Αρχική » Γιώργος Καραμπελιάς – “Οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος για τα φαινόμενα διάλυσης στις πλατείες” (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιώργος Καραμπελιάς – “Οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος για τα φαινόμενα διάλυσης στις πλατείες” (ΒΙΝΤΕΟ)

από Γιώργος Καραμπελιάς

Την αδράνεια του Δήμου Αθηναίων στο ζήτημα του συνωστισμού στις κατήγγειλε ο Γιώργος Καραμπελιάς, σε παρέμβωαση του στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Απριλίου 2021.

Ο κ. Καραμπελιάς ανέφερε πως στην πλατεία Αγίου Γεωργίου δρουν ανεξέλεγκτες και ανενόχλητες συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών, τις οποίες οι αρχές δεν “αγγίζουν” υπό το πρόσχημα της μη όξυνσης των πνευμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Νϊκος Κ 20 Απριλίου 2021 - 21:41

«ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΚΟΡΩΝΟΠΑΡΤΙ &ΑΝΟΜΙΑ)
Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Πλατείας Αγίου Γεωργίου Κυψέλης, του 6ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, διαμαρτυρόμαστε έντονα, και απαιτούμε την εφαρμογή του νόμου διότι:
1. Κάθε νύχτα τις τελευταίες εβδομάδες, η πλατεία μετατρέπεται σε χώρο συγκέντρωσης εκατοντάδων, ενίοτε και χιλιάδων προσώπων που συχνά τελούν «κορωνοπάρτι» χωρίς τήρηση κανενός κανόνα υγειονομικής προφύλαξης που επιτάσσει η πανδημία, κατάσταση που επιδεινώνεται υγειονομικά γιατί οι συγκεντρωμένοι ουρούν όπου βρίσκουν.
2. Οι συγκεντρώσεις, κάθε νύχτα, μέχρι και τις πρωινές ώρες συνοδεύονται με δυνατή μουσική που παίζεται από ισχυρά στερεοφωνικά μέσα είτε από αυτοκίνητα που διαθέτουν δυνατά ηχεία τύπου “super bass” είτε από μεγαφωνικές με δυνατά ηχεία που στήνονται σε διάφορα σημεία της πλατείας. Η δυνατή μουσική αυτή διαπερνάει τους τοίχους των διαμερισμάτων εκατοντάδων κατοίκων σε έκταση περισσοτέρων τετραγώνων, πλήττοντας την ψυχική και σωματική υγεία εργαζομένων και μη, όλων των ηλικιών, που στερούνται αδιατάραχτου ύπνου. Ο αριθμός των συγκεντρωμένων είναι συχνά μεγαλύτερη και η ένταση της μουσικής εντονότερη και σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια τα Παρασκευο-σαββατοκύριακα.
3. Είναι εμφανής η διαδεδομένη χρήση ναρκωτικών από κάποιους από τους συγκεντρωμένους και το εμπόριο ναρκωτικών, συχνά από τα ίδια πρόσωπα που βάζουν δυνατά τη μουσική.
4. Είναι συχνές οι συμπλοκές με τραυματισμούς που είναι εμφανέστατοι από αίματα που φαίνονται στο έδαφος την επόμενη ημέρα, πριν καθαριστεί ο χώρος.
5. Καβαλάνε μόνιμα την πλατεία τα αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες των προσώπων που τελούν τις προαναφερόμενες ποινικές παραβάσεις, που συχνά κλείνουν εντελώς τους δρόμους γύρω από την πλατεία, τελώντας έτσι ταυτόχρονα παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
6. Οι συγκεντρωμένοι ενθαρρύνονται στις ενέργειες τους από την έλλειψη επαρκούς φωτισμού που έχει προκληθεί από τις φθορές (καμένες ή και σπασμένες λάμπες)
Επειδή παρά τις συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις των κατοίκων στην Άμεση Δράση της αστυνομίας δεν υπάρχει καμία παρέμβαση για την εφαρμογή του νόμου
Επειδή στις εκκλήσεις προς τις Δημοτικές Αρχές έχει υπάρξει η απάντηση «Είμαστε αρμόδιοι μόνο για την καθαριότητα» παρά το γεγονός ότι γνωστές οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας.
Επειδή η απεύθυνση σε διάφορους εκλεγμένους εκπροσώπους απαντάται αποστομωτικά με το επιχείρημα «δεν μπορούμε να τα βάλουμε με την νεολαία»
Ζητάμε την παρέμβαση της δημοτικής και κάθε άλλης αρμόδιας αρχής της διοίκησης για την λήξη αυτής της κατάστασης ανομίας»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Νίκος Κ 24 Απριλίου 2021 - 01:19

Το κείμενο υπογραφών των κατοίκων και η παρέμβαση του Γ. Καραμπελιά στο δημοτικό συμβούλιο, επέφερε αποτελέσματα, αλλα΄με καθυστέρηση. Κορονοπάρτι αυτοσχέδια με μουσική από αυτοκίνητα έγιναν και Δευτέρα και Τρίτη βράδυ, και σταμάτησαν μόνο μετά την σχεδιασμένη μείζονα επιχείρηση της αστυνομίας
https://www.protothema.gr/greece/article/1117107/kupseli-shedio-varnava-kai-stin-plateia-agiou-georgiou-gia-tin-apotropi-neou-koronoparti/

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ