Αρχική » Τα τουρκικά όπλα της DERYA

Τα τουρκικά όπλα της DERYA

από Άρδην - Ρήξη

Από την σελίδα «Δεν Αγοράζουμε Τουρκικά Προϊόντα»

Η εταιρεία DERYA ARMS ιδρύθηκε το 1998 στην επαρχία Ικονίου (Konya) της Τουρκίας. Παράγει όπλα κυνηγίου, αθλημάτων αλλά και όπλα τακτικής όπως ημιαυτόματα και πυροβόλα.

Τελευταία έχει εξελιχθεί σε εταιρεία παγκόσμιας εμβέλειας και εξάγει προϊόντα της σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Μεξικό, Αγγλία, Γερμανία, Αζερμπαϊτζάν, Αφγανιστάν, Ουκρανία, Ρωσία, Πακιστάν κ.α.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και η Ελλάδα, με τα προϊόντα της να έχουν πλημμυρίσει την ελληνική αγορά…Την ίδια ώρα η χώρα μας είχε την ΠΥΡΚΑΛ (Πυριτιδοποιείο – Καλικοποιείο), την γνωστή και ως εργοστάσιο Μαλτσινιώτη, από το όνομα του ιδρυτή της, από τον οποίο αργότερα πέρασε στην ιδιοκτησία του Μποδοσάκη. Η συγκεκριμένη εταιρεία κατά το παρελθόν απασχολούσε χιλιάδες εργαζόμενους, προμήθευε με όπλα και πυρομαχικά εκατοντάδες πελάτες διεθνώς, ανάμεσά τους και τον ελληνικό στρατό. Από την δεκαετία του ’80, την ίδια στιγμή που ξεκινούσε η Derya, η ελληνική εταιρεία άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα που είχαν να κάνουν με κακοδιαχείριση, άστοχους σχεδιασμούς, κακή εργασιακή νοοτροπία και κυρίως με φοβικές κυβερνήσεις που θεωρούσαν την εθνική αμυντική βιομηχανία ως ένα βαρίδι από το οποίο έπρεπε να απαλλαγούν. Ακόμη και το όνομα “εθνική αμυντική βιομηχανία” σε αυτιά προοδευτικών έμοιαζε με πολεμοχαρή κραυγή. Γι’ αυτό και μέχρι πρόσφατα το σύνθημά τους ήταν “Μείωση των εξοπλισμών τώρα” ή “το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του”.

Με αυτά και με άλλα έχουμε πλέον φτάσει στο σημείο η επιθετική Τουρκία να έχει την δική της πολεμική βιομηχανία που φτιάχνει από καραμπίνες μέχρι τεθωρακισμένα και από πλοία μέχρι μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV ή αλλιώς drones) ενώ εμείς εισάγουμε μέχρι και στρατιωτικά άρβυλα από ξένους προμηθευτές. Το αίτημα δεν μπορεί παρά να είναι: Εθνική Αμυντική Βιομηχανία τώρα! Σήμερα, αν όχι χθες! Μακροπρόθεσμος σχεδιασμός ώστε να απαλλαγούμε, όσο είναι δυνατόν από ξένους προμηθευτές και μεσάζοντες. Δεν αγοράζουμε τουρκικά προϊόντα. Δεν ενισχύουμε την τουρκική οικονομία. Δεν ενισχύουμε την νεο-οθωμανική επεκτατική πολιτική του Ερντογάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Μanοlis Douroudakis 1 Οκτωβρίου 2021 - 13:02

Να ήταν μόνο η βιομηχανία όπλων! Η λαίλαπα του πασοκ εξαφάνισε την χροπει, την Nissan, Pirelli, G.M., και πάμπολλες άλλες! Σε μία τεράστια φαρμακοβιομηχανία που ήμουν 1 από τα 3 ανώτατα στελέχη, όταν αποφάσισαν (τα κεντρικά) να κάνει ένα μεγάλο εργοστάσιο 13.000 εργατών για να παράγει για όλη την Ν-Α Ευρωπη και Τουρκία και Μ-Α, οι ποσοτικές και ποιοτικές στρατηγικές μήτρες που κάναμε εμείς οι Έλληνες για την απόφαση, δυστυχώς βγήκαμε πριν την Αίγυπτο μόνο μεταξύ 8 χώρων! Η επένδυση έγινε (δυστυχώς) στην Τουρκία. Δικαίως! Δεν μπορούσαμε να μικρύνουμε τα μεγέθη. σήμερα έχει 17.000 προσωπικό από το 1989 που έγινε η επένδυση! Αλλά εδώ στην Ελλάδα τους δεν θέλουν υψηλή Π.Α. αλλά γκαρσόνια και ψευτο επιχειρηματίες του τουρισμού! 8 μέλη της οικογένειας μου Μηχανικοι (ΕΜΠ) και Γιατροι είναι στην Google, IBM, CNRS, Salpetriere, SAP, κ.α. Υπολογίστε τι χαρίζουμε! Μανώλης Ντουρουντάκης
ΥΓ. Αλλά είτε ψήφους και δημόσιους υπαλλήλους και συνδικαλιστές της ”ανεξαρτησίας”!!! είτε πρόοδο οικονομική κ κοινωνική

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ