Αρχική » Ενισχύει συνεχώς η Τουρκία τις δυνάμεις της στην Συρία

Ενισχύει συνεχώς η Τουρκία τις δυνάμεις της στην Συρία

από Άρδην - Ρήξη
Πάνω από 2.800 Τουρκικά οχήματα έχουν εισέλθει στην Συρία κατά το διάστημα της εκεχειρίας

Από τον Ινφογνώμονα

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων SOHR, ανέφερε πως παρατήρησε μία νέα συστοιχία τουρκικών οχημάτων να διασχίζουν τα Τουρκικά σύνορα και να εισέρχονται στην Συρία, μέσω του αυτοκινητοδρόμου Kafr Lusin στα σύνορα με την περιοχή Iskenderun. Τα οχήματα οδηγούντο προς την ”ζώνη αποκλιμάκωσης”. 

Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει στρατεύματα πάσης φύσεως στην βορειοδυτική Συρία, ο αριθμός τους από την ημέρα που υπεγράφη η συμφωνία εκεχειρίας έχει ανεβεί στους 2.810 επιπλέον στρατιώτες, σε αντίθεση με τις αρχικές εκατοντάδες εξ’αυτών που βρισκόντουσαν στο Συριακό μέτωπο.

Από τις 2 Φεβρουαρίου, το Παρατηρητήριο SOHR έχει καταγράψει την είσοδο περισσότερων από 6.215 τουρκικών φορτηγών και τεθωρακισμένων οχημάτων στις περιοχές της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων, οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, στρατιωτικών ραντάρ και τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης. Εν τω μεταξύ ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών που αναπτύχθηκαν κατά την ίδια περίοδο στις πόλεις Aleppo και Idlib ανέρχεται σε 10.250.

Σχόλιο:  Να σημειωθεί, πως σύμφωνα και με προηγούμενη ανάρτηση στο infognomonpolitics, οι Τουρκικές μονάδες πυροβολικού (πιθανώς συμπεριλαμβανομένων και στρατιωτικών ραντάρ) κατέλαβαν και νέες θέσεις στο Συριακό όρος Zawiya, σχηματίζοντας μία ευρύτερη-πληρέστερη στρατιωτική αρχιτεκτονική δομή στο Συριακό έδαφος. Το όρος αυτό βρίσκεται ανάμεσα στους κομβικής σημασίας αυτοκινητοδρόμους Μ4, Μ5.

Μετάφραση-σχόλιο Χωριανόπουλος Άγγελος 

πηγή: www.anfenglish.com

Η Τουρκία εξοπλίζει με εκτοξευτές πυραύλου το Συριακό όρος Zawiya

Η Τουρκία εξοπλίζει με εκτοξευτές πυραύλου το Συριακό όρος Zawiya

Brusque Hassan 

Την Παρασκευή, ένας πολεμικός ανταποκριτής στο Συριακό μέτωπο, ειδοποίησε το xeber24  σχετικά με την παρουσία τουρκικών στρατιωτικών οχημάτων στην πόλη Kafrlosin.

Ο ανταποκριτής τόνισε πως η Τουρκία παρουσίασε νέες πλατφόρμες πυραυλικών συστημάτων στο όρος Zawiya. Οι πλατφόρμες αυτές φαίνεται πως θα αναπτυχθούν στα κεντρικά γραφεία του Jabal Al-Zawiya νότια του Ιντλίμπ στην Συρία. 

Η Τουρκία επιπρόσθετα τον τελευταίο μήνα ενίσχυσε την στρατιωτική της παρουσία στη Συρία, μέσω τεθωρακισμένων οχημάτων, στρατιωτών και μονάδων πυροβολικού. 

Σχόλιο: Άξιο αναφοράς είναι πως το όρος Zawiya βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο ανάμεσα στους αυτοκινητοδρόμους Μ4, Μ5, γεγονός που σημαίνει πως ο τουρκικός στρατός έχει ξεκινήσει να αναπτύσσει τις δυνάμεις του σε στρατηγικά σημεία δράσης. Πιθανή είναι η παρουσία τουρκικού ραντάρ στην περιοχή για προειδοποίηση περί συριακών-ρωσικών βομβαρδισμών στις θέσεις του τουρκικού στρατού, αλλά και την καλύτερη παρατήρηση των συριακών στρατιωτικών θέσεων.

Μετάφραση Σχόλιο Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.xeber24.org

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ