Αρχική » Γ. Καραμπελιάς: Το πολιτικό σύστημα οφείλει να κάνει τη χώρα ισχυρή & όχι να συζητά υποχωρήσεις (ηχητικό)

Γ. Καραμπελιάς: Το πολιτικό σύστημα οφείλει να κάνει τη χώρα ισχυρή & όχι να συζητά υποχωρήσεις (ηχητικό)

από Άρδην - Ρήξη

Στη συζήτησή του Γιώργου Καραμπελιά με τον Λάμπρο Καλαρρύτη (Εμείς οι Έλληνες, Παραπολιτικά FM) σημειώνεται ότι σε επίπεδο κοινής γνώμης έχουν αρχίσει να αλλάζουν οι προτεραιότητες με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας, εθνικής ταυτότητας να προτάσσονται πλέον, μαζί με τα γνωστά και αναγκαία της καθημερινότητας, της οικονομίας, της ακρίβειας κλπ.

Με αφορμή την κινητοποίηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο ελληνικός λαός έδειξε ότι “έχει πάρει στροφή” αντιλαμβανόμενος πολύ απλά ότι αν δεν αλλάξει δεν θα επιβιώσουμε ως έθνος. Αυτή η αλλαγή αφορά και στη γενικότερη αντίληψη περί στάσης ζωής και πολιτικών (όχι κομματικών )επιλογών.

Το θέμα του επιδιωκόμενου διαλόγου με την Τουρκία το οποίο πυροδότησε αμέσως τα αντανακλαστικά των γνωστών κέντρων και δημοσιολογούντων που παροτρύνουν σε “υποχωρήσεις” προσπερνώντας το πασιφανές; Αφενός δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να αποδεχθεί παραχωρήσεις σε κυριαρχικά δικαιώματα και πολύ περισσότερο κυριαρχία. Αφετέρου ότι ακόμα και στην υποθετική περίπτωση που βρισκόταν ελληνική κυβέρνηση η οποία θα έκανε τέτοιες υποχωρήσεις πριν πέσει – γιατί θα πέσει- την επομένη η Τουρκία θα επανερχόταν με νέες διεκδικήσεις.

Αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο του ο Γ. Καραμπελιάς (Liberal): “Σε αυτή τη συγκυρία, οι Έλληνες, σε Ελλάδα και Κύπρο, είναι υποχρεωμένοι να επιλέξουν στρατηγική – και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, μόνον δύο: Είτε η Κύπρος και η Ελλάδα θα επιλέξουν να μεταβληθούν στον χώρο των συνόρων του ευρασιατικού μπλοκ, κάτω από την ηγεμονία της Τουρκίας, χάνοντας σταδιακά την ίδια την ελληνική τους ταυτότητα, μέσα σε μια πλημμυρίδα ασιατικών και αφρικανικών πληθυσμών που θα μετακινούνται προς την Ευρώπη.

Είτε θα πρέπει να προσβλέπουν πλέον σε μια γεωπολιτική, οικονομική, πολιτική και αμυντική συγκρότηση της Ευρώπης, ως αυτόνομου πόλου ισχύος – και όσο ταχύτερα το κατανοήσουν ο Σολτς και ο Σάντσες, με την κοντόφθαλμη και εμποροκρατική πολιτική τους, τόσο το καλύτερο.”

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ