Αρχική » Στα όπλα, Ρώσοι στρατιώτες

Στα όπλα, Ρώσοι στρατιώτες

από Άρδην - Ρήξη

του Α. Ζηνόβιεφ, από το Άρδην τ. 19-20, Απρίλιος-Ιούνιος 1999

Ο Ρώσος συγγραφέας και πρώην σοβιετικός διαφωνών, Αλεξάντρ Ζηνό6ιεφ, καταγγέλλει, από τον τόπο διαμονής του στο Μόναχο, την ανανδρία της Δύσης και της Ρωσίας:

“Αυτό που συμβαίνει στη Σερβία είναι απολύτως καθαρό και μάλιστα κοινότοπο από θεωρητική άποψη. Οι δυτικοί επιτίθενται, πάνοπλοι, και σκοτώνουν ατιμωρητί τους Σέρβους, υπό τα αδιάφορα βλέμματα του υπόλοιπου κόσμου. Πρόκειται για μια κατάσταση τρομακτικής φρίκης, που με κυνηγάει νύχτα και μέρα. Μου ‘ρχεται να ουρλιάξω από απελπισία και αδυναμία. Και όμως, ανάμεσα στη Δυτική Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει μια δυσαρέσκεια, μια έλλειψη κατανόησης, λανθάνουσες αντιθέσεις, αλλά όλα αυτά έχουν επιδέξια καλυφθεί. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι η σημερινή Γερμανία, παρότι κυβερνιέται από μια κοκκινο-πράσινη συμμαχία, ασκεί στην πράξη μια χιτλερική πολιτική και η προπαγάνδα της συγκρίνεται με εκείνη του Γκαίμπελς. Κάθε στιγμή, σε όλα τα κανάλια, σε όλες τις εφημερίδες, υπάρχει μόνο παραπληροφόρηση.

Μπροστά σε όλα αυτά, ντρέπεται κανείς που είναι Ρώσος. Όλος ο κόσμος 8 πίστευε πως η Ρωσία θα ξεσηκωνόταν. Τα μέλη του NATO το φοβόντουσαν, γιατί είναι άνανδροι που κάνουν πόλεμο καθώς είναι χίλιες φορές ισχυρότεροι από τους αντιπάλους τους. Όσο για τους Σέρβους, αυτοί αξίζουν τον θαυμασμό μας! Ενσαρκώνουν την έσχατη αντίσταση πάνω στον πλανήτη μας. Δολοφονούν μια χώρα και η Ρωσία κοιτάζει χωρίς να σαλεύει. Και όμως, οι Ρώσοι μπορούν να πάρουν τα όπλα και ν’ αγωνιστούν, έστω και αν σκοτωθούν, γιατί θα ήταν κι αυτό μια μορφή διαμαρτυρίας. Κανείς δεν καταλαβαίνει λοιπόν ότι όλα αυτά είναι μέρος ενός σχεδίου; Πως είναι μια δοκιμή και πως οι Ρώσοι θα είναι ο επόμενος στόχος; Η Ρωσία θα σβήσει από τον χάρτη και οι Ρώσοι θα εξοντωθούν. Αν η Ρωσία είχε φανεί πιο αποφασιστική, αυτά τα δυτικά στρατιωτάκια θα τα είχαν κάνει επάνω τους, από τον φόβο. Αντί γι’ αυτό, το μόνο που κάνει είναι να περιμένει την ελεημοσύνη του Δ.Ν.Τ., φροντίζοντας να μη το δυσαρεστήσει. Λαέ της Ρωσίας, σήκω λοιπόν, επιτέλους, ενάντια στον κοινό θανάσιμο εχθρό μας!”

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ