Αρχική » Οι Γερμανοί αγανακτισμένοι στο πλευρό του ελληνικού λαού

Οι Γερμανοί αγανακτισμένοι στο πλευρό του ελληνικού λαού

από admin

αναδημοσίευση από την ηλ. διεύθυνση: www.gazzetta.gr

Μπορεί οι αγανακτισμένοι του Συντάγματος να έχουν εγκαταλείψει εδώ και καιρό την ιστορική πλατεία στο κέντρο της Αθήνας, όμως κάποιοι άλλοι πήραν τη σκυτάλη και συμπαραστέκονται στο ελληνικό πρόβλημα και όχι μόνο.

Ο λόγος για τους αγανακτισμένους της Φρανκφούρτης, οι οποίοι έχουν στρατοπεδεύσει στην πλατεία Willy-Brandt στο κέντρο της γερμανικής μεγαλούπολης. Στην σκιά των ουρανοξυστών και δίπλα στο τεράστιο και πασίγνωστο σήμα του ευρώ, οι Γερμανοί διαδηλωτές εκφράζουν την αντίθεσή τους προς τους πολιτικούς, το κεφάλαιο και τις τράπεζες και την τρόικα.

Με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που γνωρίσαμε στο Σύνταγμα (σκηνές, πανό, κιόσκια, χρώματα και μουσικές), οι αγανακτισμένοι της Willy-Brandt Platz εκφράζουν εδώ και περίπου ένα μήνα τη διαμαρτυρία τους για την πρωτοφανή κρίση που έχει χτυπήσει τους λαούς της Ευρώπης. Πρόκειται βεβαίως για αξιοσημείωτο γεγονός, από την άποψη ότι η Φρανκφούρτη αποτελεί έναν από τους οικονομικούς κέρβερους της Γηραιάς Ηπείρου και δεν είναι ό,τι πιο αναμενόμενο να βλέπεις αγανακτισμένους στο πλέον κεντρικό σημείο της.

Την ώρα που στη Γερμανία έχει ξεσπάσει σάλος με τη σύλληψη τριών δολοφόνων νεοναζί, οι οποίοι κατηγορούνται για τις δολοφονίες Ελλήνων και Τούρκων καταστηματαρχών στην Καρλσρούη, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Αυτή που θέλει νέους ανθρώπους να δείχνουν τον προβληματισμό τους για όσα δεινά συμβαίνουν στους Ευρωπαίους συμπολίτες τους. Μεταξύ των πανό που έχουν αναρτηθεί στην πλατεία βρίσκονται και κάποια με θέμα την Ελλάδα. «Αλληλεγγύη με τις δυσκολίες στην Ελλάδα. Τέλος στην τρόικα», αναφέρει χαρακτηριστικά ένα από αυτά, ενώ κάποια άλλα κάνουν λόγο για στρατιωτική δικτατορία στη χώρα μας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΛΑΓΟΥ 14 Νοεμβρίου 2011 - 19:51

Το κείμενο αυτό περιέχει ανακρίβειες τουλάχιστον στην τελευταία παράγραφο. Τα θύματα δεν ήσαν στην Καρλσρούη αλλά σε άλλες πόλεις της Γερμανίας – 8 Τούρκοι και 1 Έλληνας – όλοι καταστηματάρχες-επαγγελματίες. Το Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καρλσρούης (διαφορετικό από το Συνταγματικό) ελέγχει το τι συνέβαινε με τι μυστικές υπηρεσίες που εγνώριζαν τα συγκεκριμένα άτομα, εκ των οποίων περιέργως αυτοκτόνησαν τα δύο (οι άνδρες) ενώ το τρίτο (η γυναίκα) έκαψε το σπίτι στο οποίο έμενε μαζί με τα άλλα δύο και παραδόθηκε στην αστυνομία, κάτι τέτοιο. Είναι περίεργη υπόθεση…. Πληροφορίες από το spiegel.de. Θα ερευνηθούν και άλλες υποθέσεις ανεξιχνίαστων αιτίων θανατώσεως αλλοδαπών. Πιθανόν να περιλαμβάνονται και άλλοι Έλληνες σε αυτούς για το χρονικό διάστημα από 2000 και μετά.
Θεωρείται ότι ήσαν γνωστοί σύνδεσμοι κρατικής υπηρεσίας για τον ναζιστικό χώρο και επιχορηγούνταν από αυτήν. Και είναι ανεξήγητο γιατί επί πάνω από δέκα χρόνια ενώ ήσαν γνωστοί στις υπηρεσίες δεν συνελήφθησαν ή δεν εντοπίστηκαν σε αυτούς οι πράξεις. Το χρονικό σημείο της συλλήψεως δημιουργεί προβληματισμούς για την εικόνα της Γερμανίας στο εξωτερικό την δεδομένη χρονική στιγμή. Βεβαίως επιτείνεται το θέμα της καπελώσεως της Ευρώπης από αυτήν αλλά ακριβώς αυτές τις ημέρες έχει συνέδριο το κόμμα της Μέρκελ και οι απαντήσεις της σε δημοσιογράφο δίνουν την εικόνα κάτωχρης γυναίκας που δεν ξέρει τι να κάμει και τι να σκεφθεί. Ενώ στο σύνθημα του κόμματος τίθεται πρώτα η Ευρώπη και μετά η Γερμανία. Κάτι δεν πάει καλά!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ