Αρχική » Η ΤΟΥΟΤΑ επενδύει στην Τουρκία…

Η ΤΟΥΟΤΑ επενδύει στην Τουρκία…

από Άρδην - Ρήξη

Από την σελίδα στο fb Δεν αγοράζουμε Τουρκικά προϊόντα

Το εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων της Toyota στην Τουρκία (Toyota Motor Manufacturing Turkey), θα γίνει το πρώτο εργοστάσιο της ιαπωνικής μάρκας στην Ευρώπη που θα παράγει plug-in-υβριδικά οχήματα και μπαταρίες.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σε αυτό το εργοστάσιο θα κατασκευάζεται η δεύτερη γενιά του Toyota C-HR, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις. Το νέο Toyota C-HR θα είναι επίσης το πρώτο plug-in υβριδικό επιβατικό αυτοκίνητο που θα παράγεται στην Τουρκία.

Παράλληλα, με τη γραμμή παραγωγής οχημάτων, σε αυτό το εργοστάσιο, θα κατασκευαστεί μια νέα γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών plug-in, παραγωγικότητας 75.000 μονάδων ετησίως. Η συναρμολόγηση υβριδικών μπαταριών plug-in θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2023, δημιουργώντας περίπου 60 νέες θέσεις εργασίας, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Η δημιουργία της γραμμής συναρμολόγησης μπαταριών στο αποτελεί στρατηγικό ορόσημο για τον μετασχηματισμό της ηλεκτροκίνησης της Toyota και θα υποστηρίξει επίσης άλλα εργοστάσια της Toyota στην Ευρώπη στο μέλλον με ανθρώπινο δυναμικό και τεχνογνωσία.

Η συνολική επένδυση για αυτό το έργο θα είναι περίπου 317 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική επένδυση στο εργοστάσιο σε περίπου 2,3 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο της επένδυσης, θα βελτιωθεί η γραμμή παραγωγής για να ανταποκριθεί στις μελλοντικές απαιτήσεις ποικιλομορφίας και ευελιξίας της παραγωγής – βασικός παράγοντας στη στρατηγική επιχειρηματικής βιωσιμότητας της Toyota Europe.

Δεν αγοράζουμε τουρκικά προϊόντα.

Δεν στηρίζουμε την τουρκική οικονομία.

Δεν χρηματοδοτούμε τον τουρκικό εθνικισμό.

Δεν ενισχύουμε τον τουρκικό στρατό και την νεο-οθωμανική επεκτατική πολιτική του Ερντογάν.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ