Αρχική » Κορωνοϊός: Τρομακτική πια η κατάσταση σε νοσοκομεία της Τουρκίας

Κορωνοϊός: Τρομακτική πια η κατάσταση σε νοσοκομεία της Τουρκίας

από Άρδην - Ρήξη

Από την ιστοσελίδα tourkikanea.gr

Άσχημα τα νέα που έρχονται από διάφορα τουρκικά νοσοκομεία. Εργαζόμενοι στην υγεία κολλάνε τον ιό. Και υπεύθυνη για αυτό είναι η κυβέρνηση η οποία δεν μπόρεσε να σκεφτεί από πριν να αναπτύξει μία σωστή μέθοδο καραντίνας και να στήσει κέντρα καραντίνας από πριν.
Στην Τουρκία όπου επί μακρόν δεν γινόταν καν τεστ για τον νέο ιό και κάποιοι φέρονταν σαν να μην υπήρχε η επιδημία, πλέον βγαίνουν περισσότερα στο φως. Από την άλλη μεριά οι ειδήσεις που έρχονται από τα νοσοκομεία είναι άσχημες.
Μετά από το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και φέρεται να έχει τραβηχτεί στο νοσοκομείο Ιμπνι Σινά της Άγκυρας, κυκλοφόρησε μία ακόμη είδηση. Άρχισε ΕΔΕ σε βάρος αυτού που τράβηξε το βίντεο με σκοπό να τον απολύσουν.
Το υπουργείο Υγείας από την αρχή της διαδικασίας δεν φέρθηκε με διαφάνεια, ενώ ο κόσμος που προσπαθούσε να μάθει τι συμβαίνει καταδικάστηκε ουσιαστικά στην αδιαφανή ροή ειδήσεων στα σόσιαλ μήντια. Επιβλήθηκε απαγόρευση ομιλίας στους εργαζόμενους στην υγεία και απειλούνται με απολύσεις.
Και πάλι η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταματήσει την ροή πληροφοριών από τα νοσοκομεία. Διότι πλέον απειλείται η ίδια η υγεία των εργαζομένων εκεί.
Νοσοκομεία στα οποία δεν είχε παρθεί κανένα σοβαρό μέτρο, ξαφνικά γέμισαν με εκατοντάδες κρούσματα. Ακόμη δεν υπάρχει δυνατότητα για διενέργεια αξιόπιστων τεστ. Οι εργαζόμενοι στην υγεία αναγκάζονται να προμηθευτούν οι ίδιοι μόνοι τους σαπούνια και είδη απολύμανσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στην gazete.red, αυτή τη στιγμή στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Αιγαίου, δύο εργαζόμενοι βγήκαν θετικοί στον ιό. Και είναι εργαζόμενοι από διαφορετικές υπηρεσίες. Σε κίνδυνο βρίσκονται και οι ασθενείς με τους οποίους εργάζονταν, αλλά και οι συνάδελφοί τους.
Στο ίδιο νοσοκομείο βγήκε η είδηση πως έχει βγει θετικός και ένας γιατρός αλλά αυτό ακόμη δεν επιβεβαιώθηκε. Στο νοσοκομείο εκεί υπάρχουν πολλά ύποπτα περιστατικά. Υπάρχουν κάποια για τα οποία ήδη έχουν βγει θετικά τα τεστ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, πέρα από τα καταμετρηθέντα περιστατικά, υπάρχουν πολλοί περισσότερα ύποπτα κρούσματα.
Αναφέρεται πως η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη είναι πολύ άσχημη, ενώ αρκετά περιστατικά υπάρχουν και στην Άγκυρα.
Υπάρχει πληροφορία πως ένας καθηγητής στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Τσάπα έχει μολυνθεί. Επιβεβαιώθηκε επίσης πως θετικό βγήκε το τεστ για ένα γιατρό στο νοσοκομείο Μπειλικντουζού.
Στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο 9ης Σεπτεμβρίου στη Σμύρνη, θετικό βγήκε το τεστ για ένα γιατρό και τρεις νοσηλευτές.
Στο νοσοκομείο Γεσιλγιούρτ της Σμύρνης μετά από το μεσημέρι υπάρχουν 7 σίγουρα περιστατικά. Παρόμοιες ειδήσεις έρχονται και από άλλα νοσοκομεία της Σμύρνης. Στο Ντεριντζέ του νόμου Κοτζαέλι, υπάρχουν 20 περιστατικά, εκ των οποίων ο ένας πέθανε, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν προσκυνητές στη Μέκκα.
Πέρα από αυτά ειδήσεις έρχονται από διάφορα νοσοκομεία στην Τουρκία. Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορεί στα σόσιαλ μήντια, το νοσοκομείο Ζεκάι Ταχίρ Μπουράκ πλέον είναι “γεμάτο”, ενώ στο Ίμπνι Σινά αναφέρεται πως γέμισε ο πρώτος όροφος και τώρα θα γεμίσει και ο δεύτερος. Θετικά τεστ φαίνεται να έχουν βγει και στην Καισάρεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

George Orwell 19 Μαρτίου 2020 - 20:45

G Orwell: Intellectual honesty is a crime in any totalitarian country

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ