Αρχική » Χρόνης Βάρσος: «Γιατί η ελληνική κοινωνία είναι διχασμένη για τον πολεμο στη Γάζα » (podcast)

Χρόνης Βάρσος: «Γιατί η ελληνική κοινωνία είναι διχασμένη για τον πολεμο στη Γάζα » (podcast)

από Άρδην - Ρήξη

Ο Χρόνης Βάρσος, φιλόλογος, ιστορικός ερευνητής και αρθρογράφος, είναι καλεσμένος σήμερα στο newshub. Ο κ. Βάρσος αναλύει όλα όσα τραγικά συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας και κυρίως τον τρόπο που εκλαμβάνει αυτά τα γεγονότα η ελληνική κοινωνία.

«Η ελληνική κοινωνία έχει την τάση να διχάζεται. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τέτοιου μεγέθους γεωπολιτικά γεγονότα, τα οποία ειναι και στη γειτονιά μας, όντας επικίνδυνα (…). 
Διχάζεται για διάφορους λόγους. Ενας λόγος είναι η ελλιπής γνώση. Υπαρχει ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που ενημερώνεται αποκλειστικά από τα μεγάλα ΜΜΕ (…) και κατά συνέπεια αυτό δημιουργεί λάθος προσεγγίσεις», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Βάρσος, ο οποίος επισημαινει πως το όποιο ρεπορτάζ ή άποψη που δημοσιεύεται πολλές φορές έχει να κάνει με τις καταβολές, τις πεποιθήσεις, ακόμη και την ίδια την ελλιπή ενημέρωση του γράφοντος.

 Ενώ ο κ. Βάρσος κάνει εκτενή αναφορά στην επιλεκτική ευαισθησία που υπαρχει απέναντι στα θύματα, ανάλογα με την πολεμική σύγκρουση ανά περιοχή του κόσμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ