Αρχική » Ακροβασίες με τον Γ. Γκόντζο

Ακροβασίες με τον Γ. Γκόντζο

από Γιώργος Γκόντζος

Ερωτήματα  προς την κ. Μάγδα Φύσσα…

Σας υπενθυμίζω τη δήλωση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη: «Ο πατέρας μου ποτέ δεν έχει κρύψει την ιδεολογία του που η δημοκρατία τού επιτρέπει να έχει. Ο χαιρετισμός με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα για δύο λόγους, ο πρώτος ότι έγινε μέσα στη δικαστική αίθουσα και ο δεύτερος μέσα σε μια δικαστική αίθουσα και μπροστά σε μια γυναίκα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν ναζί. Με συγχωρείτε, αλλά αυτό είναι αποκτήνωση».
Δεν αισθανθήκατε την ανάγκη να ευχαριστήσετε τον υπουργό, γι’ αυτήν τη σαφέστατη στο περιεχόμενο, γενναία για τον ίδιο και πλήρους συμπόνιας για τον πόνο σας, δήλωσή του; Έστω να εκφραστείτε θετικά γι’ αυτή;
Εντάξει, είναι «κατανοητό», γιατί ίσως δεν θέλατε να ..ενοχλήσετε αυτούς με τους οποίους συμπορεύεστε και σε διάφορες εκδηλώσεις που δεν αφορούν όλες τις δίκαιες διαμαρτυρίες για τη δολοφονία του γιου σας από τον χρυσαυγίτη, και οι οποίοι στηρίζουν τους δολοφόνους της 17 Νοέμβρη, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι τουλάχιστον αδόκιμο, τόσα χρόνια να μη συμπαρασταθείτε σε μια άλλη μάνα, τη μάνα του Θάνου Αξαρλιάν, η οποία έχασε και αυτή τον γιο της.
Αλλά εδώ, η δήλωση του υπουργού, πέραν των άλλων σημαντικών για την υπόθεση στοιχείων, είναι και βάλσαμο για την πονεμένη καρδιά σας.
Και αναφέρεται ο υπουργός και στο θέμα του χαιρετισμού του πατέρα του, ο οποίος, απολύτως δικαιολογημένα, εξόργισε κάθε δημοκράτη, και πολύ περισσότερο εσάς.
Γιατί σιωπάτε; Πολλοί από αυτούς που έρχονται δίπλα σας έχουν και πολιτικές, κομματικές σκοπιμότητες.
Για σας θεωρώ πως μόνο η δικαίωση του δολοφονημένου γιου σας προέχει και η καταλυτική τιμωρία των θυτών είναι η απαίτησή σας.
Ήταν μια ευκαιρία …Να αναδείξετε αυτήν τη δήλωση, η οποία ταυτίζεται με όσα αγωνίζεστε τόσα χρόνια…και με όσα πρεσβεύετε…
Κρίμα…

************************

«Μια  και  μοναδική  προϋπόθεση  για  την αποκλιμάκωση  του  πολέμου υπάρχει και πρέπει  να γίνει  από τη ρωσική πλευρά. Είναι η απόσυρση του ρωσικού στρατού  από  τα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας. Αν  η Ουκρανία  «αποκλιμακώσει» θα πάψει να υφίσταται ως κράτος και ως έθνος. Η Ρωσία εισέβαλε  στην Ουκρανία. Δεν έγινε  το αντίθετο, δεν εισέβαλε η Ουκρανία  στη Ρωσία». Αυτά  υπογράμμισε  η Όλγα Σαπολάγιεβα, ομογενής από τη Μαριούπολη  και  διερμηνέας της ουκρανικής και της ρωσικής γλώσσας, σε  συνέντευξη στην εκπομπή «ό,τι πεις  εσύ» (Γιώργος Γκόντζος) στο δημοτικό  ραδιόφωνο Ιωαννίνων. Σε άλλα  σημεία  της παρέμβασής  της τόνισε:
-Χτυπά  αμάχους η Ρωσία. Χτυπά αμάχους εδώ και επτά μήνες.
-Οι πύραυλοι δεν είχαν στόχους  στρατιωτικούς. Αλλά υποδομές, νοσοκομεία, σχολεία, πόλεις και αμάχους.
-Έπρεπε ήδη  να υπάρχει  αντίδραση  στις απειλές  του  Πούτιν για πυρηνικό κτύπημα. Γιατί, αν φοβόμαστε  μήπως κλιμακώσει  τις απειλές ο Πούτιν και η Ρωσία  τόσο πολύ  θα τις κλιμακώσει. Η Ευρώπη και  όλη η Δύση πρέπει  να αντιδράσουν άμεσα. Και  δεν εννοώ μόνο  τις κυρώσεις. Εννοώ πιο αποφασιστικούς τρόπους εναντίον του τρομοκρατικού κράτους της Ρωσίας. Οι  Ουκρανοί ζητούν από τη Δύση περισσότερα όπλα, γιατί  μόνο με  αυτόν  τον τρόπο  μπορεί  να συντριβεί  η Ρωσία.
-Η μόνη  χώρα  που χρειάζεται αποναζιστικοποίηση είναι η Ρωσία, γιατί όλες οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί στην Ουκρανία, οι επιθέσεις  κατά αμάχων, τα βασανιστήρια, οι βιασμοί, οι ευνουχισμοί, αυτά είναι ναζισμός.

*****************

Μιχάλης Πρωτοψάλτης …Ένας άνθρωπος που, ανιδιοτελώς, χωρίς να πληρώνεται από ΜΚΟ, όπως για παράδειγμα ο επαγγελματίας διασώστης Ιάσονας Α., έσπευσε και έσωσε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων, μεταναστών και προσφύγων.
Δεν μάθαμε τι ψηφίζει, ούτε με νοιάζει, δεν ακούσαμε να μας μιλά για ευθύνες της Ελλάδας και να αθωώνει τους Τούρκους δουλέμπορους ανθρώπων και ψυχών, που όπως αποκαλύπτεται έχουν και επαφές με μέλη ΜΚΟ.
Γιατί οι άνθρωποι τον ενδιέφεραν.
Δεν ανέβασε φωτογραφίες στις οποίες να είναι ατσαλάκωτος ο ίδιος και γύρω του πρόσωπα παιδιών, σε μια αντιγραφή διαφημιστικής εικόνας πολυεθνικής εταιρείας ένδυσης…
Αυτόν, που είναι ένας από τα εκατομμύρια των «νοικοκυραίων», ή ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες «κυρ-Παντελήδες», σύμφωνα με τις γνωστές, υβριστικές, ρατσιστικές ορολογίες των αυτοαποκαλούμενων ευαίσθητων, προτείνω να κληθεί από την Προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας για βράβευση…
Μερικοί άλλοι ας μη δυσανασχετούν… Ενδεχομένως να λάβουν, επίσημα, εύσημα για τις απόψεις τους, από μια άλλη ηγεσία κράτους. Του τουρκικού …

Διάβασα πως φοιτητικοί σύλλογοι, φοιτητικές παρατάξεις, νεολαίες κομματικές, είχαν, λένε, ενημερώσει για την κατάσταση στη ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ Εστία και είχαν διαμαρτυρηθεί στους αρμοδίους κ.ο.κ.
Δεν είμαι δύσπιστος, αλλά σκέφτομαι πως όλες αυτές οι κινήσεις τους θα είχαν ως συνέπεια να υπάρχουν σε μια από τις δεκάδες κινητοποιήσεις ή ανακοινώσεις τους, για μη παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, μαζί με τα συνθήματα, «όχι στην αστυνομοκρατία», «έξω οι μπάτσοι από τις σχολές», κ.ο.κ – και ένα- δύο, συνθήματα, όπως, «έξω οι συμμορίες και οι ποινικοί από τους ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ χώρους και τις ΕΣΤΙΕΣ», «δεν μπορούμε να διαβάζουμε και δίπλα να γίνεται διακίνηση ναρκωτικών και προετοιμασία για ληστείες»….
Δεν τα είδατε;
Φυσιολογικό ..Δεν υπήρχαν … Ούτε από το περιβόητο … «ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα».
Κάποια εξήγηση, για να μην κάνουμε διάφορες υποθέσεις;

Ενισχύστε την προσπάθειά μας κάνοντας μια δωρεά στο Άρδην πατώντας ΕΔΩ.

Γνωρίστε τα βιβλία των Εναλλακτικών Εκδόσεων

Ακολουθήστε το Άρδην στο Facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του Άρδην στο Youtube

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ