Αρχική » Τα πογκρόμ των Σεπτεμβριανών και η σχέση τους με το ζοφερό μέλλον του ελληνισμού

Τα πογκρόμ των Σεπτεμβριανών και η σχέση τους με το ζοφερό μέλλον του ελληνισμού

από Άρδην - Ρήξη

του Νικολάου Π. Παππά, Πολιτικού Επιστήμονος

Τον Δεκέμβριο του 2017 ο Ερντογάν είχε πει κάτι που δυστυχώς στη χώρα μας πέρασε στα ψιλά και κανείς δεν το έθιξε, ίσως γιατί πρόκειται για ένα θέμα που πονάει.

Φυσικά μιλάω για τα πογκρόμ κατά των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη στις 6 Σεπτεμβρίου του 1955, τα γνωστά Σεπτεμβριανά. Σε αυτά, αλλά και στα όσα είχαν γίνει στην Ίμβρο και την Τένεδο, με αποτέλεσμα να εκλείψει σχεδόν ο ελληνισμός της Κωνσταντινουπόλεως, είχε αναφερθεί έμμεσα ο κ. Ερντογάν τότε.

Δεν το θυμάμαι τυχαία το θέμα αυτό, αλλά γιατί η Τουρκία μέχρι και σήμερα επιμένει να απαιτεί να έχει λόγο στα της μουσουλμανικής μειονότητος στη Θράκη και επικαλείται μάλιστα τη Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία από τη μία θέλει να αλλάξει αλλά από την άλλη ενοχλείται γιατί δεν τηρείται από την Ελλάδα (sic).

Ας θυμηθούμε τί είχε πει στις κοινές δηλώσεις με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ερντογάν: «[…] Εύχομαι και λέω μακάρι να μην είχαν διαπραχθεί τα λάθη από προηγούμενες πολιτικές που οδήγησαν στην αποχώρηση πολιτών που ήταν μέλη της μειονότητας και να είμαστε στην κατάσταση που είμαστε σήμερα. Τα λάθη είναι πια κομμάτι της ιστορίας και πρέπει να χτίσουμε το μέλλον σε πολύ δυνατά θεμέλια […]».

Σε ποιά λάθη αναφέρεται ο Ερντογάν; Να του θυμίσουμε. Στα εγκλήματα που έκαναν οι προκάτοχοί του κατά των Ελλήνων της Ίμβρου και της Τενέδου πηγαίνοντας στα νησιά εγκληματίες με αποτέλεσμα ο κόσμος να φύγει “οικειοθελώς”. Στα εγκλήματα και τις δολοφονίες των Σεπτεμβριανών, όπου κορόιδευαν συνεχώς τους Έλληνες ότι θα αποζημιωθούν, ενώ ταυτόχρονα τους ζητούσαν χρήματα για να… πληρώσουν τις αποζημιώσεις γιατί δήθεν δεν είχαν αρκετά χρήματα. Και να μην μιλήσουμε καν για την εισβολή στην Κύπρο.

Φυσικά το αποτέλεσμα απ’ όλα αυτά ήταν ο ξεριζωμός των Ελλήνων της Βασιλεύουσας και των δύο νήσων, ενώ η Ελλάδα σεβόταν (με τα όποια παρατράγουδα) τη Συνθήκη της Λωζάνης. Με τί μούτρα μπορεί ο Ερντογάν να απαιτεί σεβασμό από την Ελλάδα και να μιλάει για εκατέρωθεν «λάθη» αλλά και για «αποχώρηση» πολιτών από την Τουρκία τη στιγμή που δεν έχει κάνει το παραμικρό, έστω για να αποζημιωθούν οι άνθρωποι αυτοί;

Η Ελλάδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δώσει το δικαίωμα στην Τουρκία να απαιτεί παραπάνω δικαιώματα στους μουσουλμάνους της Θράκης (αποδεχόμενοι εμείς de facto ότι είναι τουρκική μειονότητα) τη στιγμή που η Άγκυρα αρνείται να πληρώσει για τα εγκλήματά της. Δυστυχώς, η χώρα μας συνεχίζει να σκέφτεται με την ηττοπάθεια που σκεπτόταν δεκαετίες τώρα. Οι Τούρκοι απαιτούν και η Ελλάδα απλώς σκέφτεται πως να δώσει τα λιγότερα αντί να βάλει ένα τέλος στην παραχωρητικότητά μας.

Το θέμα των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως δεν είναι ένα απλό ζήτημα. Είναι ο ξεριζωμός του τελευταίου εναπομείναντος ελληνισμού, του ένδοξου βυζαντινού μας παρελθόντος. Και είναι ντροπή να το έχουμε εκτός ατζέντας επειδή την εποχή εκείνη ακολουθήσαμε μια θλιβερή εξωτερική πολιτική. Όπως οι Τούρκοι απαιτούν, να απαιτούμε κι εμείς. Αλλιώς, απλώς ας βλέπουμε τον ελληνισμό να συρρικνώνεται και ας ζούμε με το «αχ» και το «γιατί» είναι η μοίρα μας τόσο μαύρη…

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ακριτασ 7 Φεβρουαρίου 2019 - 19:03

Πολύ ωραία όλα αυτά αλλά δεν αν δεν θέτουμε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων τίποτε δεν θα αλλάξει .
Οι Τούρκοι διεξάγουν γενοκτονία σε βάρος του Ελληνισμού – Ρωμιοσύνης σχεδόν χίλια χρόνια (πρώτες εισβολές στην Ρωμανία μας από το 1050 μ.χ ) . Η οποία γενοκτονία είναι συνέχεια της γενοκτονίας του Ελληνισμού σε Μέση Ανατολή , Αίγυπτο και Βόρειο Αφρική αλλά και τμήματα της Μικράς Ασίας Μας κατά περιόδους από τους άλλους ορκισμένους εχθρούς και δολοφόνους μας τους Άραβες και γενικότερα τον Ισλαμισμό (από τον 7ο αιώνα μ.χ παρακαλώ).
Απλώς από τον 11ο αιώνα αντί τις επιδρομές να τις διεξάγουν οι Άραβες τις διεξάγουν οι Τούρκοι .
Εισέβαλλαν στην Καππαδοκία μας και την Καισάρεια μας ( ο προμαχώνας της άμυνας της Ρωμανίας μας στην Ανατολία )
από τα τέλη του 11ου αιώνα και με δικά μας τραγικά διαχρονικά λάθη και παραλείψεις εγκαταστάθηκαν μόνιμα εκεί .
Μετέτρεψαν την Καππαδοκία (πραγματικά το σύμβολο της χιλιόχρονης ειδεχθέστατης , ανείπωτης ,απάνθρωπης
Τουρκοκρατίας μέχρι σήμερα) σε ορμητήριό τους και σταδιακά μέχρι το τέλος του 14ου είχαν υποδουλώσει σχεδόν ολόκληρη
την Μικρά Ασία μας – ο κορμός του Ελληνισμού και το στρατηγικό του βάθος χωρίς το οποίο δεν μπορεί να επιβιώσει .
Στην συνέχεια με δικά μας λάθη πάλι εισέβαλλαν στο Βαλκανικό κορμό του Ελληνισμού , υποδούλωσαν σταδιακά Θράκη , Μακεδονία , άλωσαν την υπερχιλιόχρονη Βασιλεύουσά μας Νέα Ρώμη, 1453 μ.χ και βαθμιαία υποδούλωσαν και τα υπόλοιπα κομμάτια :1460 Πόντος ,Τραπεζούντα ,Πελοπόννησος – Μυστράς , Ρόδος 1522 , Κύπρος 1571 , Χάνδακας 1669 και άλλα (οι περισσότερες από τις προηγούμενες κατακτήσεις ήταν ήδη υπόδουλες σε Φράγκους – Βενετούς οι οποίοι είναι οι Δυτικοί Γενοκτόνοι του Ελληνισμού από τον 5ο αιώνα παρακαλώ , κατάλυση Δυτικής Ρωμανίας 476 μ.χ , αρχή γενοκτονίας σε βάρος υπόδουλων Ρωμαίων – Λατίνων σε Γαλατία ,Ισπανία , Κασσιτερίδες Νήσους κλπ διάβαζε το επικό έργο του Ιωάννη Ρωμανίδη Ρωμιοσύνη – Ρωμανία – Ρούμελη ).
Επέβαλλαν το πιο απάνθρωπο στυγνό καθεστώς στους Ρωμιούς υπόδουλους από την πρώτη στιγμή της κατάκτησης – διάβαζε Καππαδοκία , Μελιτηνή , Καισάρεια , Σεβάστεια για να θυμηθούμε προαιώνιες πατρίδες του Ελληνισμού που είναι υπόδουλες εδώ και χίλια χρόνια- μέχρι σήμερα . Σφαγές , εγκλήματα , βιασμοί , εξισλαμισμοί δια της βίας ή και με ήπιο – ύπουλο τρόπο , μετατροπή εκκλησιών σε τζαμιά , υφαρπαγή περιουσιών δεν έχουν τέλος ….
Επομένως αυτά που έγιναν στην κατεχόμενη Ίμβρο , στην κατεχόμενη Τένεδο (παρεπιπτόντως εμείς πουλήσαμε αμαχητί το 1923 τα νησιά στους Τούρκους όπως με την Μακεδονία τώρα), στην κατεχόμενη Βασιλεύουσά μας (330μ.χ -1204 , 1261 -1453 μ.χ) που μας δόθηκε η ευκαιρία να την απελευθερώσουμε από το καλοκαίρι του 1920 μέχρι τον Μάϊο του 1923 δεν συμβαίνουν πρώτη φορά τον 20ο αιώνα ή στον 21ο – γιατί συνεχίζονται μέχρι σήμερα ..

Διεξάγονται διαχρονικά , προμελετημένα , συστηματικά , ειδεχθώς , ανελεώς από τους Τούρκους κατακτητές εδώ και χίλια χρόνια με την δική μας ανοχή και συνενοχή με κάποιες εξαιρέσεις ασφαλώς από την μεριά μας που δεν αναιρούν τον κανόνα .
Επομένως τίς πταίει και τί μέλλει γενέσθαι ;
Πταίμε όλοι , ηγεσίες και λαός , ο καθείς με το μερίδιο ευθύνης του .
Και επειδή εκ των πραγμάτων οι ηγεσίες δεν πρόκειται να αλλάξουν πρέπει να αλλάξουμε εμείς ο λαός και να δημιουργήσουμε καινούριες ηγεσίες σφυρηλατημένες και ανδρωμένες με το όραμα των Ρήγα Φεραίου – Ιωάννη Ρωμανίδη για Ανάσταση της Ρωμανίας μας στα ιστορικά όρια του Ελληνισμού , περίπου στα σύνορα του 1025 μ.χ συν την Ρώμη μας την ελληνική πόλη των προγόνων μας Ρωμαίων , απονομή θείας δίκης στους δολοφόνους κατακτητές – πάντοτε σύμφωνα με τους Ρωμαϊκούς νόμους τους οποίους θα επαναφέρουμε σε ισχύ – επιστροφή στις ηθικές αρχές της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού όχι μόνο για το Ελληνικό Έθνος αλλά για όλη την Οικουμένη !
Εν κατακλείδι
Η Ανασύσταση Της Ρωμανίας μας αντί της αναβίωσης του τέρατος του Νεοθωμανισμού , του Φρανκεστάιν της Φραγκοκρατίας και της ιστορικής μας εκλείψεως !
Η Απονομή θείας δίκης – πάντοτε σύμφωνα με τους Ρωμαϊκούς Νόμους – στους δολοφόνους , εισβολείς , κατακτητές Ανατολικούς και Δυτικούς άνευ καμίας εξαιρέσεως αντί της αποδοχής της μιας γενοκτονίας μετά της άλλης και της αναγόρευσης των δολοφόνων μας σε ευεργέτες (χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόταση Ελ.Βενιζέλου για απονομή Νόμπελ Ειρήνης για τον αρχιδολοφόνο Κεμάλ ) !
Η πνευματική και ηθική εξύψωση σύμφωνα με τα Ορθόδοξα χρηστά ήθη αντί της ηθικής εξαχρείωσης της Δυτικοκρατίας , της παγκοσμιοποίησης ή του μαύρου μεσαίωνα του Ισλάμ !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ