Στο επίκεντρο, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν η ανασυγκρότηση της χώρας, το δημογραφικό, η Συμφωνία των Πρεσπών, η κοινωνική δικαιοσύνη, η ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς, η περιβαλλοντική και αισθητική αποκατάσταση των πόλεων.

Ως οικοδεσπότης ο κ.Ρακκάς, επικεφαλής της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη», ανέφερε πως «λίγο έως πολύ οι πόλεις μας έχουν τριτοκοσμική όψη. Εγκαταλείψαμε την ιστορική τους φυσιογνωμία και μια εξέλιξη φυσιολογική που θα προέκυπτε από αυτήν για να μιμηθούμε κακέκτυπα των μεγαλουπόλεων της Δύσης. Αποτέλεσμα είναι η απόλυτη κυριαρχία του τσιμέντου, η έλλειψη πρασίνου και οι λοιπές παθογένειες».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών, κ.Καραμπελιάς, πρόσθεσε πως στο προσκήνιο βρίσκεται η «ιστορική επιβίωση της χώρας. Απειλούμαστε με ιστορική εξαφάνιση. Ήρθε ο καιρός για μια νέα ιστορική περίοδο στην Ελλάδα. Δύσκολο να επιτευχθεί γιατί έχουν δημιουργηθεί κατεστημένα, όμως αναγκαία εάν θέλουμε η χώρα να συνεχίσει».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής, κ.Καραΐσκος, δήλωσε πως η παρουσία του στη συνέντευξη Τύπου «έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός δικτύου δημοτικών κινήσεων πολιτών που έχουν συγκεκριμένη δημοκρατική και εθνικοαπελευθερωτική κατεύθυνση» και συμπλήρωσε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει μετατραπεί σε «ιμάντα μεταφοράς των κυβερνητικών αποφάσεων και κάποιων ελάχιστων πόρων για να κάνουν τα ρουσφέτια τους οι δήμαρχοι».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φώτο: Δημήτρης Λουζικιώτης