Αρχική » Πιτζάμα Republic

Πιτζάμα Republic

από Γιώργος Ρακκάς

Του Γιώργου Ρακκά

Την αρχή την έκανε ο Αλέκος ο Αλαβάνος που πήγε να συναντήσει τον ΠτΔ, Κάρολο Παπούλια με μοκασίνι και χωρίς κάλτσες. Έτσι όπως φανταζόταν κανείς τον Βλάση Μπονάτσο των Απαράδεκτων να σκάει στον “Λα Μόγια” του τηλεοπτικού τους σεναρίου.

“Επαναστατική διάθεση” έκριναν οι προοδευτικοί σχολιαστές της εποχής.

Έπειτα, ξεπρόβαλε ο αγνώστου λοιπών στοιχείων προσκαλεσμένος της σημερινής δεξίωσης, που εμφανίζεται να πήγε με τις παντόφλες στην γιορτή της δημοκρατίας.

Να ήθελε να κάνει έτσι κάποια έμμεση πολιτική δήλωση ότι πρόκειται για “οικιακό πολίτευμα”; Κάνεις δεν γνωρίζει.

Εκείνο που είναι βέβαιο, είναι πως είναι θέμα χρόνου να αποφασίσει κάποιος συνδαιτυμόνας να προσέλθει με το σώβρακο, γιατί έτσι “αυτοπροσδιορίζεται”. Σαν τον απίστευτο εκείνον μαθητή που αποφάσισε να πάει στο σχολείο έτσι πριν μερικούς μήνες, και ξέσπασε μείζον συνταγματικό ζήτημα στις εφημερίδες, μήπως και του καταπατήθηκαν θεμελιώδη δικαιώματα από την αντίδραση κάποιας καθηγήτριάς του.

ΣΧΕΤΙΚΑ

6 ΣΧΟΛΙΑ

Α.Δ.Δ. 25 Ιουλίου 2022 - 15:14

Αγαπητέ Γιώργο Ρακκά, εν προκειμένω έχει γίνει παρεξήγηση. Ο άνθρωπος δεν ήταν προσκεκλημένος στην εκδήλωση, είναι μουσικός υψηλού επιπέδου, που ήρθε για να παίξει με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και η φωτογραφία ελήφθη πριν ξεκινήσει η εκδήλωση και πριν να προλάβει ο ίδιος να ντυθεί με επίσημο ένδυμα.

Έβγαλε και ανακοίνωση:

https://i.ibb.co/sqPPyXN/Screenshot-2022-07-25-at-13-51-03-Ioannis-Stratakis-Facebook.png

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
G.X. 25 Ιουλίου 2022 - 15:35

Με τις γελοίες δικαιολογίες που προβάλλει (ήμουν στην θάλασσα και δεν πρόλαβα να βάλω παντελόνι και παπούτσια, δικαιολογίες 18χρονου που γράφονται από έναν εξηντάρη) τα κάνει χειρότερα. Άλλο ένα σημάδι της γενικευμένης σήψης, διάολε μουσικός είσαι και σε έχουν καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο, δείξε τον ελάχιστο σεβασμό, αν δεν μπορείς, μην πας κάτσε στην παραλία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθανάσιος Αθανασόπουλος 26 Ιουλίου 2022 - 16:15

Πράγματι υπάρχει γενικευμένη σήψη. Φαίνεται από τον τρόπο που κατηγορούνται άνθρωποι που δεν γνωρίζουμε και χωρίς να λάβουμε υπόψιν την απάντησή τους. Είπε ο Σταράκης ότι πήγε να πάρει νερό να πιεί, διότι τους είχαν αφήσει ώρα χωρίς νερό και δεν μπορούσε να βγεί έξω από τον Προεδρικό να αγοράσει νερό μιάς και η ασφάλεια είχε κρατήσει τις ταυτότητές τους και αυτή η μετακίνηση έγινε πριν ξεκινήσει η εκδήλωση. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι λάτρης της Ελλάδας και με το έργο του τόσες δεκαετίες την βοηθάει. Ας διαβάσουμε για το έργο του και μετά ας τον κρίνουμε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σπύρος Καναβός 30 Ιουλίου 2022 - 08:32

Να με συμπαθάτε, αλλά εσείς που το ξέρετε ότι είναι υψηλού επιπέδου; Είδα και την σύνδεση. Δε λέει τίποτα το ουσιαστικό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθανάσιος Αθανασόπουλος 25 Ιουλίου 2022 - 23:13

Καλησπέρα Γιώργο. Τον γνωρίζω τον άνθρωπο. Είναι ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες εν ζωή. Δεκαετίες τώρα, προσπαθεί να ανακαλύψει την γνήσια αρχαιοελληνική προφορά. Το μόνο βέβαιο ότι ο Γιάννης δεν αξίζει να κατηγορείται για κάτι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Φάνης Βορεινάκης 1 Αυγούστου 2022 - 14:08

Ο άνθρωπος άγνωστος δεν είναι, αφού αυτοπροσδιορίσθηκε στο ΦΒ…….Αλλά ερωτώ, υπεύθυνοι εθιμοτυπίας στο Προεδρικό Μέγαρο δεν υπάρχουν;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ