αναδημοσίευση από την ηλεκ. διεύθυνση: http://www.sigmalive.com

Άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ στην πλατεία Αριστοτέλους θα τοποθετήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, για να αυξήσει τον αριθμό των Τούρκων τουριστών, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ottoman Heritage Tour».

Ο κ. Μπουτάρης σχεδιάζει επίσης, σε συνεργασία με άλλους δήμους, να ανακαινίσει οθωμανικά τζαμιά και κτήρια και να οργανώσει ξενάγηση οθωμανικής κληρονομιάς.

Οι Τούρκοι τουρίστες αποτέλεσαν μια ελπίδα για τη βυθισμένη στα χρέη Ελλάδα με τον διπλασιασμό τους σε σχέση με πέρυσι, καθώς ανήλθαν σε 150.000.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε πως παλιότερα ποτέ δεν είχε η πόλη τη φιλοσοφία μιας «τουριστικής πόλης» και δήλωσε: «Η αύξηση του αριθμού των Τούρκων τουριστών που ήρθαν στην πόλη μάς ενθουσίασε και μας ώθησε σε αυτό το βήμα. Η πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και των γύρω δήμων προέρχεται από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Εδώ υπάρχουν οθωμανικά μνημεία. Εμείς λοιπόν συζητήσαμε με τους γύρω δήμους και αποφασίσαμε να προβάλλουμε την οθωμανική κληρονομιά».

3 Σχόλια

 1. Χαβός Ελευθεριος says:

  Εχουμε και τζαμιά και κρασιά.Φιλότιμο?

 2. Α-πο’ ‘ν α-ντρέπεται, ο κόσμος ε’ν’ δικός του.
  Κυπριακή παροιμία

 3. Χρήστος Κορκόβελος says:

  Στήνοντας άγαλμα του Μουσταφά Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη θα έρθουν, πιθανότατα, οργανωμένα γκρουπ Τούρκων τουριστών για προσκύνημα. Στη μνήμη του μπορεί να οργανώσουν εορτασμούς προς τιμήν του, ίσως και ετήσιο φεστιβάλ σε συνεργασία με το Δήμο. Προβλέπω ότι οι Τούρκοι τουρίστες θα συμβάλουν σημαντικά στην τουριστική αναβάθμιση της πόλης. Ίσως ο κ. Μπουτάρης φροντίσει να θέσει στη διάθεση των μερακλήδων και γιουσουφάκια. Τότε θα σπάσουν οι Θεσσαλονικείς στο χρήμα…
  Αν η είδηση αληθεύει, σημαίνει ότι η δημοτική αρχή έχει απολέσει την αίσθηση του ελεεινού!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

elGreek