Αρχική » Τα Σκόπια, ο λαός και το εθνικό συμφέρον

Τα Σκόπια, ο λαός και το εθνικό συμφέρον

από Άρδην - Ρήξη

του Γιώργου Καραμπελιά από τη Ρήξη τ. 151

 

Ήδη οι αναφορές του Βοσκόπουλου αλλά και του υπουργού Γαβρόγλου στη Μακεδονική γλώσσα, που πρέπει να διδάσκεται στα ελληνικά πανεπιστήμια (!), οι προκλητικές δηλώσεις της Σίας Αναγνωστοπούλου, καθώς και η προσπάθεια της κυβέρνησης να παραχωρήσει τον Δρομέα του Βαρώτσου στα Σκόπια, έρχονται να προστεθούν στην ήδη μακρά λίστα των προκλήσεων από τα Σκόπια και τους εγχώριους φιλοσκοπιανούς (Τσίπρα, Κοτζιά, και κομπανία) που καταδεικνύουν πως με τη συμφωνία των Πρεσπών δεν έκλεισε τίποτε αλλά αντίθετα άνοιξαν όλα διάπλατα.

Πράγματι, το μεγαλύτερο μέρος της αυτο-αποκαλούμενης ελίτ της χώρας, υποστήριζε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να σπαταλά «πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο» σε ένα τέτοιο ζήτημα. Θα πρέπει λοιπόν, έστω και με κάποιες «αβαρίες» και υποχωρήσεις να κλείσουμε το ζήτημα. Μάλιστα, για όσους προέρχονται από την αριστερά, αυτό το σκεπτικό ενισχύεται με τη θετική προκατάληψη υπέρ των «Σλαβομακεδόνων αδελφών».

Όμως το ζήτημα δεν μπορεί να κλείσει, αντίθετα θα διαιωνίζεται. Διότι, για να διατηρήσει την ύπαρξή του, αυτό το εύθραυστο μόρφωμα έχει αναγάγει τον μακεδονισμό στην αποκλειστική ιδεολογική του αναφορά. Και η εντεινόμενη διαμάχη με τους Αλβανούς και τους Βουλγάρους δεν λειτουργεί κατευναστικά, αλλά συμβαίνει το αντίθετο. Για να εντάξουν τους Αλβανούς στον μακεδονισμό, και να ξεχωρίσουν από τους σλάβους Βουλγάρους οι Σκοπιανοί έπαψαν πλέον να αναφέρονται  στον σλαβικό χαρακτήρα των «Μακεδόνων», αλλά προσανατολίστηκαν προς την αρχαία Μακεδονία. Έτσι και οι Αλβανοί των Σκοπίων ως «γηγενείς» μπορούν να αναγορευτούν σε απογόνους του Αλεξάνδρου!

Η αναφορά στους αρχαίους Μακεδόνες έγινε λόγος ύπαρξης του διχασμένου κράτους των Σκοπίων και ενέχει χαρακτήρα θεμελιώδους και ενοποιητικού μύθου, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη. Γι’ αυτό και τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου αποτελούν απλώς ένα ανώδυνο «κιτς», αλλά θεμελιώδες «επιχείρημα» ύπαρξης του σκοπιανού μορφώματος. Η δε «Βόρεια Μακεδονία» θα έχει κάθε λόγο στο μέλλον να διεκδικεί την «απελευθέρωση» της αλύτρωτης «νότιας Μακεδονίας». Όταν λοιπόν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της εισόδου στο ΝΑΤΟ, τα Σκόπια θα επανέλθουν πλησίστια στον… Μέγα Αλέξανδρο, γατί μόνο έτσι θα μπορούν να συντηρηθούν ως κράτος!

Γι’ αυτό και το μάτι του λαού βλέπει σωστά όταν προτάσσει την ελληνικότητα της Μακεδονίας ως το κεντρικό διακύβευμα της τρέχουσας αντιπαράθεσης. Όταν είσαι αδύναμος και υποχωρείς είναι βέβαιο πως θα χάσεις κατά κράτος, ακόμα και από τον πιο αδύναμο από σένα. Γι’ αυτό και όλοι οι Μακεδόνες κυνηγούν και θα συνεχίσουν να κυνηγούν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, στο βαθμό μάλιστα που συνεχίζουν τις προκλήσεις, τύπου Γαβρόγλου και Αναγνωστοπούλου.

Ο εγχώριος εθνομηδενισμός επί δεκαετίες προσπαθεί λυσσαλέα να αποσυνδέσει τους Έλληνες από την ιστορία, τη γλώσσα και την πολιτισμική τους διαχρονία. Γι’ αυτό και οι εθνομηδενιστές, όταν ανέβηκαν στην εξουσία ανέλαβαν αυτοί από τις ξένες πρεσβείες και ιδρύματα τύπου Σόρος το έργο της εκχώρησης της ιστορίας της Μακεδονίας..

Ευτυχώς όμως που υπάρχει και ο Ελληνικός λαός για να προστατεύει το εθνικό συμφέρον, που μεγάλο μέρος των ψευδο-ελίτ αδυνατεί να κατανοήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ 29 Μαρτίου 2019 - 17:58

Νομίζω ότι πρέπει προληπτικά να επιβληθεί η χρήση του όρου Αληθής Μακεδονία για την Ελληνική Μακεδονία. Είναι το μόνο που μπορεί να γίνει ώστε να είναι ξεκάθαρο ότι Μακεδονίες μπορεί να υπάρχουν πολλές Αληθής όμως και γνήσια είναι μόνον η Ελληνική…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Benard Prifti 31 Μαρτίου 2019 - 12:35

Ο λαός δυστυχώς δεν έχει και πολλά στα χέρια του για να κάνει, για να μην πω και τίποτα. Στην υποτιθεμενη κοινοβουλευτικη δημοκρατία ο λαός έχει μόνο την ψήφο του στις εκλογές και αυτήν την πάει μια από δω και μια από κει, χρησιμοποιουμενος από τα κόμματα για να κάνουν το κομμάτι τους οι επαγγελματίες πολιτικοί. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά στους Έλληνες πολιτικούς δεν δίδαξε και πολλά η μακραιωνη ιστορία. Ένα βασικό μάθημα για το σκολιανο :τα κάστρα παιρνονται από μέσα!!!! Έπρεπε να είχε βάλει στο παιχνίδι του ονόματος τους αλβανους τον Σκοπίων οι οποίοι σε όχι πολύ μακρινό μέλλον θα είναι πλειοψηφία πληθυσμιακα. ALBSLAVIA η πρόταση μου για το όνομα, που περιλαμβάνει μέσα τις δύο κυρίες κοινότητες τον Σκοπίων. Μια δεύτερη πρόταση :αφού η Γιουγκοσλαβια διαλυθηκε, οι μόνοι νοτιοι σλαβοι είναι οι σλαβοι τον Σκοπίων. Οπότε το μόνο όνομα που τους ταιριάζει είναι JUGOSLAVIA.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ