Αρχική » Η αφίσα-κέντημα του επιτελείου προπαγάνδας

Η αφίσα-κέντημα του επιτελείου προπαγάνδας

από Άρδην - Ρήξη

Δημήτρης Ναπ.Γ από το Κοινωνικό Οδόφραγμα

Την είδα, σήμερα το πρωί, στην υποδουλωμένη Αθήνα μας… Αφίσα – κέντημα του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειολογικά θα μπορούσε να βγαίνει από τις καλύτερες στιγμές αξιοποίησης του συμβολισμού, των συνειρμών και του υποσυνείδητου, σε μια μεταμοντέρνα εκδοχή του ολοκληρωτισμού (μωρέ ξεχνάω, ξεχνάω ποιοι έκαναν επιστήμη τη δύναμη της εικόνας και του ασυνείδητου!!!!)

Το αφήγημα της αποκαθήλωσης του ΟΧΙ. Το οποίο είναι η ένοχη συνείδηση (σκέτη ενοχή, καλύτερα, επειδή συνείδηση δεν έχουν) και η ντροπή, μιας κυβέρνησης που θεοποίησε το ΝΑΙ σε πολλές και ποικίλες υποδουλώσεις, είναι σαφώς προπαγάνδα ολοκληρωτισμού (για να αποφύγω το μεταμοντέρνου φασισμού), προβάλλοντας τη θεματολογία του φασισμού και χρησιμοποιώντας τα ίδια τα εργαλεία του ολοκληρωτισμού. Για να αποδομήσουν ακόμα περισσότερο την ανάλυση του κομμουνιστή ιστορικού Νίκου Σβορώνου, που μιλούσε για το υπαρξιακό αντιστασιακό φρόνημα του ελληνισμού, στην ιστορική του συνέχεια.

Αθήνα, Πόλη (Αντιφα)σιστική

Για να πάρει με το μέρος της και να συνεγείρει συναισθηματικά και αισθητικά και τις Αντιφα μάζες, οι οποίες μας κράζουν μεν, αλλά εδώ θα μας πλησιάσουν, στο μεταμοντέρνο αφήγημα της κατεδάφισης του αντιστασιακού (και αντιφασιστικού για να μην ξεχνάμε) ΟΧΙ του ενωμένου ελληνικού λαού.

Το Ε.Α.Μ στην εικόνα

Πρόταξη του Ε.Α.Μ, ώστε να σβήσουν τις όποιες διαφωνίες της εξωσυριζαίικης αντιιμπεριαλιστικής (υπάρχει ακόμα άραγε;) αριστεράς. Ταυτόχρονα, για να γκρεμίσουν και να σχετικοποιήσουν το ίδιο το ενωτικό Ε.Α.Μ, χρησιμοποιώντας το απλά ως συνειρμική «αριστερή» εικόνα, αποκομμένη από τη σημερινή συγκυρία και τις αναλογίες της. Ε.Α.Μ, το οποίο οι κομματικοί φωστήρες του κυβερνητικού γκρουπούσκουλου και τα διανοουμενίστικα κατοικίδια τους, κατά καιρούς, κατηγορούν ως… εθνικιστικό και ως φρένο της ταξικής επανάστασης.

Η εργαλειοποίηση της δίκης των ναζιστών της Χ.Α 

Για να δημιουργήσουν συνειρμούς «απελευθερωτών» από τους δολοφόνους Χρυσαυγίτες, οι εξημερωμένοι δούλοι του κατεστημένου και των Γερμανών: Αυτοί που δημιούργησαν μια προπαγανδιστική δημιουργική λογιστική με την… παρατεταμένη δίκη της Χ.Α, τόσα χρόνια τώρα, αξιοποιώντας την, ώστε να βγαίνουν αυτοί «αντιστασιακοί» και όσοι κάνουν κριτική στην κυβέρνησή τους, …φασίστες. Μην σας φανεί παράξενο, αν βγει και άμεσα η απόφαση καταδίκης του δολοφόνου του Φύσσα, ως κρυφό χαρτί από το μανίκι, στην παρούσα  «συμβολική» συγκυρία και σημειολογία.

Την στιγμή απόδοσης τιμών στον Βαυαρό!

Την ίδια στιγμή, που βραβεύουν τον Βαυαρό, Γερμανό Πρόεδρο Βάλτερ Σταινμάγιερ και ως φιλεύσπλαχνοι οικοδεσπότες τον αφήνουν ικανοποιημένο, εφόσον η τωρινή δοσιλογική κυβέρνηση κάνει πράξη τον κρυφό ιμπεριαλιστικό πόθο του!!! Άλλωστε με μια ουδέτερη και ανήθικη συμφιλίωση, με μια ηθικά ανήθικη, συγγνώμη, ξεμπερδεύουμε και με τις πολεμικές αποζημιώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, υμνώντας τη φίλια των λαών και το θάψιμο της μνήμης!

Αει σιχτίρ!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Α.Κ. 12 Οκτωβρίου 2018 - 18:42

Στο άρθρο γίνεται μια σύγχυση σε ό,τι αφορά την παράγραφο «Την στιγμή απόδοσης τιμών στον Βαυαρό!».
Ο Γερμανός πρόεδρος Βάλτερ Σταινμάγιερ δεν είναι Βαυαρός ούτε προέβη στον δηλητηριώδη «αστεϊσμό» που αναφέρει το άρθρο. Ο «αστεϊσμός» προέρχεται από τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζέεχοφερ, ηγετικό μέλος του χριστιανοκοινωνικού κόμματος και Βαυαρός. Η «συγγνώμη» εκφράστηκε βέβαια από τον Γερμανό πρόεδρο Βάλτερ Σταινμάγιερ. Είναι δύο διαφορετικές δηλώσεις από δύο διαφορετικά πρόσωπα, που στο άρθρο σας συγχέονται. Βέβαια η ανακρίβεια στα πρόσωπα δεν αναιρεί το περιεχόμενο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ