Αρχική » Γρίπητων Χοίρων: Ο πανικός έρχεται

Γρίπητων Χοίρων: Ο πανικός έρχεται

από Άρδην - Ρήξη

Γύρω από τη γρίπη Η1Ν1 (τη λεγόμενη και γρίπη των χοίρων) έχει ανοίξει μια εκτεταμένη συζήτηση η οποία την επόμενη περίοδο, αν η γρίπη επεκταθεί περισσότερο, όπως είναι το πιθανότερο, κινδυνεύει να μεταβληθεί σε κεντρικό ζήτημα σε πλανητική κλίμακα και να μονοπωλήσει για ένα μεγάλο διάστημα το ενδιαφέρον της κοινωνίας.

Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου, τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες δείχνουν έντονες τάσεις υστερίας και όπου τα άθλια, ομολογουμένως, ΜΜΕ διογκώνουν και παροξύνουν τα υστερικά φαινόμενα, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για τα… χειρότερα.

Και δεν αναφερόμαστε στη γρίπη καθεαυτή, διότι δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε τους ειδικούς, αλλά στα κύματα πανικού που απειλούν την κοινωνία μας. Θα πρέπει να παρακολουθούμε με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου, αλλά να μη ξεχνάμε πως, στις ΗΠΑ π.χ. , όπου, μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, είχαν μολυνθεί ένα εκατομμύριο Αμερικανοί, οι θάνατοι φτάνουν τους 556, έναντι 36.000 ετησίως κατά τη διάρκεια της εποχιακής γρίπης. Δεν θα πρέπει δε να υποτιμηθούν τα τεράστια συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την εκμετάλλευση της γρίπης, τόσο από τις φαρμακευτικές εταιρείες, όσο και από την πιθανή χρησιμοποίησή της για την κατατρομοκράτηση των κοινωνιών.

Δεδομένου ότι η πιθανή επέκταση της γρίπης είναι προ των πυλών, αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε σε ένα περιοδικό σαν το Άρδην, είναι να παρουσιάσουμε ορισμένες πληροφορίες και κριτικές απόψεις για την ανάπτυξη του ιού και τις συνέπειες της επέκτασής του:

Tο άρθρο του Μάικ Ντέιβις επισημαίνει τις ευθύνες των τεράστιων κτηνοτροφικών επιχειρήσεων στην ίδια την εμφάνιση του ιού, ενώ ο Γιώργος Καπαρός επεκτείνει αυτή την έρευνα στις τελευταίες επιδημίες, στη χρήση τους για την «πειθάρχηση» των πληθυσμών και την απόκρυψη τεράστιων προβλημάτων της παγκόσμιας υγείας και της παγκόσμια οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας (εκατομμύρια θάνατοι από την πείνα, οικολογική υποβάθμιση κ.λπ.). Εξ άλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η πρόσφατη κινδυνολογία για την «γρίπη των πτηνών» απεδείχθη εν τέλει ψευδής. Τέλος, ο Ρ. Κένεντυ (δικηγόρος, γιος του δολοφονηθέντος αντιπροέδρου των ΗΠΑ) μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για τους κινδύνους που εμπεριέχουν τα εμβόλια γενικά, και αυτά που προορίζονται για μαζικούς εμβολιασμούς ειδικότερα, και εφ’ ετέρου αποκαλύπτει τον εγκληματικό ρόλο των φαρμακευτικών εταιρειών και των κρατικών υπηρεσιών, που υποτίθεται ότι τις ελέγχουν, αλλά στην πραγματικότητα τις υπηρετούν και τις καλύπτουν.

της Σύνταξης

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ