζιράατ Μπανκ η οποία δανείζει, επιλεκτικά σε μουσουλμάνους, αλλά και συλλόγους που φωνάζουν ότι είναι τούρκικοι, με χαμηλά επιτόκια 2,5%, ενώ οι ελληνικές τράπεζες με 15%. Με αποτέλεσμα, ο χριστιανός να πουλά και ο μουσουλμάνος (η τράπεζα στην ουσία) να αγοράζει γη και ακίνητα.
  5. Τα στελέχη του ακραίου μουσουλμανικού – εθνικιστικού κόμματος DEB και ο πρόεδρος του Αλή Τσαβούς, επισκέπτονται τα χωριά της Θράκης, αλλά και της Ρόδου και της Κω και κηρύσσουν τον αλυτρωτισμό και το μίσος κατά των Ελλήνων, προβάλλοντας το αίτημα της αυτονομίας της Θράκης.
  6. Το απεχθές πρόσωπο της τουρκικής προπαγάνδας, γνωρίζουν πολύ καλά οι φιλήσυχοι μουσουλμάνοι, οι Πομάκοι, που κατοικούν κυρίως στα ορεινά χωρία του νομού Ξάνθης. Με εκβιασμούς, προπηλακισμούς, ξυλοδαρμούς, και άλλες μεθόδους, όπως ο χρηματισμός, υποχρεώνουν πολλούς Πομάκους να δηλώνουν ότι είναι Τούρκοι.

Η Θράκη κατοικείται σήμερα από περίπου 350.000 ανθρώπους, Έλληνες, πολίτες. Γύρω στους 120.000 από αυτούς είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Αυτοί λοιπόν αποτελούν και τη γνωστή ελληνική μουσουλμανική μειονότητα. Οι 60.000 από τους 120.000 είναι οι τουρκογενείς, 20.000 είναι οι Ρομά και 40.000 είναι οι Πομάκοι.

Τι είναι και ποιοι αποτελούν τη Μουσουλμανική μειονότητα; Σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης (1923), είναι Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι στο Θρήσκευμα. Συνεπώς, με βάση τις Διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις, υφίσταται μόνο Μουσουλμανική – Θρησκευτική μειονότητα στη Θράκη και δεν υπάρχει «τουρκική» – εθνική μειονότητα.

Η Τουρκία, συστηματικά, εδώ και δεκαετίες, προωθεί μέσω του Προξενείου Κομοτηνής μια ανθελληνική προπαγάνδα, που στοχεύει στην τουρκοποίηση της Θράκης, δηλαδή στον εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας. Οι Κυβερνήσεις της Άγκυρας, είτε Κεμαλικές, είτε Ισλαμικές, είτε στρατιωτικές, πλειοδοτούν στην ανθελληνική προπαγάνδα , την οποία και αναθέτουν σε πράκτορες της ΜΙΤ που στελεχώνουν το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής. Ο στόχος της Τουρκίας είναι: Τουρκοποίηση του συνόλου του μουσουλμανικού πληθυσμού, δημιουργία θρακικού ζητήματος (καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως του αυτοπροσδιορισμού), αίτημα για συνδιοίκηση, ανεξαρτητοποίηση ή αυτονομία (κατά το πρότυπο του Κοσσόβου) και τελικά προσάρτηση στην «μητέρα Πατρίδα (Τουρκία). Πως θα γίνει αυτό; Καταρχήν ειρηνικά μέσω δημοψηφισμάτων. Και ποιοι θα αποτελέσουν την κρίσιμη μάζα για την εθνοτική αλλοίωση του πληθυσμού της Θράκης. Οι τουρκογενείς έλληνες πολίτες, που θα έχουν αποκτήσει γη και ακίνητα και οι ηγέτες τους, θα είναι μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Δήμαρχοι και εκλεγμένοι εκπρόσωποι στα Δημοτικά και περιφερειακά Συμβούλια.

Χαρακτηριστικό της Τουρκικής προπαγάνδας και της ανεξέλεγκτης δράσης κάποιων χρηματοδοτούμενων, από την Άγκυρα, τουρκικών συλλόγων στη Θράκη είναι: Η Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN) στην 34η συνεδρία του Συμβούλιου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που πραγματοποιείται στην Γενεύη (27/2- 24/3) παρουσίασε δύο εκθέσεις σχετικά με τα θέματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και των Τούρκων Ρόδου και Κω.

Η ΤΑG (Ομάδα Εργασίας Τουρκικών Μειονοτήτων της FUEN) σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) και το κόμμα DEB που εκπροσωπούν στην FUEN την τουρκική μειονότητας δυτικής Θράκης και με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσων, έθεσαν στην επικαιρότητα τα θέματα που αντιμετωπίζει η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα.

H FUEN στην έκθεση αναφέρει πως η πολιτική προκατάληψη και το μίσος κατά της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης έχουν καταστεί τμήμα της κυβερνητικής πολιτικής στην περιοχή, δημιουργώντας ένα περιβάλλον πίεσης και απειλών και η μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό είναι οι δικαστικές έρευνες και διώξεις που υφίστανται εκπρόσωποι της μειονότητας λόγω δηλώσεων και δραστηριοτήτων τους. Η FUEN ως δείγμα των δικαστικών διώξεων που υπάρχουν στην περιοχή, ανέφερε τις διώξεις σε βάρος των εκλεγμένων μουφτήδων Κομοτηνής και Ξάνθης.

Πρόκειται προφανώς για μια άθλια προπαγάνδα, που διαψεύδεται από την καθημερινή κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα των Ελλήνων μουσουλμάνων. Τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, απολαμβάνουν καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας και τα ατομικά τους δικαιώματα είναι πλήρως κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα της χώρας μας. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης απολαμβάνουν ελευθερίες και προνόμια, αδιανόητα για τους τούρκους πολίτες, που στενάζουν κάτω από αυταρχικά καθεστώτα, είτε είναι χουντικά (Εβρέν), είτε είναι ισλαμικά (Ερντογάν).

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

γκυ 6 Απριλίου 2017 - 14:20

Πράγματι, γίνονται τα αίσχη στη Θράκη από πλευράς τουρκικού προξενείου, DEB, τουρκομουφτήδων, οικονομικού δικτύου, σύνδεσης απ’ ευθείας με το δίδυμο που βρίσκεται στην εξουσία στην Τουρκία (ΑΚΡ, γρίζροι λύκοι) κι όσοι τυγχάνει να παρακολουθούν την έγκυρη σελίδα (tourkikanea.gr) που μεταφράζει απ’ ευθείας από τα τούρκικα στα ελληνικά έχουν μια γνώση περί των γεγονότων που αναφέρεται το άρθρο. Όμως τόσες λεπτομέρειες π.χ. για χρηματικά ποσά που διατίθενται, ποιες είναι οι πηγές τους; Αν υπάρχει μια τραγική πραγματικότητα δεν χάνεται σε κάποιες “υπερβολές”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
γκυ 9 Απριλίου 2017 - 09:29

Ἡ ἀρνητική ἐπικαιρότητα γιά ὅσα συμβαίνουν ἐσχάτως στή Θράκη (φωτιά στό τέμενος Βαγιαζήτ, ὅπλα στό τζαμί τῆς Ἡλιόπετρας, φωτογραφίες γκριζόλυκου συμβούλου τοῦ Πασόκ) φαίνεται πώς ἐρέθισε τά ἀντανακλαστικά τῶν ἀθηναϊκῶν βοθροκάναλων καί ἀποφάσισαν νά “ἀσχοληθοῦν” μέ τό θέμα.

Μέ τήν γνωστή τους ἐπάρκεια, ἐμβρίθεια καί ὑπευθυνότητα: ψάχνοντας κάτι πιασάρικο νά εἰπωθεῖ στήν κάμερα, μέ ἐξωτικό φόντο κάποιο τζαμί καί ὅ,τι παραπάνω βγεῖ τόσο τό καλύτερο. Κάπως ἔτσι μᾶς τηλεφώνησαν κι ἐμᾶς 2-3 δημοσιογράφοι πού ἦρθαν στήν περιοχή γιά ρεπορτάζ. Σοῦ λέει αὐτοί οἱ ἰθαγενεῖς, οἱ ἐμμονικοί μέ τό θέμα, κάτι θά ξέρουν νά μᾶς ποῦνε, μπάς καί πουλήσουμε μούρη (καί διαφημίσεις). Πιάστηκαν λοιπόν ἀπό τό θέμα τῆς τούρκικης τράπεζας Ziraat, πού τό ἔφερε στή Βουλή ὁ κατά τά ἄλλα συμπαθής Ν. Νικολόπουλος μέ ἐρώτηση πρός τόν ὑπουργό Οἰκονομικῶν σχετικά μέ τό “ἐπικίνδυνο καί ἀντεθνικό παιγνίδι” πού “γίνεται μέ ὄχημα τή ZIRAAT BANK”. Καί τόν ρώτησε ἐπί λέξει τί θά κάνει γιά νά ἀποτρέψει “τήν ὁλοκληρωτική ἐκτέλεση τοῦ ἐθνικοῦ ἐγκλήματος πρίν ἀλλάξει χέρια ἡ γῆ τῆς Θράκης”! Ὅσο κι ἄν ἀκούγεται ἀπίστευτο, αὐτές οἱ τερατολογίες εἰπώθηκαν στήν ἑλληνική Βουλή, γιά νά ἀκολουθήσουν οἱ γραφιάδες – κομιστές τῆς διαπλοκῆς μέ ἀναφορές σέ ἔνοπλες συμμορίες μουσουλμάνων πού κυκλοφοροῦν στήν περιοχή!!!

Δέν εἶναι καινούργιο τό φαινόμενο, τό στιγματίσαμε καί στό παρελθόν, μέ ἀφορμή τά ἐξωπραγματικά νούμερα πού λέγονται γιά τίς ἀγορές ἀκινήτων, γιά τίς …μισθωμένες μουσουλμανικές μαντῆλες κτλ. Μά… ἔχει πάθει κάποια ἐγκεφαλική βλάβη αὐτό τό ἔθνος; Γίνεται μήπως κάποιος διαγωνισμός γιά τό ποιός θά πεῖ τήν μεγαλύτερη μπαρούφα – στολισμένη ὅμως πάντα μέ τήν ἑλληνική σημαία; Κανένας δέν αἰσθάνεται τήν ὑποχρέωση νά τεκμηριώσει στοιχειωδῶς αὐτό πού λέει δημοσίως; Καί αὐτοί ὅλοι οἱ μπουρδολόγοι, πού ἀναμασοῦν ὅ,τι φανταχτερό βροῦν ὁπουδήποτε, θά εἶναι οἱ διαχειριστές τῆς ἐξουσίας σέ περίπτωση – ὅ μή γένοιτο – κάποιας κρίσης;! Ζήτω πού καήκαμε…

Στήν τελευταία λοιπόν τηλεφωνική κρούση δημοσιογράφου ἀπό τό τάδε βοθροκάναλο, μοῦ ζήτησαν δηλώσεις “γιά τό θέμα τῆς Ζιραάτ”. Ἀπάντησα πώς τίποτε τέτοιο δέν ὑπάρχει, πώς ἡ συγκεκριμένη τράπεζα ὥς τώρα ὑπολειτουργεῖ, ὅτι δέν μπορεῖ νά κινηθεῖ ἐκτός τῶν κανόνων τῆς ἀγορᾶς, ὅτι ἐλέγχθηκε ἀπό τήν Τράπεζα τῆς Ἑλλάδος, ὅτι δέν μπορεῖ νά συγκεντρώσει τίς ἀποταμιεύσεις οὔτε τῶν μουσουλμάνων, ὅτι ἐγώ δέν γνωρίζω καμμία συγκεκριμένη περίπτωση χριστιανοῦ δανειολήπτη πού νά τοῦ ἔφαγε τό ἀκίνητο ἡ Τουρκία μέσῳ Ζιραάτ καί ἐν πάσῃ περιπτώσει κι ἄν συνέβη καλά νά πάθει, νά μήν πήγαινε στήν τούρκικη τράπεζα. Στήν ἐπιμονή δέ τῆς κοπελιᾶς γιά τίς “καταγγελίες” δέν ἄντεξα καί τῆς εἶπα πώς “ὅλα αὐτά εἶναι τρίχες κατσαρές τῶν καναλιῶν, πού γιά τίποτε σοβαρό δέν ἐνδιαφέρονται καί ψάχνουν ἀπίθανα θέματα ἀγνοώντας τά ὑπαρκτά”. Μᾶλλον γιατί τά ὑπαρκτά θέματα δέν προσφέρονται γιά εὔκολη κατανάλωση ἀπό τούς χαυνοπολίτες – πελάτες τῶν καναλιῶν: ἀνάμεσα στά σαρβάιβορ καί στά τούρκικα σήριαλ δέν μένει ὄρθιο κανένα ἐγκεφαλικό κύτταρο γιά νά ὀργανώσει μιά σύνθετη εἰκόνα. Εἰκόνα πού θά συμπεριλάβει τήν ἑλληνική ἀνεπάρκεια, τήν τουρκική διείσδυση, τίς συμπεριφορές τοῦ ντόπιου πληθυσμοῦ, τήν γενικότερη γεωπολιτική συγκυρία, ἐντέλει τίς λεπτομέρειες πού κρίνουν τήν ἔκβαση τοῦ διεξαγόμενου ἀγώνα. Ρίξε λοιπόν στό πόπολο ἄναρθρες κραυγές καί ἁπλοϊκά συνθήματα, μπάς καί κάτι πιάσει.

Συγγνώμη ἀλλά ἐμεῖς, ὡς “Ἀντιφωνητής” καί εὐρύτερα, δέν θά πάρουμε μέρος στό ἐξουσιαστικό αὐτό παιχνίδι, σέ βάρος τῆς ποιότητας τῆς ἐνημέρωσης. Πρῶτον γιατί σεβόμαστε τήν ἀλήθεια, δεύτερον γιατί σεβόμαστε τόν ἑαυτό μας καί τρίτον γιατί σεβόμαστε τόν ἑλληνικό λαό. Ὅποιος θέλει ἰαχές γιά νά τόν σαλαγίσει κατά δῶ ἤ κατά κεῖ, ἄς ψάξει ἀλλοῦ γιά τσομπαναραίους.

Αντιφωνητής 7/4/2017

Το λένε και οι ίδιοι που αγωνίζονται στα Θράκη: προσοχή σε ό,τι δημοσιεύεται διότι έρχεται ως μπούμεραγκ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ