Αρχική » Ινστιτούτο Gatestone: «Η δημογραφία και το μέλλον των πολιτισμών»

Ινστιτούτο Gatestone: «Η δημογραφία και το μέλλον των πολιτισμών»

από Άρδην - Ρήξη

φωτογραφία: Ένταση στην Θεούτα, καθώς χιλιάδες μετανάστες επιδιώκουν να περάσουν τα ισπανικά σύνορα (Μάιος 2021).

Του Giulio Meotti, 25/9/2022, πηγή gatestoneinstitute.org

Λιγότερες γεννήσεις θα συμβούν σε όλη την Ευρώπη, από εκείνες που θα πραγματοποιηθούν μόνον στη Νιγηρία.

Στην Ευρώπη, «με το ρυθμό με τον οποίο εξελίσσονται τα πράγματα, ο πληθυσμός θα έχει μειωθεί στο μισό πριν από το 2070, με την ήπειρο να κινδυνεύει να χάσει 400 εκατομμύρια κατοίκους έως το 2100», σημειώνει ο Τζέημς Πόμεροι, οικονομολόγος που εργάζεται στο κινεζικό παράρτημα της τράπεζας HSBC.

Η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού έχει ήδη αγγίξει τους χαμηλότερους ρυθμούς από το 1950, ενώ o πληθυσμός της Ευρώπης θα συνεχίσει να μειώνεται ως το τέλος του αιώνα σημειώνουν οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, επικαλούμενοι την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για τις Παγκόσμιες Πληθυσμιακές Προοπτικές.

Την ίδια στιγμή, μέσα στα επόμενα τέσσερα λεπτά πρόκειται να γεννηθούν 1000 παιδιά: 172 στην Ινδία, 103 στην Κίνα, 57 στη Νιγηρία, 47 στο Πακιστάν -52 μόνον σε όλη την Ευρώπη.

Η Ινδία αναμένεται το επόμενο έτος να ξεπεράσει την Κίνα ως η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο. Θα είναι επίσης κατά 20% μουσουλμανική, και θα φιλοξενεί την μεγαλύτερη ισλαμική κοινότητα στον κόσμο. Πώς θα επηρεάσει αυτή η δημογραφική τάση την εύθραυστη συνύπαρξη μεταξύ Μουσουλμάνων και Ινδουιστών;

Το 2021, ο πληθυσμός της Ευρώπης συρρικνώθηκε κατά 1,4 εκατομμύρια, η μεγαλύτερη μείωση σε οποιαδήποτε ήπειρο από το 1950, όταν καταγράφηκαν για πρώτη φορά αυτά τα ποσοστά. Τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού ζουν σε μια χώρα όπου το ποσοστό γονιμότητας είναι κάτω από το ποσοστό αντικατάστασης, 2,1 γεννήσεις ανά γυναίκα. Ο πληθυσμός της Κίνας προβλέπεται να μειώνεται κατά 6 εκατομμύρια ετησίως μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 2050, η μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της χώρας. Ο πληθυσμός της Κίνας θα μειωθεί στο μισό τα επόμενα 45 χρόνια και θα γίνει μια χώρα ηλικιωμένων: Το ΑΕΠ της θα συρρικνωθεί όσο ποτέ άλλοτε και η κοινωνία θα πρέπει να διαχειριστεί έναν πληθυσμό που γερνάει, κάτι το οποίο δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ.

Η πρωτοφανής πληθυσμιακή γήρανση της Ιαπωνίας έχει τρομακτικές συνέπειες στο στρατό της. Από το 1994, ο αριθμός των νέων μεταξύ 18 και 26 ετών -η ηλικία για τη στράτευση- μειώνεται. Ανάμεσα στο 1994 και το 2015, μειώθηκε κατά 11 εκατομμύρια, ή κατά 40%. «Η Ιαπωνία δεν διαθέτει πλέον ανθρώπους για να κάνει πόλεμο», έγραψε το Forbes. Για πρώτη φορά, οι Ιάπωνες αγόρασαν περισσότερες πάνες για ενήλικες παρά για μωρά. Το ίδιο ισχύει και για τη Νότιο Κορέα. «Η μείωση των γεννήσεων στη Νότιο Κορέα έχει καταστεί πρόκληση για την εθνική ασφάλεια», ανέφερε το 2019 η Wall Street Journal .

«Λιγότεροι νέοι είναι διαθέσιμοι για στρατιωτική θητεία. Να γιατί οι αξιωματούχοι στη Σεούλ δήλωσαν ότι ο νοτιοκορεατικός στρατός θα συρρικνωθεί στο μισό εκατομμύριο, από το τωρινό σύνολο των 600.000 έως το 2022».

«Η Ταϊβάν ζει εδώ και χρόνια με την τρομακτική προοπτική μιας κινεζικής εισβολής, αλλά μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την ασφάλειά της προέρχεται από το εσωτερικό της: Τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στον κόσμο», σημειώνει η Telegraph. Η Ταϊβάν σήμερα διεκδικεί το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων στον κόσμο – μέχρι το 2050 θα έχει μόλις 20 εκατομμύρια κατοίκους, ενώ η μέση ηλικία τους θα ανέλθει στα 57 έτη από τα 39 που βρίσκεται σήμερα. Η Ταϊβάν μπορεί να είναι τόσο αραιοκατοικημένη που ίσως η Κίνα δεν θα χρειαστεί καν να εισβάλει σε αυτή.

Η ίδια κάμψη αναμένεται και στην Ιταλία, όπου ο πληθυσμός θα μειωθεί στο μισό σε 50 χρόνια. Φέτος στην Ιταλία, 121.000 λιγότεροι μαθητές θα μπουν στο σχολείο σε σχέση με πέρυσι και 2.300 τάξεις θα εξαφανιστούν. Πέρσι υπήρχαν 100.000 λιγότεροι μαθητές και 196 σχολεία έκλεισαν. Πέρυσι έκλεισαν 177 σχολεία και 124 την προηγούμενη χρονιά. Κάθε χρόνο η Ιταλία χάνει 1-2% των μαθητών της. Από τα 7,4 εκατομμύρια μαθητές (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία:2021) ο αριθμός υποτίθεται ότι θα μειωθεί μέχρι το 2034 στα 6 εκατομμύρια σε «κύματα» των 110-120.000. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων οκτώ ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο, 1.301 σχολεία έκλεισαν, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 13,3% των 9.769 σχολείων που παραμένουν ενεργά.

Η κρίση δεν αφορά στο μέλλον, συμβαίνει αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Μέχρι το 2050, το 60% των Ιταλών δεν θα έχει αδέρφια, αδερφές, ξαδέρφια, θείους ή θείες. Η ιταλική οικογένεια, με τον πατέρα που σερβίρει το κρασί και τη μητέρα τα ζυμαρικά σε ένα τραπέζι με παππούδες, γιαγιάδες, εγγόνια και δισέγγονα, θα εξαφανιστεί, όπως οι δεινόσαυροι.

Από την άλλη, η Υεμένη, μια κατεστραμμένη χώρα εν μέσω ενός εμφυλίου, αναμένεται να διπλασιάσει τον πληθυσμό της μέχρι το 2050.

Στην περιοχή Σαχέλ της βόρειας και κεντρικής Αφρικής, ο πληθυσμός αναμένεται να φθάσει τα 330 εκατομμύρια, δηλαδή να επταπλασιαστεί σε σχέση με τον πληθυσμό του 2000. Η Αίγυπτος θα φτάσει τα 190 εκατομμύρια. Η Αλγερία θα φτάσει από τα 42 εκατομμύρια που είναι σήμερα στα 72 εκατομμύρια (από τα οποία τα περισσότερα θα κατευθυνθούν για την Ευρώπη). Το Μαρόκο θα αυξηθεί από 36 εκατομμύρια σε 43 εκατομμύρια.

Έτσι, η «παλαιά Ευρώπη» θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια Βόρεια Αφρική των 318 εκατομμυρίων κατοίκων, χωρίς να υπολογίζονται εκείνοι που κατοικούν κάτω από το τεράστιο υποσαχάριο οροπέδιο. Στη Γαλλία σήμερα, το 29,6% του πληθυσμού ηλικίας 0-4 ετών είναι μη ευρωπαϊκής καταγωγής, σε σύγκριση με το 17,1% του πληθυσμού ηλικίας 18-24 ετών. Μη Ευρωπαίοι είναι επίσης το 18,8% των ατόμων ηλικίας 40-44, το 7,6% των ατόμων ηλικίας 60-64 ετών και το 3,1% των ατόμων άνω των 80 ετών, σύμφωνα με το εθνικό ινστιτούτο στατιστικής Insee. Το ινστιτούτο εξέτασε επίσης πρόσφατα τις τρεις τελευταίες γενιές στη Γαλλία: Το 16,2% όλων των παιδιών ηλικίας 0-4 ετών είναι παιδιά ή εγγόνια με βορειοαφρικανική καταγωγή, το 7,3% είναι από την υπόλοιπη Αφρική και το 4% είναι από την Ασία.

Το Ίδρυμα της Ανοιχτής Κοινωνίας, του Τζωρτζ Σόρος, το οποίο παρέχει οικονομική υποστήριξη για τη μετανάστευση στις δυτικές χώρες, αποκάλυψε ήδη από το 2011 ότι στη Μασσαλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, «μεταξύ 30% με 40% του πληθυσμού είναι Μουσουλμάνοι». Δεν είναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι μέχρι τώρα, το συμβολικό όριο του 50% έχει ήδη ξεπεραστεί, ακόμη και αν δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες αναφορές. Το μηνιαίο περιοδικό Causeur αναφέρει ευθέως: «Πολύ πάνω από το 50% του πληθυσμού της Μασσαλίας είναι Βορειοαφρικανοί και Μαύροι Αφρικανοί».

Η Θέουτα και η Μελίγια, δύο ισπανικοί θύλακες στη μεσογειακή ακτή του Μαρόκου, αποτελούν τα μόνα χερσαία σύνορα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αφρικής. Στη Θέουτα, δυο παράλληλοι φράχτες, ύψους έξι μέτρων και καλυμμένοι με συρματόπλεγμα, διατρέχουν οκτώ χιλιόμετρα κατά μήκος των συνόρων με το Μαρόκο. Στη Μελίγια, παρόμοιοι φράχτες διατρέχουν 12 χιλιόμετρα κατά μήκος των συνόρων. Δίχτυα, κάμερες, αισθητήρες θορύβου και κίνησης, προβολείς και φυλάκια επιτήρησης βοηθούν στην παρακολούθησή του. Κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, προσπαθούν να περάσουν τα φράγματα της Θέουτα και της Μαλίλια. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais:

«To 1887 υπήρχε μόνο ένας καταγεγραμμένος Μουσουλμάνος στην Μελίγια, με καταγωγή την Καζαμπλάνκα και εργαζόταν ως υπηρέτης -σήμερα οι μουσουλμάνοι ξεπερνούν το 40% του πληθυσμού και πλησιάζουν στο να γίνουν η πλειοψηφία».

«Είμαστε το πρώτο παρατηρητήριο για το τι συμβαίνει σε άλλες πόλεις της Ευρώπης», δήλωσε ο  Jesús Vivas, πρόεδρος της Συνέλευσης της Θέουτα. Μια τοπική εφημερίδα ανέφερε:

«Μόνο στη Θέουτα, από τον Απρίλιο του 1960 έως σήμερα, το 49% του πληθυσμού είναι Μουσουλμάνοι, ακόμα και αν το πραγματικό ποσοστό είναι σημαντικά υψηλότερο. Θαύμα; Όχι, η ανικανότητα και η βλακεία της θυελλώδους διαδικασίας νομιμοποίησης που ξεκίνησε μεταξύ 1985 και 1990».

Η Θέουτα και η Μελίγια είναι αυτό στο οποίο θα μοιάζουν οι περισσότερες πόλεις της Ευρώπης σε 20 με 30 χρόνια. Η Μελίγια είναι πλέον η πρώτη ισπανική πόλη που ο μουσουλμανικός πληθυσμός ξεπέρασε το 50% λόγω της μετανάστευσης, της οικογενειακής επανένωσης και του υψηλού ποσοστού γεννήσεων.

Αυτή η επέκταση είχε προβλεφθεί από τον Μπούτρος Γκάλι τον πρώην γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, έναν Αιγύπτιο Κόπτη, ο οποίος στις 22 Μαΐου 2007 παρέθεσε την άποψή του για το μέλλον της Ευρώπης:

«Η άνευ προηγουμένου κατάρρευση του ευρωπαϊκού πληθυσμού και η επιταχυνόμενη γήρανσή του έρχονται σε αντίθεση με την ακόμη πολύ γοργή αύξηση του πληθυσμού στη νότια και ανατολική Μεσόγειο. Αυτό θα οδηγήσει σε πολύ οξείες ανισορροπίες! …. Η μετανάστευση χωρίς προσοχή κινδυνεύει να οδηγήσει σε κατάρρευση τις δυτικές κοινωνίες με αποτέλεσμα πολύ σοβαρά προβλήματα (πολιτισμικό σοκ, νεοαποικιακές δομές, ανεργία κ.ά.)»

Το Πακιστάν θα μετατραπεί σε ένα νεανικό καζάνι 403 εκατομμυρίων ανθρώπων, σχεδόν όσος είναι ο πληθυσμός ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (448 εκατομμύρια) και η νεολαία του θα κατευθυνθεί στα ‘-σταν’ που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην Ευρώπη. Το Αφγανιστάν, μια από τις μεγαλύτερες γεωπολιτικές μαύρες τρύπες μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ το περασμένο καλοκαίρι, θα διπλασιάσει τον πληθυσμό του στα 64 εκατομμύρια.

Τι θα κάνει η Πολωνία για να κρατήσει μακριά τη μάζα των ανθρώπων που θα πιέζουν τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.; Η Ανατολική Ευρώπη θα καταρρεύσει δίνοντας μια τρομακτική εικόνα. Η Ρουμανία θα χάσει το 22% του πληθυσμού της ακολουθούμενη από τη Μολδαβία (20%), τη Λιθουανία (17%), την Κροατία (16%) και την Ουγγαρία (16%). Η Le Monde κραυγάζει ότι σήμερα η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη είναι «αντιμέτωπες με την αγωνία της εξαφάνισης». Τα στοιχεία του ΟΗΕ είναι εντυπωσιακά:

«Η Βουλγαρία, η οποία από 9 εκατομμύρια κατοίκους τη δεκαετία του 1990 έφτασε στα 6,8 εκατομμύρια το 2022, μπορεί να έχει μόνο 5,2 εκατομμύρια το 2050. η Σερβία είχε 8 εκατομμύρια κατοίκους κατά την κατάρρευση (sic) του σιδηρού παραπετάσματος. Σήμερα έχει 7,2 εκατομμύρια και θα μπορούσε να πέσει στα 5,8 εκατομμύρια σε τριάντα χρόνια. Την ίδια περίοδο, ο πληθυσμός της Λιθουανίας μπορεί να πέσει από 3,8 εκατομμύρια σε 2,2 εκατομμύρια, της Λετονίας από 2,7 εκατομμύρια σε 1,4 εκατομμύρια».

Η Γερμανία, όπως την ξέρουμε, σύμφωνα με την Die Zeit, εξαφανίζεται: «22 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού, είναι από άλλη χώρα ή έχουν γονείς που γεννήθηκαν εκτός Γερμανίας». Η Γερμανία είναι έτοιμη να γίνει μια «χώρα νόμιμης μετανάστευσης», αφού εδώ και πολύ καιρό είναι de facto μια τέτοια χώρα -αλλά με σημαντικές πολιτικές και νομοθετικές τομές σύμφωνα με την Neue Zürcher Zeitung. Ο Christian Doleschal του CSU κατήγγειλε το σχέδιο ανοιχτής μετανάστευσης της γερμανικής κυβέρνησης: «Αυτό θα καταστρέψει μακροπρόθεσμα την Ευρώπη», προειδοποίησε.

Ο διάσημος Γερμανός συγγραφέας Uwe Tellkamp επέκρινε επίσης τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας του. «Ενώ σέβομαι τους άλλους πολιτισμούς, θα ήθελα να διατηρήσω το δικό μου. Δεν θέλω να γίνω σαν τη Φρανκφούρτη», δήλωσε στην Süddeutsche Zeitung αναφερόμενος στη γερμανική πόλη όπου η πλειονότητα του πληθυσμού δεν είναι πλέον γηγενείς Γερμανοί. Στη Φρανκφούρτη, την πρώτη γερμανική πόλη όπου οι Γερμανοί έγιναν μειονότητα, το 15% του πληθυσμού έχουν τουρκική καταγωγή.

Ο δυτικός κόσμος έχει προσφέρει περισσότερο πλούτο και άνεση σε περισσότερους πολίτες από οποιονδήποτε άλλο πολιτισμό στην ιστορία. Είμαστε πρακτικά πλημμυρισμένοι από πόρους, αλλά μας τελειώνουν οι άνθρωποι, ο μόνος πραγματικά αναντικατάστατος πόρος.

Η Ρωσία είναι το πιο προφανές παράδειγμα: Είναι η μεγαλύτερη χώρα της γης, είναι γεμάτη φυσικούς πόρους, αλλά πεθαίνει: Ο πληθυσμός της μειώνεται καταστροφικά. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα είναι πλέον πρόεδρος της Ρωσίας όταν η χώρα του θα έχει χάσει περίπου 15 εκατομμύρια κατοίκους και το ένα τρίτο έως το ήμισυ αυτών που θα απομείνουν θα είναι Μουσουλμάνοι.

«Φοβάται η Ρωσία μήπως εξαφανιστεί;» ήταν το ερώτημα που έθεσε στην εβδομαδιαία εφημερίδα Le Point ο Bruno Tertrais, ο μελετητής συγγραφέας του βιβλίου Le choc démographique και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Στρατηγικών Ερευνών στο Παρίσι. «Πίσω από τη σύγκρουση για την Ουκρανία ξεπροβάλλουν ρωσικές δημογραφικές ανησυχίες για την αύξηση της μουσουλμανικής μετανάστευσης».

Ο Kamil Galeev, ερευνητής στο Κέντρο Ουίλσον με έδρα την Ουάσινγκτων δημοσίευσε πρόσφατα ένα χάρτη της Ρωσίας.

«Ας μιλήσουμε για τα ρωσικά δημογραφικά στοιχεία. Όπως μπορείτε να δείτε, τεράστιες εκτάσεις στη Σιβηρία και την ευρωπαϊκή Ρωσία ερημώνουν. Υπάρχουν δύο παράγοντες πίσω από αυτό. Πρώτον, η χαμηλή γονιμότητα. Τα μόνα μέρη με φυσική ανάπτυξη είναι οι μουσουλμανικές περιοχές…»

Το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, η Πράβντα, έθεσε το ίδιο ερώτημα: «Θα γίνει το Ισλάμ η κυρίαρχη  θρησκεία στην Ρωσία μέχρι το 2050;»

Ο Janis Garisons, υπουργός άμυνας της Λετονίας, μόλις προσέφερε στο Politico μεταξύ των πιθανών σεναρίων μετά την ενδεχόμενη πτώση του Πούτιν, «έναν εσωτερικό πόλεμο…. Τη διάλυση και τον κατακερματισμό της Ρωσίας, με θύλακες που ελέγχονται από πολιτοφυλακές και πολέμαρχους».

Σε αυτό το σενάριο, το Ισλάμ θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να εκπληρώσει το όνειρό του για ένα χαλιφάτο δημιουργώντας μια αδιάσπαστη αλυσίδα μουσουλμανικών οντοτήτων από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν μέχρι το Βόρειο Καύκασο και τον Βόλγα. Στο χειρότερο σενάριο, η κατάσταση θα μπορούσε να καταστεί εκτός ελέγχου. Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, τα όπλα μαζικής καταστροφής άρχισαν να εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας απειλή για την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αν οι ρωσικοί πύραυλοι και τα όπλα υψηλής τεχνολογίας πέσουν στα χέρια “χαλίφηδων” ή “εμίρηδων” των νέων ισλαμικών ρωσικών κρατών.

Μέχρι το 2050, πάνω από το μισό της προβλεπόμενης αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού θα συγκεντρωθεί σε οκτώ μόνο χώρες, κυρίως στην Αφρική, σύμφωνα με τον Economist: Κονγκό, Αίγυπτο, Αιθιοπία, Ινδία, Νιγηρία, Πακιστάν, Φιλιππίνες και Τανζανία. Η Νιγηρία θα έχει περισσότερους κατοίκους από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, το Ισλάμ θα έχει ξεπεράσει το Χριστιανισμό ως τη μεγαλύτερη θρησκεία στον κόσμο. Ο ισλαμικός πληθυσμός της Ε.Ε. ανάλογα με τις μεταναστευτικές ροές, θα μπορούσε να φτάσει τα 75 εκατομμύρια μέσα σε μία γενιά -όπως μια ολόκληρη μουσουλμανική Γερμανία ή, αν προτιμά κανείς, όπως η Δανία, η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Ελλάδα, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Σουηδία μαζί. Ακούγεται αυτό καλύτερο;

«Δεν κατάφεραν να μας αλλάξουν. Εμείς είμαστε αυτοί που θα τους αλλάξουμε», δήλωσε ο νορβηγός ιμάμης Mullah Krekar στην εφημερίδα Dagbladet.

«Κοιτάξτε την εξέλιξη του πληθυσμού στην Ευρώπη, όπου ο αριθμός των Μουσουλμάνων αυξάνεται όπως και τα κουνούπια. Κάθε δυτική γυναίκα στην Ε.Ε. παράγει, κατά μέσο όρο, 1,4 παιδιά. Κάθε Μουσουλμάνα στις ίδιες χώρες παράγει 3,5 παιδιά. Μέχρι το 2050, το 30% του ευρωπαϊκού πληθυσμού θα είναι Μουσουλμάνοι… Ο τρόπος σκέψης μας στο Ισλάμ έρχεται σε αντίθεση με τον δυτικό τρόπο σκέψης. Σήμερα, είναι ο δικός μας τρόπος σκέψης που έρχεται να αποδείξει ότι είναι ισχυρότερος από τον δικό σας».

Ήδη σήμερα, το Ισλάμ είναι η κυρίαρχη θρησκεία στις Βρυξέλλες.

Ο αλγερινός συγγραφέας  Boualem Sansal δήλωσε πρόσφατα στο γαλλικό ραδιόφωνο:

«Η Γαλλία έκανε συμφωνίες με τους ισλαμιστές: στη Γαλλία κάποτε υπήρχαν 10 τζαμιά, σήμερα 3.000, και η Αραβία και το Κατάρ χρηματοδοτούν τον εξισλαμισμό των προαστίων. Η γαλλική κυβέρνηση έχει συγκλονιστεί».

 «Το Ισλάμ είναι μια αυξανόμενη κοινωνική δύναμη στη δεύτερη πόλη της Βρετανίας», τιτλοφορείται ένα άρθρο από τον Economist, αναφερόμενος στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αγγλίας μετά το Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ, όπου ο μουεζίνης καλεί τους πιστούς στην προσευχή. Ένα μικρό πορτραίτο μιας κατακτημένης πόλης:

 «Στα 200 τζαμιά της πόλης, οι μουσουλμάνοι έρχονται όχι μόνο για να προσευχηθούν αλλά και για να αγοράσουν βιβλία, να λάβουν οδηγίες, να παντρευτούν, να χωρίσουν και να θάψουν τους νεκρούς τους. Κάθε χρόνο εκατοντάδες άνθρωποι απευθύνονται στο “συμβούλιο της σαρίας”, το οποίο διαχειρίζεται το οικογενειακό δίκαιο».

Όταν ξεκίνησε το ετήσιο φεστιβάλ Εΐντ του Μπέρμιγχαμ το 2012, το παρακολούθησαν 20.000 πιστοί. Το 2014 ήταν 40.000. το 2015, 70.000. Το 2016, 90.000. Το 2017, 100.000. Το 2018, 140.000. Στη συνέχεια, ο κορωνοϊός σταμάτησε όλες τις μεγάλες συγκεντρώσεις. Τώρα αυτές ξαναρχίζουν.

Ο πληθυσμός του Μπέρμιγχαμ θα είναι σύντομα κατά το ήμισυ μουσουλμανικός. «Οι Μουσουλμάνοι στο Μπίγμιγχαμ το 2018 αντιστοιχούσαν στο 27% του πληθυσμού», σημειώνει η Birmingham Mail. «Ο αριθμός των Μουσουλμάνων αυξήθηκε από το 21% του 2011». Το Business Live αποκάλυψε ότι ο αριθμός των παιδιών μουσουλμάνων στην πόλη έχει ξεπεράσει τον εκείνων των χριστιανών:

«Εκτός από το Μπίμιγχαμ, το Ισλάμ είναι πλέον η κυρίαρχη θρησκεία μεταξύ των παιδιών στο Λέστερ, το Μπράντφορντ, το Λούτον, το Slough και τους δήμους του Λονδίνου Νιούχαμ, Ρεντμπριτζ και Τάουερ Χάμλετς».

Οι πρόσφατες συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων και Ινδουιστών στο Λέστερ έχουν πλέον εξαπλωθεί και σε άλλες βρετανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και το Μπέρμινγκχαμ, όπου ένα ινδουϊστικός ναός δέχθηκε επίθεση από πλήθος που φώναζε ‘ο Αλλάχ είναι μεγάλος’. Οι φατριαστικές και θρησκευτικές αντιπαραθέσεις μπορούν να εξαπλωθούν σε όλη την Αγγλία. Οι συγκρούσεις ανάμεσα στους Μουσουλμάνους και τους Ινδουϊστές κατά την επέτειο ίδρυσης της σύγχρονης Ινδίας, και τον διαχωρισμό της από το Πακιστάν, άγγιξαν όλους τους πολυπολιτισμικούς θήλακες της Ευρώπης.

O Ούγγρος δημοσιογράφος Károly Lorán είπε στην εφημερίδα Magyar Hirlap:

«[Τ]α Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φθάσει στο αποκορύφωμα των 11 δισεκατομμυρίων ανθρώπων το 2100, τρία δισεκατομμύρια πιο πολύ από ό,τι σήμερα. Η αύξηση θα προέλθει από την υποσαχάρια Αφρική. Ο ασιατικός πληθυσμός θα αλλάξει ελάχιστα. Ο πληθυσμός της Βόρειας Αμερικής θα αυξηθεί κατά 120 εκατομμύρια και ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μειωθεί κατά 60 εκατομμύρια, λόγω της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας. Αν δεν αλλάξει το ποσοστό γεννήσεων του 1,5 που χαρακτηρίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση και παραμείνει η σημερινή μετανάστευση του 1 εκατομμυρίου ατόμων ετησίως, μέχρι το τέλος του αιώνα το μερίδιο του μουσουλμανικού πληθυσμού θα φτάσει το 40% κατά μέσο όρο. Ορισμένες δυτικοευρωπαϊκές χώρες θα έχουν ήδη μουσουλμανική πλειοψηφία. Αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον φθίνοντα πληθυσμό με μετανάστες, θα χρειαστούμε 1,5 εκατομμύριο μετανάστες ετησίως και, μέχρι το τέλος του αιώνα, το 60% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι μουσουλμάνοι».

Φαντασιωνόμαστε ότι η μετανάστευση με αυτόν τον ρυθμό θα μπορέσει να ενσωματωθεί ευτυχώς στις κοινωνίες υποδοχής και ότι οι μετανάστες θα γίνουν σαν εμάς; Ελπίζουμε ότι σε λίγο καιρό οι Ευρωπαίοι θα επιστρέψουν στην απόκτηση περισσότερων παιδιών; Κι αν κάνουμε λάθος και αυτές οι προβλέψεις γίνουν πραγματικότητα; Έχουμε παραιτηθεί από την εξαφάνιση του πολιτισμού μας;

Το 1996, ο Samuel Huntington έγραψε στο βιβλίο του Η σύγκρουση των πολιτισμών:

«Η ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των διαφόρων πολιτισμών αλλάζει: η επιρροή της Δύσης μειώνεται- οι ασιατικοί πολιτισμοί αυξάνουν την οικονομική, στρατιωτική και πολιτική τους δύναμη- ο ισλαμικός κόσμος βιώνει μια δημογραφική έκρηξη με αποσταθεροποιητικές συνέπειες για τις μουσουλμανικές χώρες και τους γείτονές τους- οι μη δυτικοί πολιτισμοί γενικά επιβεβαιώνουν την αξία των δικών τους πολιτισμών»

«Τι θα αφήσουμε πίσω μας;», αναρωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ.

Είναι η δημογραφία, ηλίθιε.

«Ισχυρή δημογραφία, μεγάλη δύναμη», συνόψισε ο Nicholas Eberstadt, ο Αμερικανός οικονομολόγος στο Foreign Affairs. Συρρικνούμενη δημογραφία, καταρρέουσες δυνάμεις…

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Γιώργος Χώτος 23 Οκτωβρίου 2022 - 11:34

Δεν πειράζει, μην πανικοβάλλεστε, μη στενοχωριέστε, μη σας ρίξει καμιά κατάθλιψη σε μαύρες σκέψεις. Εχουμε ακόμα κάμποσο καιρό. Οταν όλα αυτά συμβούν και πλέον θα αποτελούν τον πολιτισμό μας, αφενός δεν θα το καταλάβουμε απότομα διότι ήδη συμβαίνει μαλακά και ανώδυνα, και αφετέρου, και το σπουδαιότερο, δεν θα βρισκόμαστε πλέον σ’ αυτόν τον κόσμο. Τώρα θα μου πεις και τα παιδιά μας τι θα κάνουν, πως θα το αντέξουν; Ούτε γι αυτό χρειάζεται ανησυχία, ήδη τα βλαστάρια μας έχουν συμβιβαστεί με την προϊούσα αντικατάσταση του πολιτισμού. Εχουν πλέον εμποτιστεί με την κουλτούρα της ανεκτικότητας της διαφορετικότητας (για να μην πω αγωνιστικής υποστήριξης) που δεν θα καταλάβουν τίποτα. Το ισλάμ θα είναι απλώς ο καθημερινός τους κόσμος. Κατόπιν όλα θα αποτελούν απλώς ιστορικές εποχές. Γι αυτό σας λέω, μη χολοσκάτε, καλά περνάμε, έχουμε καιρό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ