Αρχική » Πεθαίνει κόσμος κάθε μέρα, οι θεωρίες συνωμοσίας ποτέ

Πεθαίνει κόσμος κάθε μέρα, οι θεωρίες συνωμοσίας ποτέ

από Άριστος Μιχαηλίδης
Πεθαίνει κόσμος κάθε μέρα οι θεωρίες συνωμοσίας ποτέ

Του Άριστου Μιχαηλίδη από τον Φιλελεύθερο

Μιλούσα προχτές με ένα φίλο, που είχα χρόνια να ακούσω. Με ενημέρωσε ότι έχασε τη σύζυγο του από κορωνοϊό. Είχε ασθενήσει και ο ίδιος αλλά το ξεπέρασε. Δυστυχώς η σύζυγος όχι.

Μου έλεγε πόσο δύσκολη ασθένεια είναι, πόσο πόνο προκαλεί, πόσο δύσκολο είναι να αντεπεξέλθεις. Μετά, διάβαζα τα σχόλια κάποιων που δεν πιστεύουν ούτε στην ασθένεια, ούτε στα εμβόλια και κατηγορούν τους δημοσιογράφους ότι παίζουν τα παιχνίδια των κυβερνήσεων κάνοντας προπαγάνδα.

Αδύνατο να καταλάβεις τι υπάρχει στο μυαλό τους. Είναι δυνατό να μην έχουν αυτοί ένα συγγενή, ένα γνωστό να ακούσουν από πρώτο χέρι την πραγματικότητα; Ό,τι και να τους πεις έχει κολλήσει το μυαλό τους σε μια συνωμοσιολογία που δεν βγάζει πουθενά.

Στον πλανήτη έχουμε σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια νεκρούς. Στην Κύπρο έχουμε σχεδόν 400 νεκρούς. Τόσο δύσκολο είναι να αντιληφθούμε όλοι ότι υπάρχει πανδημία; Δεν είναι ψέμα, δεν είναι μια φαντασίωση κάποιων, άγνωστο ποιων, είναι ένα γεγονός. Στη δική μας βιολογική παρουσία σ’ αυτή τη ζωή το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ξαναζήσουμε πανδημία. Αλλά τη ζούμε σήμερα.

Με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο δεν είναι δύσκολο να δεις ότι η ανθρωπότητα πάντα αντιμετωπίζει πανδημίες. Ο Λοιμός των Αθηνών (το 430 π.Χ.) ήταν τυφοειδής πυρετός και σκότωσε τα 2/3 του πληθυσμού της Αθήνας μέσα σε τέσσερα χρόνια. Στη Μαύρη πανώλη της Ευρώπης, τον 14ο αιώνα, οι νεκροί έφτασαν τα 75 εκατομμύρια. Η Ισπανική γρίπη (1918 – 1920), προκάλεσε 50 εκατομμύρια νεκρούς τους πρώτους έξι μήνες. Η πανδημία γρίπης του 2009, υπολογίζεται ότι προκάλεσε 575.400 θανάτους σε 214 χώρες.

Σήμερα, οι νεκροί θα ήταν πολύ περισσότεροι (τα κρούσματα μέχρι χθες ήταν κάπου 180 εκατομμύρια) αν η επιστήμη – η ιατρική, η φαρμακολογία – και η νοσηλευτική περίθαλψη, δεν είχαν εξελιχθεί και παρέμεναν ως ήταν κατά τις προηγούμενες πανδημίες. Αν ζούσαμε στο 430 π.Χ. οι νεκροί δεν θα ήταν τα 2/3 των Αθηνών, θα ήταν ίσως τα 2/3 του πλανήτη ή, πάντως, τα 2/3 πολλών χωρών.

Κατανοητό ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν εμπιστεύονται τα εμβόλια. Κατανοητό ότι κάποιοι δεν βοηθούνται από όσα έχουν στο μυαλό τους για να αντιληφθούν τι πάει να πει πανδημία. Τόσο πολύ, που όταν στο πρώτο κύμα της πανδημίας, πριν ενάμιση χρόνο, η Ιταλία ήταν από τις πιο πληγείσες χώρες και μετρούσε καθημερινά χιλιάδες νεκρούς, αυτοί πίστευαν ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που καλούσαν τον κόσμο σε εγρήγορση ήταν φωτομοντέλα που παρίσταναν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Τα πίστευαν και τα έγραφαν και διέσπειραν αυτές τις σαχλαμάρες ως να ήταν αυτοί οι εξυπνότεροι όλων μας, που ήξεραν κάτι παραπάνω από τους επιστήμονες. Αυτοί συνεχίζουν. Και σήμερα ακόμα. Θρηνεί καθημερινά νεκρούς ο πλανήτης, οι οικονομίες των χωρών καταρρέουν με τα απανωτά λοκντάουν, ο καθένας μαθαίνει κάθε τόσο για ένα γνωστό του ή ένα συγγενή του που ασθένησε και υπέφερε ή έχασε τη μάχη, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλοί που κάνουν εκστρατείες εναντίον των εμβολίων, εναντίον των γιατρών, εναντίον των φαρμακοβιομηχανιών. Κανένας δεν εμπιστεύεται τις φαρμακοβιομηχανίες που θησαυρίζουν. Αλλά, μήπως δεν θα θησαύριζαν ούτως ή άλλως; Χρειάζονταν τόσους θανάτους για να θησαυρίσουν; Είναι η μόνη μας ελπίδα. Τα εμβόλια, τα φάρμακα, η επιστήμη. Τελεία και παύλα.

Η γιατρός μου, η Χάρη Σπανού, που τα μελετάει όλα και της εμπιστεύομαι τη ζωή μου, απηύδησε προχτές με όσα έγραφαν διάφοροι τέτοιοι στη σελίδα της και τους απάντησε:

«Σεβαστείτε τον τοίχο μου. Δικαιούστε να πράττετε ό,τι επιθυμείτε. Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά για τους περισσότερους τύπους του ιού Sars Cov2. Έχουμε Πανδημία, γι΄ αυτό τα εμβόλια έχουν έκτακτη έγκριση. Πέθαναν από την Covid σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι. Υπηρετώ την κλασική Ιατρική. Έχω ασθενείς με Covid που επέζησαν μετά από 30 μέρες αναπνευστήρα. Τις θεωρίες συνωμοσίας σας, αλλού. Υπάρχουν νέες μεταλλάξεις του ιού για τις οποίες δεν προστατεύουν τα εμβόλια. ΚΑΝΕΝΑ εμβόλιο, ούτε αυτά με τα οποία υπευθύνως σας εμβολίασαν οι γονείς σας, ως παιδιά, δεν έχει 100% αποτελεσματικότητα. Το θέμα λήγει εδώ.» Αυτό. Τίποτε άλλο.

Ακολουθήστε το Άρδην στο Facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του Άρδην στο Youtube

ΣΧΕΤΙΚΑ

3 ΣΧΟΛΙΑ

Brani 29 Ιουνίου 2021 - 12:26

Εδώ υπάρχουν δισεκατομμύρια που πιστεύουν στα φαντάσματα του Χριστούλη και του Μωάμεθ. Πώς είχες την εντύπωση ότι θα φερθεί λογικά το σύνολο του πληθυσμού στον πλανήτη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΦΑΝΗΣ ΒΟΡΕΙΝΑΚΗΣ 7 Ιουλίου 2021 - 17:06

Ο κύκλος του χαμένου ορθολογισμού…..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ