Αρχική » Αστυνομικές έρευνες για τις “ύποπτες” φωτιές στον Έβρο

Αστυνομικές έρευνες για τις “ύποπτες” φωτιές στον Έβρο

από Άρδην - Ρήξη

Από το Evros News

Με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, ενεργοποιήθηκε μεικτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αν. Μακεδονίας & Θράκης, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στον Έβρο.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από συνεννόηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, λόγω της εκδήλωσης μεγάλου αριθμού ενάρξεων πυρκαγιών στην Π.Ε. Έβρου.

Αρχηγός Πυροσβεστικής: Πρωτόγνωρος αριθμός πυρκαγιών για τα κλιματικά δεδομένα

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος δήλωσε ότι, το τελευταίο 48ωρο εκδηλώθηκαν δεκαπέντε (15) δασικές πυρκαγιές στην Π.Ε. Έβρου, στους Δήμους: Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών ο αριθμός ενάρξεων είναι πρωτόγνωρος σε σχέση με τα κλιματικά δεδομένα της εποχής.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή και επαγρύπνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα, κάθε νέα εκδήλωση πυρκαγιάς, αλλά και να διερευνηθούν τα αίτια πρόκλησης τους

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ