Αρχική » Ελληνικά αεροδρόμια… χωρίς Ελληνικές σημαίες!

Ελληνικά αεροδρόμια… χωρίς Ελληνικές σημαίες!

από Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Του Δρ Προδρόμου Σ. Εμφιετζόγλου*

Πριν από καιρό ταξίδεψα στη Ρόδο. Οι σημαίες του Αεροδρομίου και στις δύο όψεις του κεντρικού κτηρίου ήταν ξεθωριασμένες και σκισμένες. Ζήτησα τον Αερολιμενάρχη, αλλά αυτός απουσίαζε. Του άφησα σημείωμα με το όνομά μου και το τηλέφωνό μου. Μάταια ανέμενα κλήση!

Μετά από λίγες μέρες συμπτωματικά σε μια συνέντευξη, συνάντησα τον τότε Υπουργό Τουρισμού που ήταν και Ρόδιος. «Υπουργέ, πηγαινοέρχεσαι Αθήνα – Ρόδο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Δεν είδες ποτέ τις σημαίες του Αεροδρομίου;» τον ρώτησα. Αμήχανα μου απάντησε ότι θα… φροντίσει!

Τα ίδια χάλια στο Αεροδρόμιο της Μυκόνου. Καμία ευαισθησία. Τους έστειλα δύο δικές μου σημαίες και είχαν την καλοσύνη να τις αναρτήσουν. Όταν σκίστηκαν και αυτές και δήλωσα ότι θα τους καταγγείλω, έψαχναν επειγόντως για σημαίες και τελικά δανείστηκαν από τη Μητρόπολη.

Τώρα πια την ανακαίνιση και εκμετάλλευση 14 αεροδρομίων μας, έχει αναλάβει η FRAPORT – με χρηματοδότηση από… Ελληνικές Τράπεζες. Πουθενά η Ελληνική σημαία! Οι… αρμόδιοι συνεχώς απουσίαζαν! Τελικά την 1η Νοεμβρίου έστειλα ηλεκτρονικό μήνυμα στην “Fraport Greece” με το κάτωθι κείμενο: «Διαπιστώσαμε ότι δεν έχετε τοποθετήσει Ελληνική σημαία στα Αεροδρόμια που διαχειρίζεστε. Θα θέλαμε άμεσα να αποκατασταθεί η παράλειψή σας και να μας ενημερώσετε επ’ αυτού». Μέχρι σήμερα ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Ελπίζω να μη συνδέει η FRAPORT τη διαχείριση και εκμετάλλευση των αεροδρομίων με την κυριαρχία, που συμβολίζεται από την Ελληνική σημαία. Αλλά αυτό δεν αφορά μόνο τη Γερμανική εταιρεία. Αφορά και τους Έλληνες υπευθύνους.

Προχθές επέστρεψα από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Μάταια έψαχνα να βρω Ελληνική σημαία. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ. Ώστε ούτε το δεύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας – της Θεσσαλονίκης που δεν έχει ούτε 3-4 γέφυρες επιβίβασης – αποβίβασης – και οι επιβάτες πρέπει να ταλαιπωρηθούν τις κρύες βροχερές μέρες, δεν έχει Ελληνική σημαία!

Δεν καταλαβαίνω, δεν αντιλαμβάνομαι τέτοια έλλειψη εθνικής ευαισθησίας. Τόσοι υπουργοί, βουλευτές, αξιωματούχοι, το χρησιμοποιούν κάθε εβδομάδα. Δεν το… πρόσεξαν; Λυπάμαι και αναλογίζομαι τι θα συνέβαινε σε παρόμοια περίπτωση σε Τουρκικό Αεροδρόμιο.

Εν πάση περιπτώσει απευθύνομαι  στις όποιες… αρμόδιες αρχές και ζητώ να εγκρίνουν, να τοποθετήσουν Ελληνικές Σημαίες σε όποια αεροδρόμια δεν υπάρχουν και να τις συντηρούν δαπάναις μου. Ελπίζω να μου δώσουν… έγκριση!

*Πρόεδρος Πανελλήνιας Πατριωτικής Ένωσης

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ