Αρχική » Γιατί ο Τσίπρας βρίσκεται στο ίδιο σκαλί με τον Μιχαλολιάκο

Γιατί ο Τσίπρας βρίσκεται στο ίδιο σκαλί με τον Μιχαλολιάκο

από Άρδην - Ρήξη

Από τη μία, ο πρωθυπουργός μιας χώρας φοράει την αθλητική φανέλα με το όνομα έγχρωμου παίχτη του Παναθηναϊκού, που δέχτηκε φραστική ρατσιστική επίθεση από περιθωριακή αθλητική εκπομπή. Από την άλλη, ο αρχηγός ακροδεξιού κόμματος είχε αποκαλέσει στο παρελθόν τον ίδιο παίχτη «χιμπατζή«. Από τη μία ο ίδιος πρωθυπουργός έστειλε συλληπητήριο μήνυμα στη μάνα ομοφυλόφιλου που δέχτηκε θανατηφόρα επίθεση στο κέντρο της Αθήνας.

Από την άλλη, ο παραπάνω επικεφαλής του ακροδεξιού-φιλοναζιστικού κόμματος είχε φυλακιστεί για την υπόθεση δολοφονίας του Φύσσα. Ο μεν πρωθυπουργός τίμησε τους εκτελεσθέντες στην Καισαριανή την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο δε ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος έχει υποστηρίξει τον ναζισμό. Θα περίμενε κανείς αυτές τις δύο προσωπικότητες να τις χωρίζει μεγάλο χάσμα στις δημοσκοπήσεις. Και όμως.

Οι δύο παραπάνω Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Μιχαλολιάκος βρίσκονται στον πάτο στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών με to 73% και 86% αντίστοιχα των ερωτώμενων να δηλώνουν αρνητική άποψη. Τα δε ποσοστά δυσαρέσκειας του κόσμου για την κυβέρνηση είναι συντριπτικά, καθώς το 84% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά. Αυτά είναι ευρήματα της πρόσφατης έρευνας της Public Issue.

Στο πεδίο των εθνικών θεμάτων η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται να έχει υποστεί δύο ήττες σε επικοινωνιακό επίπεδο. Η πρώτη αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών και η δεύτερη το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα ή αλλιώς τις σχέσεις με την Αλβανία. Στη μεν Συμφωνία των Πρεσπών, όπως κατέδειξε προ ημερών και ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος, ο Αλέξης Τσίπρας ξεγελάστηκε από τα Σκόπια. «Στο προοίμιο του Συντάγματος της ΠΓΔΜ παραμένει ισχυρό το ιδεολόγημα του μακεδονισμού. Εξακολουθεί να είναι βάση του Συντάγματος η ένωση όλων των τμημάτων της Μακεδονίας«. Άραγε, γιατί να εξαργυρώσει μπόνους ένας πολιτικός ηγέτης που προδίδεται από την ίδια του την υπογραφή σε μια διεθνή συμφωνία;

Στις σχέσεις με την Αλβανία, με το περιστατικό της δολοφονίας Κατσίφα, ο Αλέξης Τσίπρας κώφευσε στις απειλές του πρωθυπουργού του πλέον διεφθαρμένου κράτους στη γηραιά ήπειρο. Οι δε πολιτικοί του ακόλουθοι Ζορμπά, Φίλης, Παπαδημούλης κοκ τάχθηκαν με το μέρος του Αλβανού πρωθυπουργού δικαιολογώντας σε γενικές γραμμές την εκτέλεση Έλληνα πολίτη και κατ΄επέκταση πολίτη κράτους-μέλους της ΕΕ.

«Πολλοί στην Ελλάδα προτίμησαν να λάβουν θέση με βάση την ιδεολογία, την ιδεοληψία και την κομματική ταυτότητα» όπως υποστήριξε πρόσφατα ο πρώην πρέσβης στα Τίρανα Αλέξανδρος Μαλλιάς. Κατ΄αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση «έδειξε πάλι ότι στερείται μηχανισμού έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης ακόμη και σε ευαίσθητες εκτός συνόρων μας περιοχές. Στερείται θεσμικού μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων αλλά και της προς τούτο βούλησης. Επίσης η συμπεριφορά μας έχει τα αντίστροφα του επιδιωκομένου αποτελέσματα ειδικά στις σχέσεις μας με την γειτονική Αλβανία«.

Η αλλεργία του Μαξίμου

Το Μαξίμου εκφράζει μια αλλεργία σε οτιδήποτε εθνικό, ωσάν και αύριο το πρωί θα καταργηθούν τα έθνη και οι διαφορές μεταξύ τους. Η ανικανότητα δημοσιογράφων, οικονομολόγων, ακτιβιστών, επιστημόνων και κομματικού στρατού αδυνατούν να διαχειριστούν τον κένσορα της εθνικότητας. Δεν μπορούν να επιδείξουν εξαρχής μια ψυχραιμία και να διαχειριστούν εθνικά θέματα ώστε να προστατέψουν τα συμφέροντα της χώρας, καθώς φοβούνται μην παρεκκλίνουν στην υιοθέτηση εθνικιστικών πρακτικών ή κάποιου είδους λανθάνοντος φασισμού.

Εάν κάτι υποστηρίζεται και από την ακροδεξιά ή τον ελληνικό νεοναζισμό τότε «για εμάς είναι βδελυρό«. Χτύπησαν τον Μπουτάρη κάποιοι αγανακτισμένοι ή γραφικοί; Τότε είναι ακροδεξιοί. Όσοι πήγαν στην πλατεία να διαδηλώσουν για τη Μακεδονία, ενώ στην απέναντι γωνία ήταν και κάποιοι Χρυσαυγίτες, τότε φλερτάρουν με τον ακροδεξιό εθνικισμό. Οπότε κακό πράγμα οι πλατείες. Δέχτηκε σεξιστικές επιθέσεις η υπουργός Νοτοπούλου τότε το έκαναν ακροδεξιοί. Μα δεν έχει μείνει και τίποτα στη κοινωνία που να μην είναι ακροδεξιό ή γραφικό!

Ο δε υποτιθέμενος διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας είναι από τις πλέον άκυρες συζητήσεις. Είναι σαν να βρίσκεται μια χώρα σε καιρό πολέμου και την απασχολούν τι χρώμα θα βάψουν τους τοίχους του υπουργείου Άμυνας καθώς έχει χρόνια να βαφτεί. Λες και στις ΗΠΑ που υπάρχει διαχωρισμός, η θρησκεία δεν παίζει καταλυτικό ρόλο στις συνειδήσεις και τις πολιτικές. Όπως λέει και ο Κώστας Γρίβας, «ο διαχωρισμός δεν στοχεύει να επιλύσει κάποια υπαρκτή δυσλειτουργία της ελληνικής κοινωνίας» αλλά επιχειρείται επειδή «αυτό είναι το σωστό» διότι «έτσι έκαναν οι Ευρωπαίοι» οπότε «πρέπει να κάνουμε και εμείς«.

Μα η Γαλλική Επανάσταση πολέμησε την Εκκλησία ενώ η Ελληνική συμμάχησε με την Εκκλησία. Στη Δυτική Ευρώπη, η Εκκλησία έκαιγε κόσμο γι’ αυτό και αναπτύχθηκε μια αντι-εκκλησιαστική κουλτούρα ενώ ξεπήδησαν ένα σωρό δόγματα και κράτη. Αντίθετα, στα Βαλκάνια-Μικρά Ασία δεν υπήρχαν τόσο «Νύχτες Αγίου Βαρθολομαίου». Στην Ελλάδα οι ξενομανείς (ευρωαριστερών ή «φιλελεύθερων» κοσμοπολιτικών πεποιθήσεων) χειραγωγούν τον δικαιολογημένο θυμό για τον πλούτο της Ελληνικής Εκκλησίας και τις άθλιες πρακτικές/απόψεις πολλών ιερέων, ώστε βίαια και γκροτέσκα να «γίνουμε Ευρώπη».

Ο Αντετοκούμπο δεν αρκεί

Στη δε οικονομία, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δραματικά. «Για το καυτό ζήτημα των κόκκινων δανείων, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση έχουν χώσει το κεφάλι μέσα στην άμμο, και ενίοτε «απειλούν» με νέο νομοθέτημα για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Πάλι το πρόβλημα θα μπει κάτω από το χαλί των προσχημάτων» έγραψε πρόσφατα ο Μάκης Ανδρονόπουλος.

Τα δε επιδόματα που θα δώσει η κυβέρνηση προ των εκλογών, συγκεντρώθηκαν από τα υπερπλεονάσματα που στράγγιξαν τους Έλληνες φορολογούμενους. Πριν λίγα χρόνια, ο Έλληνας αριστερός πρωθυπουργός λοιδορούσε τη «νομενκλατούρα των Βρυξελλών«, αλλά κατέληξε να γίνει πειθήνιος εντολοδόχος, δίχως να στηρίζει την Ιταλία που αντιστέκεται μόνη της. Ως εκ τούτου, ο κόσμος έχει μπερδευτεί με το τι αντιπροσωπεύει την Αριστερά στην Ελλάδα και αυτό οφείλεται στον ευρωαριστερό ΣΥΡΙΖΑ.

Οπότε τι συμβαίνει; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστρέψει τη χώρα και τα έκανε όλα άσχημα, ενώ αν κυβερνούσαν οι προηγούμενοι θα ήταν καλύτερα; Όχι ακριβώς. Ευχάριστη παραφωνία στην κυβερνητική κακή διαχείριση είναι η μέχρι τώρα πορεία στα ενεργειακά. Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει την έρευνα και εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου, φτάνει να γίνει με όρους εθνικά επωφελείς και όχι σε μια αποικιοκρατική βάση. Το να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να βρεθούν οι κρατικοί ένοχοι εγκλημάτων τύπου Ζακ Κωστόπουλου ή διασπάθισης δημοσίου χρήματος (Τσοχατζόπουλος) είναι οπωσδήποτε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αλλά κακά τα ψέματα. Με το να φοράς τη φανέλα του Αντετοκούμπο, δήθεν ως συμπαράσταση, δίνοντας αξία σε γραφικούς σχολιαστές παρακμιακών εκπομπών δεν θα σε σώσει από τον καιάδα των δημοσκοπήσεων. Έτσι θα καταλήξεις να βρίσκεσαι στα ίδια σκαλοπάτια με το «τέρας» της ακροδεξιάς που πολεμάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Νοστος 25 Νοεμβρίου 2018 - 21:17

” There is no difference between men but superiority is given by the severity of the school” (Arxhidamos King of Spartans)

Ο ενας δε χωνευει τους ξενους , ο αλλος δε χωνευει τους ελληνες. Και οι δυο ρατσιστες και νταλε κουαλε ειναι κατα τη γνωμη μου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ