Αρχική » Επιστολή του CDRSEE στο Άρδην

Επιστολή του CDRSEE στο Άρδην

από Άρδην - Ρήξη

από το Άρδην τεύχος 60, Ιούλιος – Αύγουστος 2006

Center for Democracy and Reconciliation in Southeast Europe

Εκδότη-Αρχισυντάκτη Περιοδικού Άρδην
κ. Γιώργο Καραμπελιά,
Θεμιστοκλέους 37
10677, Αθήνα

Θεσσαλονίκη, 19 Ιουνίου 2006

Αξιότιμε κ. Καραμπελιά,

Στο εκτενές άρθρο (σελ. 30-41) του 58ου τεύχους του περιοδικού σας, με ημερομηνία Μάρτιος-Απρίλιος 2006, έγινε διεξοδική αναφορά στο Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη ΝΑ Ευρώπη (στο εξής Κέντρο), που έχει έδρα του τη Θεσσαλονίκη.

Θα ήθελα ωστόσο να παρατηρήσω ότι, κατά παράβαση των κανόνων επαγγελματισμού και συνέπειας που διέπουν το λειτούργημα του Τύπου, κανένας από τους συντάκτες του περιοδικού δεν έκανε τον κόπο να τηλεφωνήσει στο Κέντρο ή σε κάποιους από τους συνεργάτες των οποίων αναφέρονται τα ονόματα, αν όχι για να δώσει τη δυνατότητα να παρουσιαστεί η άποψη του Κέντρου, τουλάχιστον για να διασταυρώσει τις πληροφορίες του και να ελέγξει τα στοιχεία που παρουσιάζονται.
Αντίθετα, εκτός από το εν λόγω δημοσίευμα, το περιοδικό σας διοργάνωσε δύο σχετικές συναντήσεις με ομιλίες (μία στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη), στις οποίες επίσης δεν θέλησε να προσκαλέσει το Κέντρο.
Απευθυνόμενος σε εσάς ως δημοσιογράφος με 27 χρόνια επαγγελματικής πορείας και με εμπειρίες από παλαιές αλλά και παραπαίουσες δημοκρατίες ακόμη και σε ΜΜΕ κομμουνιστικών καθεστώτων δεν θυμάμαι κανένα ανάλογο παράδειγμα αντι-επαγγελματικής συμπεριφοράς.

Γι’ αυτό το λόγο, εφόσον δεν μας ζητήθηκε, δεν πρόκειται να απαντήσουμε ή να σχολιάσουμε τα όσα αναφέρονται στο περιοδικό σας. Θεωρώντας όμως ότι υπάρχει η δέουσα δημοσιογραφική ευπρέπεια, προσβλέπω στη δημοσίευση της παρούσας επιστολής.

Νέναντ Σέμπεκ
Γενικός Διευθυντής

Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη ΝΑ Ευρώπη
KRISPOU 9, ΑΝΟ POLI 54634 THESSALON Ι ΚΙ, GREECE TEL.: +30-2310-960820-21 -FAX: +30-2310-960822 – E-MAIL: info@cdsee.org WEBSITE: www.cdsee.org

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ