Αρχική » Ο θάνατος του Μπαγκντάντι, ο Ερντογάν και η Κύπρος

Ο θάνατος του Μπαγκντάντι, ο Ερντογάν και η Κύπρος

από Άρδην - Ρήξη

Χθες συμπληρώθηκαν 96 χρόνια Τουρκικής Δημοκρατίας

Του Αλέκου Μιχαηλιδη από την huffingtonpost.gr

«Ο θάνατος του ηγέτη του Daesh (σ.σ. αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής στην κοινή μάχη μας εναντίον της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν μετά την είδηση περί εξουδετέρωσης του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.Πρόσθεσε δε ότι η Τουρκία καλωσορίζει αυτή την εξέλιξη συνδέοντας κιόλας το «Ισλαμικό Κράτος» με τις κουρδικές δυνάμεις PKK και YPG. Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Είναι, όμως, αναγκαίο το υστερόγραφο, παρ’ όλους τους αλαλαγμούς του Τούρκου προέδρου: Ο αλ Μπαγκντάντι, αυτός ο περιβόητος ισλαμοφασίστας, μετά την κουρδική αντίσταση στους τζιχαντιστές, βρήκε καταφύγιο στο Ιντλίμπ. Σκοτώθηκε δε στο χωριό Μπαρίσα της συγκεκριμένης βορειοδυτικής συριακής επαρχίας. Ποιος ελέγχει το Ιντλίμπ; Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός. Δηλαδή, οι ευνοούμενοι του Ερντογάν στον συριακό εμφύλιο πόλεμο.

Καταλάβατε τώρα τι σημαίνει «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία; Κι ας γράφουν οι όπου γης αναλυτές πως ο Ερντογάν δεν ξέρει τι του γίνεται. Ρωτήστε και τους Κούρδους…

***Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται, ο μακαρίτης σκόπευε να μετακινηθεί στην Τζαραμπλούς, πριν περάσει σε τουρκικό έδαφος. Βρε, πού μπλέξαμε. Έμελλε, ο χειρότερος φασισμός του 21ου αιώνα να καλοβλέπει και την πατρίδα μας. Έμελλε, επίσης, να μη γίνεται κατανοητό το πιο πάνω. Πώς το ’λεγε ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2005, θαμπωμένος από τη λάμψη του τότε Τούρκου πρωθυπουργού και νυν σουλτάνου; «Είναι ένας ηγέτης διαφορετικός από τους υπόλοιπους που ξέραμε μέχρι σήμερα. Συγκρίνετε τη φρασεολογία του Ετζεβίτ με αυτήν του Ερντογάν, για να διαπιστώσετε την τεράστια διαφορά. Υπήρχε δυνατότητα να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον Ετζεβίτ; Ο Ερντογάν είναι σύγχρονος ηγέτης, ξέρει τι θέλει και πώς να το επιτύχει. Οι αλλαγές που έχει επιφέρει στην Τουρκία, τα τελευταία χρόνια, είναι κατακλυσμιαίες. Μόνο εάν επιτύχει να ολοκληρώσει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, θα μπορούμε να αισθανθούμε πραγματική ασφάλεια στην περιοχή». Έξυπνο.

**** Σήμερα συμπληρώνονται 96 χρόνια Τουρκικής Δημοκρατίας. Μιας άφαντης δημοκρατίας, την ιστορία της οποίας μονοπωλούν σφαγές, εισβολές, εθνοκαθάρσεις, γενοκτονίες, καταστολές. Ο Ερντογάν, ο οποίος κυριαρχεί την τελευταία εικοσαετία στο τουρκικό πολιτικό σκηνικό, έθεσε ως στόχο να καταστήσει την Τουρκία μία από τις 10 ισχυρότερες σε κάθε πεδίο χώρες του κόσμου μέχρι το 2023. Στόχοι έχουν τεθεί και για το 2053 (600 χρόνια από την άλωση της Κωνσταντινούπολης) και για το 2071 (1.000 χρόνια από τη μάχη του Ματζικέρτ). Όλα βάσει καλά οργανωμένων σχεδιασμών εν ονόματι του νεο-οθωμανισμού. Όποιος δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει…

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ