Αρχική » Η επίθεση στο «Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο» είναι πράξη φασιστική!

Η επίθεση στο «Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο» είναι πράξη φασιστική!

από Άρδην - Ρήξη

Προσοχή, προσοχή! Στα Εξάρχεια κυκλοφορούν φασίστες και όχι αναρχικοί!

Του Παναγιώτη Παπαδόπουλου (Κάϊν)

«Υπάρχουν όμως και κάποιες/οι που δεν ξεχνούν. Για εμάς, τα πράγματα είναι κάπως αλλιώς. Δε χωράμε στην εθνική ενότητα, δε συμπαθούμε κανένα πατριώτη, δε θέλουμε την εθνική σας αφήγηση, αυτό που θέλουμε είναι να σας κάνουμε τη ζωή πιο δύσκολη, και να σας τσεκουρώσουμε τα εθνικά σας όνειρα. Γι’ αυτό, επιλέξαμε στις 31/5/2018 να επιτεθούμε καταδρομικά και να «ανακαινίσουμε» τη βιτρίνα του Εναλλακτικού Βιβλιοπωλείου.»

Όταν στις 31 Γενάρη του 2006 μια μικρή ομάδα  αναρχικών συντρόφων αποφασίσαμε να εκφράσουμε την διαφωνία και την απέχθειά μας για το σίχαμα του ψευτοαναρχικού κουφαριού που ξυλοκόπησε τον (τότε πρόεδρο της ΓΣΕΕ) Χρήστο Πολυζωγόπουλο και τον Σάββα Ρομπόλη στην οδό Ναυαρίνου στα Εξάρχεια,μοιράσαμε μια προκήρυξη έξω από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν χτυπημένος άγρια ο Πολυζωγόπουλος και στην οποία γράφαμε με δύο σειρές κείμενο πώς «ΔΕΝ υπάρχει αναρχοφασισμός,υπάρχει αναρχία και φασισμός και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του για αυτήν την ΑΛΗΤΕΙΑ που διαπράχθηκε».

Από τότε κύλησε αρκετό παρόμοιο «νερό δηλητήριο» στον μύλο του Φασισμού στα Εξάρχεια αποδεικνύοντας πώς η Αναρχική ηθική και ευγένεια  που σέβονται την ανθρώπινη ζωή και την άλλη άποψη ΔΕΝ κατοικούν πλέον στην περιοχή! Έχω αναφερθεί αρκετές φορές σε αυτή την Αθλιότητα, Ντροπή και Βαρβαρότητα που υποδύεται τον «αναρχικό» και τον «αντιεξουσιαστή» για να νομιμοποιήσει και να επιβάλλει την εμμονή του, ένα καθεστώς «απόλυτης και μόνης αλήθειας» στην γειτονιά των Εξαρχείων (που έχει Ιστορία που δεν την έχουν γράψει ανεγκέφαλοι και τραμπούκοι),για να κάνει θεσμό το δόγμα του Φασισμού «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας»!

Μα ο Φασισμός είναι ΕΝΑΣ ,αδιάφορο με την ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ και την Καταδρομική διάταξη των όποιων  Ταγμάτων Εφόδου, τα λάβαρα και την λατρεία τους για Εξουσία και «αυτόκλητη Δικαιοσύνη»(χειρότερη και σκληρότερη από την Αστική) που έχει αναρίθμητα πτώματα στο στόμα της!

Στις 31/5 το Βιβλιοπωλείο των «Εναλλακτικών Εκδόσεων» στην οδό Θεμιστοκλέους 37 στα Εξάρχεια, πήρε μια ακόμη «γεύση» από αυτά τα Τάγματα Εφόδου που ταυτίζουν τον πατριωτισμό με τον φασισμό, που δεν σηκώνουν τα σφυριά  τους άλλη άποψη και παρουσία  στα Εξάρχεια εκτός από την δική τους καφρίλα και έναν καχεκτικό  «διεθνισμό» που καταλήγει στις πιο σκοτεινές τρύπες και γιάφκες του εθνικισμού και του ναζισμού.

Ποτέ η βλακεία άλλωστε δεν μπορούσε να ανοίξει «χώρο» να σκεφθεί, να απλώσει διάλογο και πρόταγμα κοινωνικό, να αποδεχθεί την διαφορετική άποψη και επιλογή, να ασκηθεί στην αντιπαράθεση λόγου και όχι πολέμου.

Η χρήση της Πολιτικής Βίας που είναι πάντα Φασιστική είναι η μοναδική της «γλώσσα»,ο κανόνας και η μέθοδός της!

Προφανώς το Φασισταριό που κατέβασε τις βιτρίνες του βιβλιοπωλείου ήταν αγέννητο όταν ο Γιώργος Καραμπελιάς και οι υπόλοιποι σύντροφοι της Ρήξης αγωνιζόντουσαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Κινήματος για να αλλάξει ο Κόσμος, να έρθουν καλύτερες μέρες για την κοινωνία και την Δημοκρατία.

Και μόνο για αυτό  αξίζει Σεβασμός και Τιμή στους συντρόφους του «Εναλλακτικού Βιβλιοπωλείου»!

Υπάρχει μια ΑΠΑΡΑΒΑΤΗ  ΣΥΝΘΗΚΗ  που τηρούν οι Αναρχικοί και όλοι οι Αγωνιζόμενοι Άνθρωποι που προσπαθούν να κινήσουν την Ιστορία έξω από την τροχιά της αδικίας, της εκμετάλλευσης, της κοινωνικής αφασίας, του ατομικισμού, του καθημερινού κανιβαλισμού και εκφασισμού ,του τέλματος και της παρακμής που έχει μετατρέψει σε Βάλτο Αργού Θανάτου όλες τις πλευρές της Κοινωνίας!

Υπάρχει μια  ΑΠΑΡΑΒΑΤΗ  ΣΥΝΘΗΚΗ που διαφοροποιεί και ξεχωρίζει τον Αναρχισμό από τον Φασισμό και τις δυνάμεις του Σκοταδισμού!

Είναι αυτή που αρνείται να αντιγράψει το πρόσωπο του Κτήνους και την δράση του!

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην κριτική της πολιτικής φασιστικής βίας δεν υπάρχουν! Όσο άθλια είναι η επίθεση στον Μπουτάρη ή ο εμπρησμός της κατάληψης «Λιμπερτάτια» στην Θεσσαλονίκη, όσο άθλια και καταδικαστέα είναι  η επίθεση των νεοφασιστών στους κοινωνικούς χώρους «Αντίπνοια» και «Φαβέλα» άλλο τόσο άθλια  είναι η επίθεση στο «Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο» σήμερα και παλαιότερα στο «Φλοράλ» ή στο περιοδικό «Ρεσάλτο»!

Όποιος χρησιμοποιεί ως «εργαλείο» την διασπορά του Τρόμου και της Βίας θα πρέπει να διαγράψει από την όποια ανιστόρητη και αντιδραστική  ανάληψη ευθύνης του την λέξη Αναρχισμός.

Και όποιος έχει απομείνει ακόμα γνήσιος αναρχικός και αντιεξουσιαστής στα Εξάρχεια θα πρέπει επιτέλους να πάρει θέση και να μιλήσει, να σπάσει την σιωπή και την ανοχή που καταντά συγκάλυψη και συμμαχία με τον Μηδενισμό και τον Πολιτικό Χουλιγκανισμό που αλωνίζει στην περιοχή με τον μαφιόζικο χαρακτήρα του!

Η πολιτική αυτή ανοχή  από τον Δεκέμβρη του 2008 μέχρι τώρα γέννησε και διαιώνισε έναν «εξεγερτικό» υπόκοσμο καταστροφής, αυτοδικίας, εκδίκησης, τυφλής αγανάκτησης και μίσους για τον άνθρωπο και την δημιουργία μιας  άλλης κοινωνίας!

Όποιος συνεχίζει και το ανέχεται το Κτήνος και αυτόν τον «ιδεολογικό» κατήφορο και παρακμή θα θερίσει Θύελλες.

Και οι Θύελλες αυτές δεν θα λυπηθούν κανέναν!

Όποιος έχει μυαλό μπορεί να καταλάβει ποια είναι η πραγματική κατασταλτική κατοχή στα Εξάρχεια! Η αστυνομία του Τόσκα ή η «ιδεολογική» πανούκλα της Αστυνομίας της Σκέψης που οπλοφορεί με τον Μπαχαλισμό και τον Μηδενισμό ως  άλλος Τρομοκράτης στους δρόμους των Εξαρχείων;

Oι όποιες διαφωνίες με τις απόψεις και τις επιλογές των ανθρώπων γύρω μας, δεν «λύνονται» με τον Τρόμο της Φασιστικής Βίας!

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ»

Αθήνα 2/6

Παπαδόπουλος Παναγιώτης (Κάϊν)

Μεμονωμένο άτομο από το Ελευθεριακό κίνημα

Για την Επιστροφή της Χαμένης Ανθρωπιάς και του Τέλους της Εποχής της Κτηνωδίας Erozer2000@yahoo.gr

http://nadaparanosotros.blogspot.gr/

Διαβάστε ακόμα:

Ανακοίνωση Άρδην: Επίθεση στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο: Ο Μαύρος ολοκληρωτισμός της Παγκοσμιοποίησης

Συμπαράσταση στους ανθρώπους του Εναλλακτικού Βιβλιοπωλείου

Το τσουτσούνι φάντασμα ξαναχτύπησε;

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Παναγιώτης Χ. Δημητρίου 4 Ιουνίου 2018 - 19:37

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, και οι αναλύσεις επί αναλύσεων παρωχημένα και χρονοβόρα φληναφήματα που είχαν αξία μόνον την εποχή που αναδείχθηκαν ως ανάγκη της τότε κοινωνίας για αλλαγή από το “τότε” κατεστημένο.

Οι σημερινοί “ιδεολόγοι” δεν είναι τίποτε άλλο από πολιτικοί …”σπεκουλαδόροι”, ιδεοληπτικοί επιβήτορες, που εκμεταλλεύονται την σαστισμένη κοινωνία και κάνουν ό,τι κάνουν διότι λείπει αυτό που κάποτε λέγαμε ευαισθησία, συλλογικότητα, αγώνας. Δηλαδή, με μία λέξη Δημοκρατία· με Δέλτα κεφαλαίο και όχι “δειμοκρατία” (ψάχτε εσείς οι μορφωμένοι να βρείτε τι σημαίνει η λέξη αυτή). Αυτά βέβαια ισχύουν παγκοσμίως και υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες και αίτιοι πίσω από την αποστασιοποίηση των απανταχού κοινωνιών σε νέα όπως και χρονίζοντα κοινωνικά προβλήματα.

Στην Ελλάδα είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε την γνωστή και ιδιαιτέρως φορτισμένη όσο και -πλέον- ξύλινη φρασεολογία της δεκετίας του ’60-’70 και να επικεντρωθούμε στην επαναφορά στην νομιμότητα. Έχουν πλέον αλλάξει οι καιροί. Δεν έχουμε Δημοκρατία, δεν έχουμε Κράτος δικαίου, δεν έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ίσες ευκαιρίες, κάποιοι δε, έχουν “παραπάνω” δικαιώματα και “ιδιαίτερη” αντιμετώπιση. Με απλά λόγια, το γήπεδο “γέρνει”. Αυτό είναι που πρέπει να κοιτάξουμε να διορθώσουμε.

Και για να γίνει αυτό πρέπει να καταφέρουμε να μεγαλώσουμε κάνα-δυο-τρεις (τουλάχιστον) γενιές νέων Ελλήνων που όχι μόνον θα αγαπούν ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ την γη των πατέρων τους (πατριωτισμός) αλλά θα θέλουν και ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ να την προστατεύσουν (εθνικισμός) όταν αυτή κινδυνεύει χωρίς όμως να πέσουμε στην φενάκη της μισαλλοδοξίας προς άλλους λαούς και εθνότητες (σοβινισμός). Είναι καιρός να υιοθετήσουμε ένα νέο λεξιλόγιο στην καθημερινότητά μας και αντί να πέφτουμε διαρκώς θύματα αυτών που εσκεμμένα δίνουν, κατά το δοκούν και για προσωπικό όφελος, “περίεργες” σημασίες στις λέξεις του πολιτικού μας διαλόγου, να επιστρέψουμε στην κοινή λογική και το αυτονόητο. Και πάνω από όλα το σπίτι μας και τα μάτια μας.

Και μετά να βοηθήσουμε -κατά το δυνατόν- όποιον έχει αγάγκη.

Και ο νοών νοείτω, φυσικά …

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Α.Τ 4 Ιουνίου 2018 - 21:07

Το τραγικό με τους αναρχικούς είναι οτι αναγνωρίζουν το κακό πάντα στους κακούς άλλους και ποτε στον ίδιο τους τον εαυτό.
Αν αναγνώριζαν το απύθμενο σκοτάδι που υπάρχει πρώτα απ όλα μεσα σ’ αυτούς τους ίδιους θα περνούσαν στην αληθινη αναρχία που είναι η προσευχή υπέρ του σύμπαντος κόσμου και κυρίως υπέρ των κακών άλλων.
Θερμή συμπαράσταση στο Άρδην και στον αγωνα που δίνει!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: